A végén még tizenegyes rúgások lesznek!:)
Ma azért raktam be vételt 9k környékére és eladást 13k környékére biztos ami biztos!:))
A végén még tizenegyes rúgások lesznek!:)
Ma azért raktam be vételt 9k környékére és eladást 13k környékére biztos ami biztos!:))
fel kellene rakni ebayre krétát :)))
Simán lehet, hiresztelésre adtak, a konkrét hirre pedig majd már vesznek.
Legújabb fejlemények pü miniszterek nem tudtak dönteni , magyarul elhajtották a görögöket a terveikkel együtt. Hétfőn miniszterelnökök tanácskoznak. Közben a nyilatkozatok alapján az jön le nem engedett egyik fél sem. Végül is semmi változás az eddigiekhez képest.
Ugyanaz a felállás mindkét fél fenyegeti a másikat, hogy engedjen.
Azt gondoltam ennek a pü miniszteri összeröffenésnek lesz eredménye. Lehet túl sok idő van még június végéig. :) Majd amikor órákon múlik a csőd akkor felpörögnek.
A DAX az egy olyan ember akinek van egy átlag mérete,mondjuk 46-os,de amikor bemegy a próbafülkébe 54-es és 38-as méretű ruhát visz magával!
Hát este 5-től 10-ig mindenképpen igaz!
Ha úgy nézem idén még ezzel az ATH - hoz képest 10% körüli görög eséssel is 10% körüli pluszban van az index akkor lehet azt mondani dax sem parázott rá különösebben a görögökre.
Vsz ha grexitet benyomnák akkor látnál 5%-os esést napon belül.
De ha innen esne 10%-ot akkor is csak az idei emelkedését adta vissza kb.
Itt most én a görögöknél messzebb nem is nézek, bőven elég mozgás lehet ebben is, hogy itt mi lesz a döntés. Lefelé és felfelé is gyorsan 2-3 nap alatt 1000 pont az ebben a döntésben benne lehet. A döntés utáni percekben (vagy másodpercekben:) pedig 500 pontos elmozdulást saccolnék elnézve az érzelmeket amik kísérnek egy egy politikusi hozzászólást.
Én korábban - még 10.000 alatt - úgy határoztam meg egy nagy esés végét, hogy ha egy nap megy 5 %-ot lefelé, akkor este ki magát.
Vagy, mint Murphy törvénykönyve tartja:
'Az operának nincs vége, amig a kövér hölgy nem énekelt" :-)
Ez az 5 % napi szinten most 600-700 pontot jelentene.
Mikor láttál ilyet?
Én már nem is emlékszem.
Én tán márciusban vettem DB-t.
Nullában eladnám, olyan messze nincs. Ez az EU QE mondhatjuk semmi felhajtóerővel nem bírt. Az áprilisi holland és svéd etf-ekből is kiszállok, lehet épp holnap, ha emelkednek még egy kicsit a mai usa-ra. (vagy csak biciklisnadrág szűkre stoppolom)
Ebből a mozgásból kiindulva én azt mondom ha itt olyan bejelentés jön ami vagy grexit vagy görögök újabb megmentése az kapásból a daxban 500 pont vmilyen irányba, és akkor utána még a többi.
Biztos most is valaki valamit mondott az ügyben az utóbbi fél órában talán a görögök javaslattal érkeztek történet mozgatta meg .
De nem lehet kizárni este elmondják nem volt eredmény nem közeledtek az álláspontok esik megint 300-400-at holnap reggelre.
Ez most ilyen.
Ez tény. De azért ma napon belül kb 450 pontot emelkedett a mélyponthoz képest, de tegnapi záróhoz képest volt 1,5% mínuszban és 2,5% pluszban is . :)
Teljes idegrángásban vannak. Itt valaki bármit mond görög ügyről 1-2 %-ot mozdulnak 1 perc alatt . Mindegy mennyire érdemi amit mond.
Indexet nézd most, kis ízelítő mikor először írtam 11100 alatt volt mire befejeztem 1 perc 11250, aztán esett pillanatok alatt 11270 környékéről 11180 környékére most ebben a pillanatban 11210. :) De ma volt 10800 környékén is még délelőtt. Szolidan nyomják.
Mivel a Dax értéke most már 10.000 felett van, egy ugyanakkor százalékos változás sokkal nagyobb abszolút változást jelent.
Ezt is könnyü rángásként (túl)értékelni.
Amúgy a hatit shortolom, molt nagy pakkokkal, otit kis pakkokkal longolom. És van DB részvényem. Na melyik dax részvény van 1, 5 % minuszban? Segítek, a DB.
Longolom . Mi mindenhol ellenkező irányban állunk?:)
De annyit ráng össze vissza, indulna meg határozottan ATH-ra. Olyan mozgások vannak benne az utóbbi időben 1 évre elég lenne. Nem komoly pénzekkel játszadozom mert most is épp írtam az előbb ment közben 150 pontot kb. :) Beteg teljesen.
Már én is szeretnék örömmel ránézni. Mondjuk 7500 nál, és 19 k bux hatinál.
Vagy itt is be vagy ragadva? ;-)
De jó ránézni a daxra. 10800 körül volt még délelőtt. Megint rángott egy rendeset ma. Olyan nap mikor nincs benne legalább 200-300 pont mozgás az mostanában már meg se lehet említeni.
Tegnap este "boldog" TL63 tulajként felváltva néztem a Plotgeiser című horrort illetve,ahogyan a dax-ot kicsinálják!A nejem meg közben kérdezgette arcomat látva "ennyire durva a film"?