ez tök jo, csak mivel tele van a net szennyel, én már csak eredeti forrásoknak hiszek. Miért nem linkelte eredeti osztrák forrást?
ez tök jo, csak mivel tele van a net szennyel, én már csak eredeti forrásoknak hiszek. Miért nem linkelte eredeti osztrák forrást?
Gyurcsány pártja feljelentette Magyarországot a kerítés miatt. Indulhat a kötelezettség szegési eljárás Magyarország ellen...forrás. atv
Az általad javasolt megoldás (miszerint ne gátoljuk meg a migránsokat a bevándorlásban, sőt segítsük őket abban, hogy átjussanak az országunkon és menjenek nyugatra) teljesen lehetetlen.
Ugyanis nemrég írtuk alá a Dublini egyezményt. Ha a magyar kormány ennek ellenére ezt tenné, az elhitelteleníteni őket nemzetközileg.
Ránk erőltették a dublini egyezményt az EU vezetői. Ha már aláírtuk nekünk be kell tartani azt.
Vállaltuk a következőket:
1) Védjük az EUs határokat,
2) regisztráljuk a menekülteket
3) a menekülteket az EUs államoknak legyen joguk visszaküldeni oda, ahol regisztálták őket.
4) az illegális határátlépést nem lehet büntetni.
Tehát vállaltuk ezeket a dolgokat.
Persze az EUs vezetők nem hülyék nyilván nem véletlenül nyomták ránk ezeket a diktátumokat.
De azt is látni, hogy Magyarország ezt a folyamatot önmaga nem tudja kezelni.
És a fidesz sem állította azt, hogy meg tudnánk oldani ezt a problémát, nem is tudom honnan veszel ilyeneket.
Arra meg külön kíváncsi lennék, hogy hol tartanánk ha mondjuk egy szokásos szoclib kormányunk lenne... Gondolom napi 10000 menekült akadálytalanul fosztogatna menet közben boldog boldogtalant, mi meg védenénk a jogaikat állami pénzen, kb. ez lenne.
ez nem is kérdés.
szegedi ,kiskunhalasi cigányok meg szedik össze a migránsok eldobált ruháit,gönceit-ez azért külön jó,mert tele fertőző szarokkal,tetűvel......remek.
Mint mondtam nem mindegy, hogy napi 10000 emberből jön át 3000 vagy napi 40000 emberből 3500. A hullám erősödésére lehet számítani. Eu tapasztalat azt mutatja, hogy ahol van kerítés arra kevesebben mennek. Nyilván más országok is csak porhintésnek építették a saját kerítéseiket szerinted Calaisnál pl. Ők sem gondolják, hogy ezzel meg tudják oldani a népvándorlás problémáját de megpróbálják akadályozni. Te azért ekézed a kormányt, mert azt gondolod, hogy a kormány azt akarja elhitetni, hogy megoldja. Te nem hiszed ezt el. Én sem. Ezt a problémát nem lehet megoldani, együtt kell majd élni vele. Én ezt hiszem. De a lehetséges akadályokat be kell vetni előtte, amennyire lehet kímélni az országot a bevándorlók tömegétől.
Tehát akadályokat próbál állítani a kormány Te erre azt mondod utálod a megvédést meg az emberek megvezetését, hogy ez szerintük megoldás a bevándorlásra, de ezt Te csak így fordítod le magadnak, a kormány nem ezt mondja. Elismeri, hogy a" megoldás" nem magyar hatáskör, csak akadályozni próbál. Egyébként az ügynek nincs megoldása. Civilekre nyilván nem lehet lövöldözni, visszaküldeni meg nem tudod őket. Marad hogy ők fognak kiírtani minket 50-100 év múlva. Aki meg már jelenleg is terrorista az korábban. Nemsokára megalakul az első iszlám állam nyugaton a svédek meg majd pénzelik őket mint civil szervezetet a szabad szólásszabadság jegyében...
Megélhetési liberális jogvédők (akik amikor magyarokat ér atrocitás, rendre befogják a büdös pofájukat és hallgatnak) gondolom, már sajnálkoznak és lassan kikelnek magukból, hogy micsoda csúnya dolog volt ez.
http://www.baon.hu/bacs-kiskun/gazdasag/demonstralnak-a-szolosgazdak-626529
Mindjárt megsajnálom az egyik nyilatkozó felvásárlót.
Gondolom, szegény azért nem fizette ki a termelőket évekkel ezelőtt sok-sok hónapon át, mert kellett a lé a bazi nagy új terepjárójára.
Persze, hogy a gazdák a hibásak, ki más lenne az te ****.
Csak egy példa az értelmetlen kerítés árából hány szociális munkást, segítőt, tolmácsot, mennyi kaját, buszt stb lehetett volna a térségbe irányítani ?
10 mrd vagy mennyibe kerül csak a kerítés? 100 méterenként a határon lehetne belőle felállítani egy kis befogadó pontot néhány emberrel. Akik összegyűjtik őket 20-30-at aki éppen jön aztán normálisan fogadják szólnak a regisztrációt végzőknek el kell vinni 30 embert.
Az egy értelmes felhasználása ennek pénznek Európa közepén egy béna kerítés amit ahogy elnézem 2 hónap alatt 0-ra lehet írni mert leamortizálják. Közben szemmel láthatóan nincs ott elég ember aki intézkedjen. Arról nem is szólva a kerítést az EU nem fizeti az saját zsebből megy. Gazdagok vagyunk van 10 mrd-unk ilyen baromságra , porhintésre.
Na látod ezek az ő hatáskörei szerintem ebben az ügyben belföldön.
Nem szégyen annak a beismerése ennek a nemzetközi helyzetnek a megoldása nem Mo hatásköre. Nem Viktor hatásköre.
Az ő hatásköre annyi amit írtam szerintem. De annak a profi kivitelezése mindenféle handabanda nélkül.
Ennyit tud tenni , de ezt tegye meg gyorsan hatékonyan és a többi. Akkor megsüvegelem a ténykedését.
Eddig még az 5 év alatt ilyet nem nagyon sikerült bemutatnia. A hülyeségnek az ontását a népre annál inkább.
Így látom a menekültek kérdését kis hazánkban. :) Az egy másik kérdés ennek az ügynek a kontinensre hatásai, eu-ra hatásai, hosszú távú következményei és a többi.
Terjeszthetünk megoldási javaslatot az EU elé.
Illetve amíg ez a helyzet fennáll törekedhetünk arra minél kevésbé zavarjanak be a hétköznapokba . Szervezéssel, megfelelő helyen legyenek, megfelelő ellátással , a távozásuk nyugat felé ne úgy nézzen ki közben alszanak Pesten a parkokban és az aluljárókban , gyors regisztráció és a többi.
Van egy emberi erőforrás igénye, logisztika, elhelyezésükre infrastruktúra. Ennek a megszervezése. Hogy ne úgy nézzen ki az egész mintha Kambodzsában lennénk. Ez a feladat nem a plakátolás és konzultálás a semmiről mrdokért. Pánikkeltés és a többi.
Szerintem ennyit tehetünk mert sem a probléma kialakulására , sem a megoldására nincs eszközünk.
Persze nem is viktor lenne viktor ha egy ilyen helyzetben nem venné fel a harcot a szélmalmokkal. :)
Komoly dolog és én komolyan veszem.
Csak nem szeretem ha az úgy nevezett "vezetőim" hülyének néznek.
Árnyékbokszban vannak ők is. Ez mostanában népszerű az eu-ban, nem csak ebben a témában.
Politikus ha helyzet van cselekvési kényszer rájön, aztán ha értelmeset nem tud tenni akkor bemutat egy kis árnyékbokszot a néptömegeknek. Ilyesmit. Ennek az egyik világbajnoka Orbán.
mikor elfáradt akkor abba hagyja.
semmilyen munkát nem fognak és nem is akarnak ezek elvenni.
megkérdezte egy riporter is még a sok interjúalanytól aki mondja h dolgozni akar svédbe németbe h és ért valamihez ??? a ****verésen és gyerekgyártáson kívül ...
http://kepek.444.hu/2015/08/26/szerdan-sem-birt-a-menekulthullammal-a-drotakadaly/
Jól csinálja, amíg van aki vevő erre az árnyékbokszra. :)
Mostantól mentsen meg mindenkit az Isten attól, hogy véletlenül kárt okozzon neki egy Astrás.
Kb 50x leírtam kb ezeket..
""Usa meg röhög a markába..közös a céljuk...Eu szétverése...nézd meg az eu befolyásos embereinek arcképcsarnokát..
Azokból az országokból menekülnek az emberek aminek a hatalmi rendszerét usa szétverte.. a "demokráciára" hivatkozva. A végletekig kizsákmányolt országok emberei lettek kilátástalan helyzetbe hozva.. melyik ország cégei húztak hasznot?..kik zsákmányoltak ki?
Normálisan? Normálisan a menekült elmegy/átszökik egy biztonságos helyre majd kéri az általa preferált országba a menekült státusát...Regisztrálják megvizsgálják azonosítják majd dönt a befogadó ország...nem pedig megy mindenen keresztül mint az ijedt barom.
A világ minden országának van határa, határrendészete, az illegális átlépőket büntetik.
pl israel koncentrációs táborba zárta a bevándorlókat...usába nézd meg mit tesznek az illegális belépőkkel.
Amikor a magyarok 45, 56ban menekültek akkor "lágerekbe" mentek és ott az volt az eljárás amit mondtam.
A mostani menekültek akik hozzánk jönnek, a legtöbb eldobálja a papírjait(vajon miért).sok azt mondja szír.. nem akarnak ujjlenyomatot sem adni..egy azonosítás nélküli ember azt csinál amit akar..ölhet rabolhat..soha nem kapják el..de vele is megtörténhet bármi..senki nem keresi.""
Fáradj le a déli határ közelébe és a saját szemeddel fogod látni a problémát, amit még túl könnyen veszel. Azt hiszed még mindig, hogy nem kell komolyan venni, pedig kellene.
Sokkal keményebben kellene a határt ellenőrizni és nem kéne mindenkit beengedni.
Azok az ajtók a kerítésen meg vicc kategória...
Minek a kerítés, ha mindenkit beengednek ezeken?
Én a regisztrációt befejezném a csodás szabály miatt, azaz, ahol először regisztrálják őket, oda fogják őket visszatoloncolni. Simán áttörték a rendőr kordont a macedónoknál. Ezek nem fognak csak úgy elsétálni, ha vissza akarják őket küldeni.
Időzített bomba ez és már javában ketyeg, csak az a baj, hogy javarészt mi fogunk szívni.