Regisztráció Elfelejtett jelszó

DAX , FTSE , CAC index

Re: nincs cím

#734298 banyaiz Előzmény: #734272

El lehetett volna ezt vinni olyan irányba is, hogy megegyeznek abban görögök vissza drachmához egyeztetni a lépéseket , forgatókönyv rá , közös megegyezéssel.

Csak a görögök eurót akarnak. :) Ők azt szeretnék minden maradjon a régiben , ne legyen megszorítás, és engedjenek el a hitelekből és ők jól érzik itt magukat. :)

Képzeld el, hogy az a vége grexit, de úgy előtte még órákkal mindkét fél a megegyezésről beszél. A lehető legbénább dolog lenne.

Alaposan előkészítve a kilépésük , egyezséggel az még egy dolog, de beleesnek egyik napról a másikra.

#734297 matgab Előzmény: #734272

ha magyaro-nak nem kellene a kamatokat fizetni, rég szufficites lenne a ktgvetésünk...

#734295 banyaiz Előzmény: #734272

Hát és az EU részéről hol ez a terv? :) Hol van az a forgatókönyv amit ebben az esetben ha grexit követnek majd? Elfogadva az egész bürokrácián átverve már?

Mintha mindkét fél ennek a lehetőségét kizárná. Lehet, hogy a háttérben már mindkettő ezt előkészítette, sok szó nem esik róla.

Görögöknél a forgatókönyv az ott kellene kezdődjön mit csinálnak a bankjaikkal amikor az ecb zárja a csapot. Mert oda most pénzt nagyon nem akar tenni senki, kivenni annál inkább.

Ha nem tud fizetni az sem jelenti automatikusan, hogy a tartozása 0, az a hitelezőkön múlik. Attól, hogy lejár az imf hitel stb nem kell elengedni. Szóval azért ez az út sem néz ki egy öröm boldogságnak.

#734272 rbbj11 Előzmény: #734242

én görögök helyében eddig rendezett viszonyok közti csödöt készítettem volna elö. Kell hozzä néhäny penge szakember, egész országot felkészíteni rá, aztán bemutatni hitelezöknek. Azért az mekkora versenyelöny, ha egy leértékelt valutával, euro zonäbol kilépve, NULLA adóssággal kezdhetnének építkezni? Èn ezért már Mo. helyében is a csödön gondolkoztam volna, csak a kamatkiadásokon hatalmasat lehet spórolni. Ha profin csinálják, hatalmas boom-ot lehet építeni ilyenre

#734244 banyaiz Előzmény: #734200

Úgy látom holnap lesz a tétek megtételére még egy alkalom. Érik a hétvégi döntés ami legkirályabb tőzsdei szempontból. Pénteken bezár valahol hétfőn majd +/- 500 ponton kinyit. Hacsak nem tolják tovább a végső végső végső tárgyalást. :)

Látom megöntötték kicsit 1-2 percig du-án gondolom arra a hírre ma nincs megegyezés.

#734242 banyaiz Előzmény: #734194

Azért én azt megértem nem szívesen engednék őket csődbe. Mégsem Tadzsikisztánról, vagy Kambodzsáról van szó. Biztos az is szempont, hogy milyen kitettségek vannak feléjük .

#734194 Racional Előzmény: #734190

tartok tőle, hogy itt már "másról" van szó:

Ez már nem az EU és az EURO ügyében történő móka, hanem elkötelezettek poziban lévő diktátorainak aljas nyomulása....nagyot kaszálhatnak, ha a görögök és az EURO mentve lesz, bármi áron!

#734190 banyaiz Előzmény: #734165

Megy a móka. :) Rángatózik rendesen.

Idetették az 50 napos környékére , úgy tűnik amíg megy a tárgyalás jelentősen innen nem esik vissza. Viszont nagyon fölötte se tud maradni.

Ha lesz egyezség ezt úgy átugorja felfelé pillanatok alatt 11800-12 k körül lesz, ha nem lesz akkor széthullik ki tudja meddig eshet.

Nézve mai híreket akár ma lehet egyezség, de akár az egész átcsúszhat hétvégére , vagy még akár utolsó pillanatra 30-án éjszakára.

#734166 Kiss Zoltán Előzmény: #734154

Hasonlattal élve,ez a dolog most úgy néz ki,mintha valaki egy drága kötélen tartani valakit,aki éppen a szakadékba készül zuhanni,a kötelet szeretné megtartani a tulajdonos,de azt sem akarja,hogy a rajta logó magával rántsa!

#734165 Kiss Zoltán Előzmény: #734154

Én is így vagyok vele,certiben utazom,11100-11200 környékének megfelelő ár szint közelébe állítottam be,az a TL63-nál valahol 2200-2500 környékén lehet!100 pipe ugri-bugri kb.300 forintnak felel meg!

#734154 banyaiz Előzmény: #734095

Pont ezen filóztam, nézve híreket ma nem egyeztek meg. Holnap ha megütnék egy kicsit reggel délelőtt bevállaljak e egy longot és akkor egyezségre játszani kivárni vele azt nem mozdulni.

Meg fognak egyezni szerintem szinte biztos vagyok benne, csak attól parázok, hogy előtte megöntik 500 ponttal ne legyen olyan egyhangú a dolog. :)

Nem merek igazán rendes tétet az elképzelésemre tenni.

#734153 banyaiz Előzmény: #734085

Elméletileg most mivel az új kormány elutasította a régi egyezségeket , egy új megtárgyalása elfogadása megy.

Haladékot kaptak 4 hónapot vagy mennyit előző körben.

Most nagyon elkapták a töküket úgy látszik próbálnak embert faragni belőlük. Nem könnyű.

#734095 Kiss Zoltán Előzmény: #734049

Na majd holnap reggel ránézek,hogy mi van!Az a tippem,hogy az IMF javaslatcsomagját,ma még visszadobják és a Dax holnap 11200-300 környékét is megnézi.Aztán délelőtt majd átdolgozva elfogadják,meg stb!Aztám megint jön az up!Aztán megint le,majd fel................!!!

#734085 Racional Előzmény: #734049

Ki fog dönteni görög ügyben?

Értéksorrend: politikus - szakértő (p.ü.min.) - hozzáértő (bank ig. poziban)

szvsz. az időhúzást boritékolom, pl. átütemezik a görög tartozások visszafizetését, és ehhez adnak egy kis zs-t, hogy legyen miből. Ennél tökéletesebb megoldást elképzelni sem tudok.

És mindenki örülni fog, hogy a helyzet megnyugodott egy időre, miközben már ég a gyujtózsinór...

Hát ezek már megint…

#734049 banyaiz

Hát ezek már megint belevittek egy csavart a sztoriba. Épp akartam mondani, hogy milyen unalmas nap tegnap is nagy csend. Furcsa volt itt a napi többszáz pontos mozgások után.

Na most már elvesztettem a fonalat, hogyan lesz ebből holnap megállapodás. :) Megy még mindig a pozícióharc.

#733997 banyaiz Előzmény: #733973

Görög csőd az nem kérdés, eu -imf lélegeztetőn vannak x éve. Az a kérdés vsz, hogy ezt lehet e úgy menedzselni, hogy hosszú idő alatt lassan magukhoz térjenek. Szóval ne legyen hivatalosan is államcsőd. Nem könnyű ezzel a görög hozzáállással.

Eur létrehozása mellett elég sok érv szól. Viszont amit Kosto annak idején 90-es években írt, hogy szerinte ez kivitelezhetetlen és éppen ezekkel nagy gazdasági különbségekkel érvelt, az úgy tűnik telitalálat volt. Hány éve van eur? Már olyan gondok jönnek elő ami alap probléma.

Alap ellentmondás, hogy ha kevés országban van akkor mi értelme, ha bevesznek mindenkit akkor pedig jönnek ez ilyen görög témák.

#733996 banyaiz Előzmény: #733970

Nekem az jön le félnek a görög csődtől, és ez a félelem erősebb . Ha ki akarnák tenni őket arra ezer indok van. Nap mint nap.

Pl megnézed a tegnapi eu vezetői reakciókat arra görögök valamit engedtek , mint akik fellélegeztek.