Regisztráció Elfelejtett jelszó

Dumcsi

Re: nincs cím

#736679 Ibiza Előzmény: #736642

:) nem az ára számít te.. ha 1000Ft.os vakond risztót 10k-ért veszed nem lesz jobb..

#736672 Csusza Előzmény: #736618

Véletlenül betömted ásás közben a lukat. :-) Nagy rutinom van vakondokkal. Nekem ami bevált, az a gázolajos rongydarab a járatba. Nem bírják a szagát, abban az évben azt a járatot már nem használják. Ha meg egy évig nincsenek ott, akkor átszoknak más területre, ott építik ki a járataikat.

DE! Ha nem térképezed fel, hogy merre mennek a járatok, akkor szart sem érsz az egésszel. Fel kell deríteni a túrások alapján, hogy hogy követik egymást (nem nehéz rájönni), és aszerint benyomni egy-egy kis darab (nem kell sok, egy tenyérnyi rongy elég) gázolajos rongyot benyomni a feltárt járatba. A lényeg, hogy nem bezárni kell őket a kertetbe, hanem távol tartani őket, főleg ott kell lezárni.

A sípolós engem rohadtul idegesít, éjjel-nappal sípol percenként, nem tudtam aludni tőle. Ki is csináltam a szerkezetet.

Mondjuk a szomszédé volt... :-D

Amúgy nem bántom őket, ha sikerül elkapni egyet -ami nem könnyű-, akkor költözik az erdőbe.

#736662 hosszhuszár Előzmény: #736659

az enyémnek kocka a teteje.

régen vettem, 5 éve kb.... azóta működik....

és lösimonnak üzenem, akkor is működik napelemes létére, mikor nincs nap..... :)

#736640 Ibiza Előzmény: #736636

2k körül.. teteje zöld a teste az fekete..magas és mély hangot is adott..

#736618 KawaBazsy Előzmény: #736581

Egyértelműen vakondtúrások.

No de ha leszedem a földet, akkor alatta olykor még a fű is ott van, azt se túrta ki (nem tom a földet hogy). Viszont nem találom a lukat. Egyiknél ástam egyet, 30 cm-t minden irányban, s akkor sem volt lik.. ilyenkor mi van?

#736592 Ibiza Előzmény: #736583

Ha akkora lennél mint a vakond vagy a pók vagy a méh és odamennél a házukhoz akkor egyből neked rontanának, meg akarnának ölni. Tehát nem kell álságosnak lenni. A kertrészen és az ágyásokon kívül nincs zargatva a vakond. Ha sikerül kiforgatni az ásóval akkor költöztetés van. A madaraknak itatójuk és külön fürdetőjük van, a fészerben az egércsapda csak befogja az egeret..és az is költözik.

A fenyőn mókus él. Az erdei pintyek diót kapnak, vigyázni kell rá n lépj.. bemutatják a fiókáikat, 5 vagy 6.generáció él ott, kb 10éves öreg pinty bekéredzkedett este a házba..kapott vizet reggelre meghalt.. ha a fater elalszik a hintaágyban a pinty mint a kolibri berreg az orra elött és kéri a dióját...ha a lakásban vannak beszól a küszöbről..ha csak anyukám főz a konyhában odáig beugrál.. kb 20féle madár él ott. A rigó elég alacsonyra rakta a fészkét ez a ház mögött van, egyszer csak elöl nagy vircsaftot csinál és csalja hátra a fatert..kiderült a macska kinézte a fészket.. segítséget kért. Nem szedünk le minden cseresznyét málnát barackot, mert szeretik a madarak is.

Tehát együtt van élve a természettel.. A giliszta lazítja a talajt a vakond sajna időnként túlzásba esik..amikor a frissen ültetett virág vagy palántasort hosszába végigtúrja..kiforgatja..pedig kap jelzéseket a kertrészen és az ágyásban azonnal be lesz taposva szellőzője máshol nyugi van neki.. értenie kéne a finom jeleket..anyukám azt a földet rakja a cserépbe amit a vakond feltúr.

#736584 hosszhuszár Előzmény: #736580

napelemes vakond riasztó. nálam elhajtotta a vakondot.

30m sugarú kört fed le 1 db.

10mp es időközönként ilyen zümmögő hangot ad ki, ezt a vakond nem szereti.

#736583 rbbj11 Előzmény: #736581

a természettel lehetőség szerint együtt kéne élni

A vakond nagyon hasznos állat: javítja a föld termőképességet, lazítja a talajt (kapálás helyett), és így jobb lesz a vízgazdálkodása. Rengeteg állattal ellentétben nem csinál zajt.

#736581 Ibiza Előzmény: #736580

semmi..akkor nem vakondtúrás.. amúgy az ammóniákat nem szereti.. meg a piszuárba szokták rakni azt a klóros golyót.. azt a járatba teszed megbolondul állítólag.

Egyszer anyukám mutatta a kertjét a friss ágyásait széttúrkálta ez a dög..volt a házban petárda.. fogtam egy darab deszkát 60x60cm lehetett..meggyójtottam a petárdát beraktam a járatba.. ráraktam a deszkát és ráálltam.. az egész kert megmozdult.. egy darabog nem volt..gondolom csengett a füle.