Olyasmi ez mint a mi pávatáncunk volt az Imf-el , csak nagyban, sokkal nagyobb téttel, és sokkal rosszabb helyzetben lévő görögökkel.
Olyasmi ez mint a mi pávatáncunk volt az Imf-el , csak nagyban, sokkal nagyobb téttel, és sokkal rosszabb helyzetben lévő görögökkel.
Még azt tudnám elképzelni nyomásgyakorlásnak felállni a tárgyalásokról és egy ultimátum a görögöknek, vagy ezt elfogadjátok vagy grexit. Van rá 1 hetetek , más ügyben ne is hívjatok.
Erre görögöknél hatalmas para lenne, de eu piacokon is. Arra játszhatnának ezzel, hogy a görögök nem bírják a feszkót és engednek. Viszont ha nem akkor ebből már nem lehet kihátrálni, akkor nagy a gáz. :)
Szóval ez egy nagyon meredek húzás. De ha kőkemények akarnak lenni még ezt eljátszhatják.
Görög taktika egyelőre működik tudják EU-nak nem alternatíva a grexit, félnek ettől, és erre alapozva a saját államcsődjükkel zsarolják Eu-t Imf-et.
Bizonyos helyeken most is, de régebben mindenhol ilyen húzások amit görögök művelnek vagy még ennél jóval kevesebb háborús indok volt.
Képzeld el pl ruszkikkal szórakoznának így, még aznap ejtőernyősök potyognának . Lásd ukrán történet, nem fizet, Putyin máris zárja a gázcsapot (ha nincs kemény kedvében, ha abban van akkor megszállja az ország egy részét)
Az a durva, hogy Európa kulturált , EU normák stb stb, és úgy tűnik nem lehet mit kezdeni azzal, hogy renitens ország megzsarolja az egész közösséget. Nincs rá eszköz azon kívül tárgyalnak, ígérnek valamit nem tartják be aminek nincs semmi következménye stb. Ennél sokkal kevesebbért nem is 100 éve 70 éve Görögo-t már megszállta volna Wehrmacht .
Most más idők vannak, kimennek a tárgyalásról aztán majd visszamennek. Ez van. Ez megy már 2011 óta.
Tiszta cirkusz ami a görögökkel megy. Nem lennék meglepődve, hogy jönne az IMF cáfolat, hogy ők, csak egy kávét mentek ki meginni és nem hagyták ott a tárgyaló termet.
Vagy lesz vagy nem. :) Szerintem 90% lesz de keserves megegyezni látod te is. Lehet elgurul a gyógyszere Merkeléknek görögök zsarolják őket bekeményítenek nemcsak szavakban. Nagy esélyét nem látom mert túl nagy a kockázata, de elméletileg nem lehet kizárni.
"már meg előlegezem az egyezséget nyilván van arra is minimális esély nem lesz egyezség."
Összekevertek teljesen,hát most akkor mi lesz?:)))
Parázik , azért mozog itt. :) és ez nem vicc. Eleve 6 k környékéről ha görög műsor nem megy el ebbe az irányba , hogy utolsó utáni pillanatban is távol vannak az álláspontok le se jött volna.
Egyezség meglesz majd akkor látjuk mennyire parázott vagy nem parázott tőle. Persze már megelőlegezem az egyezséget nyilván van arra is minimális esély nem lesz egyezség.
elég ha holnap elkezdi :)
nem parázik,daxtól,görögöktől,5582záró.
akkor az plusszos, ne panaszkodj :)
:)
Az 5544-en nyitott TDT shortokat visszavettem 5535-ért. Hát nem volt egy nagy üzlet, de jobb mint ha 56XX felett kellett volna zárnom.
Úgy látom ismersz....a tegnap eladott oti-ból 44-en ricsit vettem :((
Még nincs egyezség a görögökkel még ki tudja milyen fordulatok lesznek az ügyben. Mehet a keménykedés nyilatkozgatás amire lehetnek parák. De ha meg tudunk maradni ilyen szinteken közben az kecsegtető long szempontból. Mondjuk 5200-on bejelentenének egy egyezséget szerintem dax menne 1000 pontot, Otp pedig minimum 6k-ig. Azért vszínű meg fognak egyezni, addig megy ez a móka, hogy mindegyik fél nyomja a kemény gyerek szöveget. :) Ezt használd ki a short zárásra vsz.
vége sc-nek
engem nem befolyásolsz, még mindig megvannak a 6000 körüli shortok gazdagon, ma meg adtam még neki