Regisztráció Elfelejtett jelszó

Magyarország

Re: nincs cím

#737764 banyaiz Előzmény: #737758

Azt lehetett volna megjátszani nem veszed át a felmondót, megmondod 2 verziót tudsz felkínálni közös megegyezést aláírsz (egy rakás lóvéért) vagy elmész táppénz 1 év , utána átveszed a felmondót és indulsz a munkaügyi bíróságra. Ahol ha nyersz visszahelyeznek és az addig béredet 1-2 év amíg ment a per megkapod.

Ezzel tudtál volna keménykedni. Ez bankban egy állandó játék volt mert ott kb 3-4 év alatt lecserélődött az állomány, olyan munkaügyi cirkuszok voltak .

#737759 Euroman Előzmény: #737758

de mindegy is, a múlton már nem rágódom. mindenesetre az vicces, hogy régen, ha beszélgettünk a kollégák között, hogy mi lenne, ha kirúgnának minket, mindenki azt mondta, én biztosan könnyen elhelyezkednék, mert én vagyok köztük a legiskolázottabb, és még nyelvet is tudok (neki főiskolájuk volt, nyelvet egyikük sem tudott).....monták is, miért nem megyek egy másik helyre, ahol jobban keresnék....én nem válaszoltam semmit, mert sejtettem, hogy ez nincs így.....sajnos az élet az akkori sejtésemet be is igazolta

#737758 Euroman Előzmény: #737638

ahonnan engem kirúgtak, ott korábban komoly fegyelmi vétség esetén is előbb írásbeli figyelmeztetést, majd fegyelmit adtak, és csak után került a kirúgás szóba.....olyan, hogy minden előjel nélkül valakit kirúgnak, olyan nem volt....pláne úgy nem, hogy pénteken elmentem szabadságra azzal, hogy január 2-án jövök dolgozni, és erre a Karácsonyi ünnepség után, amire csak önszántamból mentem be, nem behívtak, közlik, hogy ki vagyok rúgva...31 hónap alatt összesen 4 interjúra hívtak be, legutoljára tavaly októberben....idén a legtöbb pályázatomra választ sem kaptam...mintha tetves, vagy leprás lennék...és még csak a pénzre sem lehet fogni, mert odáig egyetlen esetben sem jutottunk el

#737757 Euroman Előzmény: #737640

én önálló "zöldmezősen" biztosan nem kezdek vállalkozásba, mert halvány fogalmam nincs róla, hogyan kell csinálni. ha lenne olyan megbízható ismerősöm, akinek a vállalkozásába be tudnék szállni, és ott olyan feladatokat végezni, amit meg is tudok csinálni, az működhetne. de nincs ilyen ismerősöm. én alapvetően alkalmazott szeretnék lenni, beosztott, vagy maximum középvezető, ami már voltam (nem vezetőként rúgtak ki). felsővezető nem akartam sosem lenni, mert az azzal járó felelősséget nem akarom viselni, és fejben sem vagyok ilyesmire felkészülve... az én maximális vállakozás méretem egy egyszemélyes trafik lenne, valami nagyforgalmú helyen, amiben én magam ülnék, és a szükségleteimet maximálisan fedezné....ha havi 4-500.000 ft megmaradna a megélhetésemre, akkor már bőven elégedett lennék. de hát trafikot már nem lehet nyitni, mert elvitte a mutyi...

#737722 Ibiza Előzmény: #737721

http://www.portfolio.hu/unios_forrasok/gazdasagfejlesztes/szazmilliardokat_ad_brusszel_a_magyar_kozigazgatas_fejlesztesere.217404.html?utm_source=hiraggregator_landing&utm_medium=cikkajanlo_popup&utm_campaign=hiraggregator_cikkajanlo

itt az utolsó..

na ezzel kell okosan élni..a teljes nav rendszert újra lehet alkotni.a teljes közigazgatási rendszerrel..esetleg hozzákapcsolni egységesiteni az önkormányzati rendszereket.

#737718 rbbj11 Előzmény: #737693

Akkor már alkotmányos királyság, ahol király nem csak dísz, hanem van annyi jogköre, mint amcsi elnöknek. Szingapúrban is egy már sokat bizonyított család valóban elismerésre méltó munkát végez.

#737717 rbbj11 Előzmény: #737676

persze elszállt amit írtam, mert olyan gagyi netem van itthon...uh. tömören:

Ellenpélda: Japán. Sehol a világon nem volt olyan nagy amcsi befolyás, mint ott 1945-től, és mégsem éhség, hanem a d-koreainál is gyorsabb fejlődés lett az eredménye, miközben annyira nem volt fejlett ország a XX.század során...Ugyhogy köszönik, de nem ártott nekik a szabad verseny.

Hongkong sem irigykedik D-Koreára!

#737693 Ibiza Előzmény: #737650

Én sem.

Orbán utalt a diktatórikus országok eredményességére. Irtam egyetértek részben..mert nem lehet mindenki mindent szavazzon meg...mert rugalmatlanná teszi a rendszert...ha GE megszavaztatná mindenben a dolgozóját semmire nem jutna.

Kina kimondotan diktatúra, ezért sikeres.

Nekem Szingapúr a jobb példa, amikor egy vezető az ország (állampolgárok)érdekeit veszi 1200%-ban figyelembe...fejében ott egy felépitmény. DE ez az a helyzet amikor megmondják neked mi a jó...ne rágózz stb stb.. de lehet megéri..

Soros ugatta a piacgazdaság a világ legjobbika és a tisztitó hatása nélkül nem egészséges egy piac, majd teli pofával követelte usa kormánya mentse meg a bankokat a válságidején..Csak hozzáteszem ami olyan ingatlan jelzálogpapirok miatt tört ki amit a nagy minősitő cégek AAA-ra minősitettek..

#737691 Ibiza Előzmény: #737670

ne lovagoljatok már baromságokon.

mindig is volt fenn északon lenn délen..

Mindig is mondták lemegyek szegedre..de nem mondják lemegyek pozsonyba.

A régi öregek is használták a felmennek pestre kifejezést jóval a háború elött..

A város mindig kultúráltabb volt mint a vidék.. A városlakók mindig lenézték a földműveseket a vidékieket.

Volt is alapja mert a szegény parasztok iskolázatlanok voltak, nem jutottak hozzá az információhoz és a minőségi tudáshoz. A kocsmában a templomnál vagy az artézi kútnál cseréltek gazdát a hirek és a pletykák. Ha valaki messziről jött azt kőrbeállták kikérdezték.

Minden nagyváros lakói különbnek tartják magukat, győriek szegediek nyiregyháziak, debreceniek.

Ma már válozott a világ, bárkiből bármi lehet és korlátlan információ áll a rendelkezésére, csk rajta múlik mi lesz belőle.

Thaiföldön is a városiak lenézik a földműves délieket 3 réteg ruha van rajtuk nehogy barnák legyenek mint a déliek akik egész nap a földeken dolgoznak.

Az északolasz lenézi a délit. északamerikai a délit..stbstb.

Alakul a helyzet, távoli…

#737683 walex

Alakul a helyzet, távoli rokonnak 2 napja a "békés" menekültek feltörték az autóját, miközben egyedül a szőlőben dolgozott. Egy közeli kukoricásba menekült el előlük, szerencsére volt nála telefon, így tudott segítséget hívni, a papírjai meglettek. Természetesen a "békés" autófeltörőknél, mily meglepő semmilyen papír nem volt.

Remélem, a liberális megélhetési jogvédő csőcselék is találkozik majd velük egyszer ebben a formában és majd átgondolják, kiket is védenek.

#737676 prospero Előzmény: #737650

Nagyon is jó példa mivel azt kérdezted, hogy ami törtènik szolgálhatja-e az ország érdekét. És szerintem a válasz az, hogy szolgálhatja, de jó hosszú időbe beletelhet amíg kiderül, hogy szolgálta e.

A mesében lett volna felemelkedés Dél-Koreában, ha a "szabad versenyt" az amerikai vállalatokkal rászabadítják az országra. Most biztos nem az lenne az állam gondja, hogy hogyan fékezze meg ezeket az oligarchákat, hanem, hogy hogyan verje le a következő éhséglázadást. Egyébként dél korea nyitott a külföldi vállalatok felé egy kormányváltás után (amiből következett volna a csebolok megrendszabályozása stb), de az ottani emberek hogy-hogynem időközben csalódtak a liberális vagy neoliberális szabadversenyes kapitalista felfogásban is...

#737671 rbbj11 Előzmény: #737670

Ha ovatlan vagyok, es mindenek elott nem tarsasagban, akkkor hasznalom en is hasonloan ezeket az igekotoket. De olyan ertelemben, h az otthon fel, a tobbi a le. Igy en lemegyek bp- re ☺

Ha egyik sem otthon, akkor delre le, eszakra fel

#737670 prospero Előzmény: #737653

Akkor Ti sose szoktatok lemenni a Balatonra vagy a Velencei tóra, lemenni a telekre stb. Ti csak menni szoktatok.

Ahová én rendszeresen járok és a hazámhoz tartozik, vagy van érzelmi töltése oda én lemenni szoktam, az érzelmileg semleges helyekre meg elmenni, utazni, esetleg átlépni a határt vagy csak simán menni.

#737650 rbbj11 Előzmény: #737636

Ha így van, akkor nem tekintem jó példának D-Koreát. Van a felemelkedésre más mód is, nem ez az egyetlen.

#737648 rbbj11 Előzmény: #737625

én sem használom sose a le/fel-t, épp azért, mert jogos, hogy nem létező viszonyrendszert sugall. Ill lefogadom, több bp-i szerint létező viszonyrendszer, ami helyesen van nyelvileg kifejezve.

#737640 Margaretta Előzmény: #737638

Ha nem akarsz kiszolgáltatott lenni alkalmazottként, akkor céget kell alapítani és megpróbálni, hogy melyik kiszolgáltatottság tetszik jobban. Eszerint kell eljárni.

Mindkettő esetben igyekezni kell és kihozni magunkból a legtöbbet, mint a nyomtatóló.

#737638 Ibiza Előzmény: #737600

nem tudsz kilépni a krétakörödből.. mellesleg nem tudom miért ne lehetne bárkit elbocsátani...akár egy hivatalból vagy egy vállalkozásból. Értemén, hogy ez fájó pont..te úgy érzed kifejezetten a te családodra utazott a fidesz..és ez személyes.. nem hiszem olyan poziban lettél volna, hogy célpontnak jelöltek volna. Sok céggel kapcsolatban vagyok..költségvetési szervekkel is, ha kirakják az igazgatót vagy lejár a mandátuma akkor általában a gazdasági vezető..és még 2-3 felső- és 2-3 középvezető is reppen.

Ha te vezetőként visszakerülnél a cégedhez gondolom akkor a működéséhez..a vállalásodhoz kapcsolódóan alakitanád át azt ( feltételezve nem bosszúállás vezérelne)

Nyilván a törvényeket ezzel kapcsolatban be kell tartani, ha elmész egy kimondottan munkaügyi ügyvédhez és ő komoly esélyt lát a kártéritésre, akkor sikerdijért is elvállalja.. nem kell megfinansziroznod az ügyvédi költséget.

Mindenkit ki lehet rúgni..vagy el lehet lehetetleniteni.. meg lehet változtatni a hatás- és feladatkört..utána olyan feladatot delegálak az illetőre amit vagy nem tud vagy nem akar elvégezni.

Ha valaki jól illeszkedik az új gépezetbe,kellően lojális akkor nem hiszem kirúgnák.

A munkahelyeken klikkesedések vannak.. ha rossz klikkben vagy megszivtad.

Ha leépités van akkor általában a fiatalabbakat és egyedülállókat rakják ki.