Regisztráció Elfelejtett jelszó

Danubius

Re: nincs cím

#733381 Spade Előzmény: #733379

mert elkurták, nem kicsit.

A tebesz összefoglalóból is látható már 2006-ban is az volt a bírósági itélet h ugyan a pszaf-.nak tekintettel kell lennie a kisbefektetőkre, de ha mégse volt az, akkor sem támadható jogilag a pszaf. Ami egy Nonszensz és nem jogállami döntés, mert akkor mi a f@sznak a felügyelet megveszik kilora és azt csinálnak amit akarnak.

Hát ezért tartunk itt h sivatag lett a magyar tőkepiac.

#733379 matgab Előzmény: #733376

olvasgatva a régi híreket...Nabi, pannonplast, démász, pick,forrás, Borsodchem , Antenna Hungária, EGIS...

Hihetetlen ma már, hogy anno mennyi részvény volt.

#733378 Spade Előzmény: #733375

itt egy összefoglaló a tebesztől:

"Mint emlékezetes a Heineken söripari csoport első, kisbefektetőket súlytó törvénysértését 2003. szeptember 5-én valósította meg, amikor a PSZÁF előzetes engedélye nélkül szerzett 33%-ot meghaladó szavazati befolyást a magyar Brau-ban. E törvénysértést a PSZÁF bár megállapította, ám a Heineken csoport felvásárlási ajánlatát - mint azt a felügyelet határozatában közérthetően megfogalmazta – a „befolyásszerzés legalizálása” érdekében jóváhagyta. Ezzel több éves pereskedés kezdődött a TEBÉSZ és több kisrészvényes, valamint a PSZÁF-Heineken páros között a kisrészvényesek törvényes jogainak érvényesítése érdekében. A pereskedést a Legfelsőbb Bíróság Dr. Kozma György vezette tanácsa zárta le a TEBÉSZ szerint alkotmányellenes és a hatályos törvények szövegét is sértő ítéletével, melyben kimondta: „…bár a PSZÁF államigazgatási eljárásai során köteles a kisrészvényesek Tpt-ben foglalt jogaira figyelemmel lenni, azonban ezek esetleges megsértése sem teremt jogalapot a felügyeleti határozat elleni perindításhoz a kisrészvényesek részéről”. A Felügyelet ezután jóváhagyta a Heineken 17.200.- forintra emelt ajánlatát, a multi pedig kivezette magyar leányvállalatát a Budapesti Értéktőzsdéről. A TEBÉSZ szerint a törvényes felvásárlási ár 24.492.- Ft lett volna."

nekem is emlékezetes, részt vettem Laurionékkal a harcban is :)

#733377 Euroman Előzmény: #733375

Vállalatok

Brau: kiszorítás után jön a tőzsdei kivezetés

2003. november 4. 14:19

Ma hozta nyilvánosságra a PSZÁF által jóváhagyott Brau Union ajánlatot az Amstel. Mivel az ár vonatkozásában már korábban beszámolt a változatlanságról az ajánlatevő, egy érdemi kérdés van az ajánlatban: Lesz-e kiszorítás?

Az ajánlat ebben a tekintetben egyértelmű, a sikeres ajánlat után a társaság él vételi jogával a többi részvényessel szemben, melyet követően ki kívánja vezetni a papírt a tőzsdéről.

Az Amstel az ajánlat első verzióját megelőző 180 nap forgalommal súlyozott átlagárán 12,806 forintot tett ajánlatot a tőzsdén forgó elsőbbségi részvényekért. A tőzsdére be nem vezetett törzsrészvények esetében az ajánlati ár 12,273 forint. Mint ismeretes az ár nagy felháborodást váltott ki a részvényesek körében.

Adózás

A nyilvános vételi ajánlat, illetve a kiszorítás során a felajánlott részvények adásvétele nem tőzsdei ügylet, márpedig a nem tőzsdei ügyletek során elért árfolyam nyereséget 20% forrásadó terheli, szemben a tőzsdei ügyletek árfolyamnyereségével, melyet a személyi jövedelemadó törvény kamatnak minősít, ami 0%-os kulccsal adózik. Ha a kiszorításra jövőre kerül sor, az előzetes tervek szerint már 25%-os forrásadóval kell számolni. Bár a legtöbb befektetőt a magas bekerülési érték miatt a probléma nem érinti, de az alacsony áron vásárlóknak feltétlenül érdemes átkötniük a papírt, mivel így nyereségük a tőzsdén keletkezik, így adómentes.

Az igazolás kérdése igen fontos, hiszen amennyiben az értékpapír megszerzésére fordított értéket az eladó nem igazolta, akkor az árfolyamnyereség adót az eladási ár egészére ki kell fizetni.

Az idei esztendőben azonban az szja törvény átmeneti szabályozása révén lehetőség van a nyilvános vételi ajánlat, valamint a kiszorítás során felajánlott papírokon elért árfolyamnyereség adó csökkentésére azzal az árfolyam veszteséggel, melyet a magánszemély 2002-ben szenvedett el, és a 2002-re vonatkozó személyi jövedelemadó bevallásában nem érvényesített, így ha valaki elfelejti az átkötést, egy kiszorítás esetén az sem jelent feltétlenül tragédiát.

#733368 matgab Előzmény: #733366

Brau kivezetési ára 12800 forint volt, nem 16k...

megvettem és 3 napon belül harmadolódott...

#733366 Spade Előzmény: #733365

Attól függ h a magyar alapoknál mennyi van. Mindenesetre 0 kamatnál (jól tejelő mert az idegenforgalom hasít) ingatlan vagyont fél-harmad áron eldobni nagy hülyeségnek tűnik.

A braunál ha nem dobtad el 10 k-nál hanem vártál a vőgső 16k feletti árra nem buktál olyan sokat és hát lejsztit ne is említsük a történetekben :)

#733365 matgab Előzmény: #733359

ne is említsd a Brau-t, azt is ATH közelében vettem 18k felett... :-(

Szerintem ez már lejátszott story, már ma reggel 90% felett van a tulaj.

Egyértelmű, hogy 20k-t meg fog érni az ingatlan állomány és ahhoz képest nem nagyvonalú az ajánlat.

De ahhoz képest, hogy a magyar cégek vonatkozásában általában a törvényi minimumot szokták adni, ahhoz képest fair. Sőt klasszikus volt ugye a Globus részvény is, ahol a kivezetés előtt még elszámoltak egy jó nagy készletértékvesztést is...

Vagy a Pannonflax, ahol nem lehet tudni, hogy hova került az a kb. 2000-2500 forint per részvény, amit abba a rejtelmes ingatlan alapba fektettek anno...

#733359 Spade Előzmény: #733355

Egyáltalán nem voltak nagyvonaluak. Az ingatlan vagyon értéke bőven 20 ezer fölött van és vastagon emelkedik főleg Budapesten. Majd a kiszorítás után nyilván átértékelik, és beteszik a mérlegbe aztén mindeki egyből láthatja Szerintem ez a kiszorításra megy és utána eladják kb 20 és 30 ezer között hiszen sok az örökös. Ha az alapok összefognak és bevásárolnak 8k fölé, és persze nem adják oda a pakkot, akkor a Danubius nem tud kiszorítani és akkor ez az ár akár még duplázható lásd Brau eset

#733355 matgab Előzmény: #733323

óóó bazz! Látszik, hogy meghalt az öreg Schreier, ezek az utódok azért nagyvonalúbbak, mint az öreg volt...

43% prémium, ilyen régen volt a magyar tőzsdén.

Mondjuk logikus volt, hogy kivezetik, mert az ingatlanok ára úgy néz ki elindult felfele. A válság előtt nekem még volt 11k felett is (Azt hiszem csakúgy, mint az RFV-nél itt is én voltam aki beállította a valaha volt ATH-t a BÉTen.)

8000 Ft/rv, az komoly. …

#733323 walex

8000 Ft/rv, az komoly.

Kár érte. Lassan be lehet zárni a BÉT-et, alig marad normális cég a tőzsdén.