ezért mondom, kellene egy adatbázist összerakni, rátenni fibo szinteket, hogy megfogja-e, vagy sem... :-P
ezért mondom, kellene egy adatbázist összerakni, rátenni fibo szinteket, hogy megfogja-e, vagy sem... :-P
Néha az az érzésem,hogy az időjárás olyan mint a tőzsde,ha réssel fel nyit,akkor azt előbb utóbb betölti!Soha nem felejtem el 2002 október 23-án béléstesteket raktunk le a pincénk tetejére,napon 30 fok felett volt a hőmérséklet,és nagyon leégtünk.Aztán 2003 október 23-án estére Kőszegen 20 cm hó esett,mivel vizes volt és a fákon még levelek voltak,a fél erdő kidőlt,ja és másnap este -7 fok volt!Néha az az érzésem,hogy itt a Kárpát-medencében kapunk 1,10 stb évre egy "időjárás kártyát"ami fel van töltve napsütéssel,esővel ,hóval mindennel ami kell,csak van amikor az egyikből túl sokat használunk el,és nem tudjuk jól beosztani a "kártyán" lévő mennyiséget!:))
Réthly Antal: Időjárási szélsőségek egykor és ma című könyve foglalkozik a témával a legrészletesebben,sajnos nem sikerült még a kezembe vennem,csak részleteket ismerek belőle!A szőlő jövések könyvét amikor vizsgáltuk,az olaszok a szőlő hajtások hosszát elemezték 1740-től 2010-ig mert a könyvben ezek részletesen le vannak rajzolva,eredeti méretben.És minden év április 24-én történtek meg a bejegyzések!Volt olyan év az 1740-es években amikor 40 cm-es hajtások voltak,de többnyire csak néhány cm.
Ja és előtte westendben voltam..akkor kezdett szakadni.. alsó szintet lezárták.. utána áramszünet az egész 6.kerületben.
Nálunk csak normál módban esett, s kell, mert már kiszáradt, kikopott a fű..
Autó csüdig érő vízben ment 6-7 kerben..minden utcában hömpölygött.
elég durca adatok http://img.444.hu/csapad%C3%A9kt%C3%A9rk%C3%A9p.jpg
vidám az idő
Én a Perseidák helyett három napja a felhőket lesegetem!Ritka nagy természeti csoda!
bazzeg
Ma reggelre megérkezett a havazás a Nyugati-Alpok magasabb részeire. Az olasz-francia határ környékén havazott, jellemzően a 2500 méter feletti régiókban. Az alacsonyabban fekvő területek jelentős mennyiségű esőt kaptak a hegyekben - írja a
Van kb.2500 tőke szőlőm,de ilyet még nem láttam,hogy a levelek leszáradnak!Pedig itt az Alpokalján azért ilyenre nem emlékszem!Tavaly lerohadt,idén lesül a szőlő,de a két év időjárása átlagos lesz,utólag!
http://index.hu/belfold/2015/08/07/18_magyar_varosban_mertek_tul_magas_ozonterhelest/
Sopron is....gratula :(
Hová nem hoztál esernyőt?
Hol vagy most?
Mert, ha nem ugyanott vagyunk, akkor ott fog esni, nem itt.
Ha ezen múlik, én akár el is ásom az ernyőt.
bazzzz egyszer miattad mind meghalunk... :)
szerintem délután esni fog, mert nem hoztam ma sem ernyőt...