Regisztráció Elfelejtett jelszó

Quaestor

Re: nincs cím

#746364 walex Előzmény: #746352

Az tetszene, ha ezt ráborítanák a piacra, ha tegyük fel olyan ügyesen szállnának ki ebből is, mint az MNYP esetén a részvényekből. Van benne 1-2, ami alá érdemes lenne beállni.

#743036 Kissherceg Előzmény: #738021

A Jobbik közérdekű kereset megindítására kérte a legfőbb ügyészt a jegybank felügyeleti mulasztásainak feltárása érdekében - mondta Volner János, az ellenzéki párt alelnöke szerdai budapesti sajtótájékoztatóján.

A jobbikos politikus a pénzügyi felügyeletet ellátó Magyar Nemzeti Bank mulasztásait tette felelőssé a brókerbotrányokért. Kifejtette, hogy a jegybank az ötéves ciklusban nem végzett átfogó ellenőrzést a 24 független brókercégnél, nem derítette fel időben az ügyeket.

Noha a Quaestornál 2003-ban megállapították, hogy komoly gond van a nyilvántartással, 2013-ban azért tudtak 70 milliárd forint értékben fedezetlen kötvényeket kibocsátani, mert az MNB nem végezte megfelelően a dolgát - jelentette ki, hozzátéve: szerinte a Kun-Mediátor és a Hungária Értékpapír esetében is feltárta volna egy "becsületes ellenőrzés", hogy ellopják a betétesek pénzét.

A jegybank vezetése büntetőjogi eszközökkel is felelősségre vonható - értékelt Volner János, aki szerint akik a mulasztás miatt elveszítették pénzüket, teljes kártalanítást érdemelnek.

#738021 Margaretta Előzmény: #738008

Köszönöm:)

Olvasgattam...

Ez a hozzászólás nagyon tetszett a menekültekkel foglalkozó konteoból:

"A “nyugdíj-paradoxon” ennyi erővel úgy is megoldható lenne hogy a nyugdíjasainkat exportáljuk egy jóval olcsóbb helyre (kambodzsa, indonézia igazából nem tudom hol mennyire olcsó az élet) ahol a felosztó-kirovó-csökkenővásárlóértékű nyugdíjukból jól meg tudnak élni és a nyugdíjas-lakóparkon kívül ugyanúgy idegen nyelven beszélő emberek lennének mintha itt helyben cserélődne le körülöttük a lakosság."

Bocsi, hogy ilyen hosszú…

#737990 Margaretta

Bocsi, hogy ilyen hosszú:

"A fideszes fiúk a szokott módon megforgatták a közpénzt, elvitték határidős

devizapiacra, ahol svájci frankra "fogadtak". (Hja, ez a fajta spekuláció már nem adás-vétel, hanem inkább szerencsejáték!) Ehhez nyújtott segítséget többek között Tarsoly Csaba és a Questor. Az állami pénzeket részben nála helyezték el (a Szíjjártó-féle banda, de mások is játszottak, más ismerősökön keresztül), úgy látszik fiktív

kötvényeket használtak, majd ezt a pénzt kivitték valahová... talán Frankfurtba.

Aztán január 15-én becsapott a ménkű. A svájci jegybank kedélyes vigyorgás

közepette bejelentette, hogy továbbiakban nem interveniálja a svájci frankot, és

a sok marha, aki azt hitte, hogy okosabb a svájci bankároknál, teljesen elbukta

a vagyonát.

A fideszes fiúk is bukhattak valami 300 milliárd forintot. Csakhogy ez a pénz nem az övék volt, hanem az államé. Pech! Főleg úgy, hogy a hűtlen kezelést bünteti a törvény, jóindulattal is tíz év letöltendő. De hát nem úgy van az! Amíg lélegzik az ember, addig van remény! Vissza kell szerezni a pénzt! Orbán Viktor kiadta az ukázt, hogy ki kell szedni a pénzt a brókercégekből. Igaz, hogy az oda betett állami pénzek már elúsztak, de a kisbefektetők pénze még ott van.

Szóval NEM IGAZ AZ, HOGY AZ ELMÚLT ÉVEK ROSSZ GAZDÁLKODÁSA MIATT JUTOTTAK CSŐDBE A BRÓKERHÁZAK! NEM IGAZ AZ, HOGY MEGTÉVESZTETTÉK A FELÜGYELETET!

Egyszerűen azért tűnt el a kisbefektetők pénze, mert a tisztelt kormányunk a különösen nagy vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelést lopással igyekszik eltussolni. Nem érdekli őket az, hogy hányan lesznek öngyilkosok. Nem érdekli őket az, hogy a kisemberek megtakarítása elvész. Illetve egy embernek volt annyi lelkiismerete, hogy ebbe nem ment bele. A másik utat választotta - az öngyilkosságot.

Így aztán Orbán Viktor sem "bennfentes információn" alapuló kereskedést csinált, hanem egy konkrét parancsot adott ki, hogy LOPJANAK annyi pénzt a fiúk, amivel be lehet tömni a költségvetésen keletkezett lyukat. Szó sem volt még akkor "dominóhatásról", amikor kiadta az ukázt! És az Index-nek adott március 4-ikei "füles" sem arról szólt, hogy "tudunk arról, hogy ezek és ezek a cégek rossz anyagi helyzetben vannak, és be fognak csődölni", hanem annak tudatában nevezte meg a három céget a fideszes informátor, hogy tudta, a már eltőzsdézett pénzt veszik ki - a kisbefektetőket

károsítva meg ezzel, szánt szándékkal csődbe taszítva ezen cégeket. De úgy

látszik az egyik ilyen cég (nincs megnevezve) nem ment bele ebbe a

bűncselekménybe... és nem is bukott meg eddig.

Ezért van az, hogy csak most vették észre a 150 milliárdos "fiktív" kötvényeket a Questor esetében. Korábban ugyanis ezek nem léteztek. Ezért van az, hogy a bankalapításkor átvilágított Buda-Cash most hirtelen 100 milliárdos hiányt mutat fel. Január 15 előtt ugyanis nem létezett ez a hiány."

#736063 mzperx Előzmény: #735605

Azt remélem, ha a felszámolás miatt a számla zárova van, akkor az osztalék visszakerül a feladóhoz. Tudtommal a brókercégnél egy ügyfélszámla van, az ügyfelek között csak a háttérkönyvelésben osztják fel a papírokat. Ha visszament a feladóhoz akkor még jár nekünk, ha meg rákerült a Quaestor számlára akkor az ügyfélszámlára került, ami nem része a cég vagyonának, szintén az ügyfeleké. Csak győzd kivárni (1-2 év és a mienk)!

#732620 joepappa Előzmény: #731421

egy kis érdekesség:

ma kaptam a levelet, hogy a Questor Önkéntes Nyugdíjpénztár a rosszul csengő (lol) név miatt és egyéb okokból beolvad a Cig Pannóniás Önkéntes nyugdíjpénztárba. :)

igazából csak az volt a kérdés, hogy mi lesz belőle. emlékeztetőül a nyugdíjpénztár vagyonának 10% volt quaestor vállalati kötvényben, legaláábbis nekem ezt kommunikálták.

#731373 BudFox Előzmény: #731236

Nekem nem voltak kötvényeim de a részvényes hitelezői igényt beadtam a kormányablakba is...

de onnan visszajött az email hogy az nem lesz jó, oda csak a kötvényes kártérítési igény lehet benyújtani, és adjam de a PSFN -nek ezt a papírt - ami ugye már megtettem és vissza is igazolták.

most várjuk hogy összeszámolják végre a részvényeket..

Meg úgyis jön az OTP osztalék, nem terveztem eladni most már...benne ülünk mást úgysem tehetünk... június végére- júliusra lesz ebből valami úgyis csak.

A kormány se véletlenül húzza az időt ezzel..

valami törvényen dolgoznak, volt egy cikkben.

#731371 BudFox Előzmény: #731233

Van a BEVA -hoz adatlapod ?

be fogom adni oda is..biztos ami biztos.

volt némi készpénz is a számlámon, nomeg a SAXO bank -os rendszerben is..

#731370 BudFox Előzmény: #731170

Kavics biznisz az remekül pörög... már az utat is felszedték a bánya szélén, mert ott van a legjobb vöröskavics :D

hétről-hétre óriási volumeneket termelnek ki belőle... :_)