Oldalunkon a felhasználói élmény javítása és egyes szolgáltatások elérhetővé tétele érdekében
HTTP cookie-kat (sütiket) használunk.
További információk
Csak felhívom a figyelmeteket, hogy a randomnál a Nyereség/veszteség menüpontnál csak 1 évre visszamenőleg lehet megtekinteni az adatokat. Ezért érdemes dec 31-én megnézni, mert szerintem az ott számolt nyereséget (esetleg veszteséget) adja le a cég a Navnak. Én a bevallásomban mindig ezekkel az adatokkal számolok.
nem fizetek, de amúgy meg macerás, mert ezek az oldalak általában csak egy-egy papírt mutatnak, nem egyszerre mondjuk 10 -15 kiválasztott papírt. Vagy van olyan oldal ami real-ban mutat egyszerre több részvényt?
Le kell , hogy írjam, hogy ne mindig csak olyat írjunk le ami negatív tapasztalat az egyes brókercégeknél...
A random ügyfélszolgálatát elsőrangúnak gondolom. Tegnap is felvetettem a kereskedhető USA részvények listájába 2 új részvényt és azonnal fel is tették őket a kereskedhető részvények listájára.
Amúgy is ha írok nekik akkor pontosan és gyorsan válaszolnak, vagy visszahívnak.
Igazából nagyon kellemes az ügyfelüknek lenni, olyan szolgáltatást kapok diszkont áron, amit Magyarországon nagyon ritkán tapasztalok (főleg így egy lakásfelújítás utáni szolgáltatószektorbeli tapasztalataimmal a hátam mögött szinte elképzelhetetlenül jónak ítélem meg).
Nagyon remélem, hogy ilyenek is maradnak és a lóvé sem fog soha eltűnni a számlámról! :-)
Lehet, hogy évvége van és fáradt vagyok de sehogy sem jön ki a matek.
Volt egy induló tőkém. Az eddig kereskedési eredmdényeket összesítem (bruttó értéket, vagyis a nyereségből levonom a jutalékot, a veszteséghez meg hozzá adom - ugye a nyereség kimutatás utolsó oszlopa).
Össze adom a különböző intrumentumok eredményeit (csoportonként összegzi is) és ennek eredményét összeadom a kiinduló tőkével. Ki jön egy szám. Most a jelenlegi portfóliót korrigálom a jelenlegi és bekerülési érték különbözetével. és nem jön ki a portfólió.
Vagyis indultam 100 egységgel. Az eddig kereskedési eredményem +10. A jelenlegi portfólióm - 10.ben van. Vagyis elvikeben 100-nak kellene lennie de nem.
Még nem láttam őket, bár elsőre elég bizalmatlan vagyok minden ilyennel szemben, most elkezdtem megnézegetni és látom hogy ez egy holland cég. Mondjuk évek óta járok ki dolgozni, éltem is ott, de sose hallottam róla :DD
Azért megnézem jobban, érdekes lehet ez nekem. Egyébként a Random Capitalban sem bízom jobban mint ebben, nálam a bizalom az a KBC-bél van, csak ennek túl nagy az ára jelenleg....
A KBC-től el fogok menekülni, ez a 6,99 USD jutalék valami szörnyű. Már elkezdtem a számlanyitást az Interactive Brokersnél, de ez a Randomos ajánlat is nagyon jónak tűnik.
Valakinek van tapasztalata azzal kapcsolatban hogy megéri-e és hogyan az értékpapírokat transzferálni egyik cégtől a másikhoz, vagy inkább le kell zárni a pozíciót és átutalni a cash-t?
stop limit megbízás. Az általad említett esetben pl. aktiválási ár 4635, eladási ár 4630. Amikor lefelé születik kötés 4635 ért, akkor aktiválódik a 4630 as eladási megbízásod, és eladja az abban a pillanatban érvényes legmagasabb vételi árfolyamon, feltéve, ha az 4630, vagy a feletti.