Regisztráció Elfelejtett jelszó

Magyarország

Re: nincs cím

#732870 tozsdenyul Előzmény: #732864

a trafikost meg a földművest kihagytad a felsorolásból...érzésed szerint őket sem kell megvédeni, milyen jó hogy te eldöntöd kiket érdemes, kiket nem

van aki annyit is ér, van aki meg nem...

szerzett jogok védelmét viccesnek találod, mindjárt első nap ahogy visszatértél a munkába, nemcsak mennyiségre de minőségre is látványosat produkálsz

kezd kicsit elszaladni veletek a ló, pedig azt olvastam, kövér laca meggyőzött, hogy vegyetek vissza az arcból

#732869 Ibiza Előzmény: #732800

"Nem válaszoltad meg még mindig a kérdésemet, amire már én sem emlékszem, hogy mi volt.

Csak az egy nagy elégtétel nekem, hogy néma maradtál sokáig..."

Ez azért elég megrázó érvelés :DD

lehet elment kicsit Hawaiira nyaralni..elég nagy elégtétel lehet..

nekem is írta az egyik nyomi..nem válaszoltam neki..mondtam írja be ibiza topikba ott megtalálom..oszt válaszolok..persze nem írta.

Én is 2 max 3 oldalt olvasok vissza...ha valami nagy témázás van akkor olvasom vissza a gyökerekig..

#732868 Ibiza Előzmény: #732858

olvasd a múltheti figyelőt..jó cikk van benne matóról.. nem kispályások nyivákolnak..érdekes dolgok vannak benne..

tetszett az is..simor aranyszínű mercivel feszített..

#732867 prospero Előzmény: #732862

"ők hogy gyarapszanak a te károdra..."

Jelenleg mindenki számára van lehetőség a gyarapodásra, mivel javul az ország gazdasági teljesítménye és ebből mindenki profitálni fog. És csak ebből lehet profitálni. Szóval a "Te károdra" feltevés már eleve értelmetlen.

#732866 prospero Előzmény: #732863

1. Hazugság volt az 50 milliárd

2. A 3 milliárdon is valamilyen arányban osztozik a befektető és a közvetítő cég

3. A közvetítő cég jutalékot kap, amelyet a befektető fizet és nem a magyar állam (mi közünk hozzá)

4. Nem feltétlenül érné el a magyar állam ezeket az embereket, ha magyar fiókban/magyar online felületen kell államkötvényeket vennie a világ más országában élő embernek

5. a magyar állam megnyeri az 5 éves kötvény hozama és a 2% közötti különbséget cserébe EUR vagy USD alapon 2%-on bocsát ki 5 éves államkötvényt.

#732865 prospero Előzmény: #732862

Gondolom akik pénzügyekkel foglalkoznak most el voltak foglalva a saját cégeikkel évzárás kapcsán... nincs itt semmi érdekes...

#732864 prospero Előzmény: #732862

nem tudom korábban milyen feltételekkel lehetett kaszinót üzemeltetni Magyarországon. Az alvilág nem szólt bele? Lehet túl sok amerikai filmet nézek.... Természetesen korábban is - szabad piac körülményei között is - mindenkinek nyitva volt a pálya, hogy kaszinót hozzon létre... a piacon lévők és más bűnözők pedig ezt természetesen szó nélkül hagyták....

De most tozsdenyul és walex megvédi ezeknek az embereknek a szerzett jogait. Valahol ezt viccesnek találom. Érzésem szerint most olyanok érdekeiért szálltok síkra, akikért nem kellene. De persze lehet tévedek és tényleg túl sok amerikai filmet néztem.

#732863 banyaiz Előzmény: #732861

Ennyi bevételhez juttatták ezeket a cégeket, akiknek a tulajai nagy valószínűséggel puszi pajtások különben miért bújnának el a Kajmán szigeteken. Plusz állampolgársághoz ki tudja kiket. Közben valószínűsíthető ezeket a kötvényeket le is jegyezték volna egyébként is a piacon. Csak akkor nincs kb 3000 ismeretlen embernek pénzért magyar állampolgársága, és egy kis mellékes mutyizás a zavarosban.

Az egész bűzlik szerintem de ha szerinted így jól van akkor legyen.

#732862 tozsdenyul Előzmény: #732833

ja, politizálni szeretnél keményen adózó kisember? átlátható közügyeket, közpénzeket?

inkább kussoljál és hagyd meg a keményen gyarapodó nagyembereknek...nem értem mi a problémád.

prospero is szépen gyarapszik, hagyd már békén a modern honalapítókat, és ne irigykedj komcsi módra hogy ők hogy gyarapszanak a te károdra...

van pár kormányoldali politikai blog szerűség amibe néha beleolvasok szórakozásból, tájékozódásképp, érdekes módon több hónapos szünet után most élénkültek meg ... mintegy varázsszóra

vannak érdekes véletlenek

#732861 prospero Előzmény: #732859

Ha öt év, akkor is 16 milliárdnál tartunk..... 5 éves távlatban, amibe ez a magyar államnak kerül, és cserébe megnyeri a magyar állam az 5 éves kötvény és a 2% közötti hozamot.....ezt nem nevezném korrekt újságírásnak... persze hazudni, butaságokkal hülyíteni a népet szabad mindenkinek...a kormánynak is, az ellenzéknek is....

Ahhoz meg már végképp pofa kell, hogy a befektető és a közvetítő cég között bonyolódó ügyletet a magyar állam veszteségeként tüntessék fel....

#732860 prospero Előzmény: #732858

Így van. A piac a belbecset értékeli és a lényegre koncentrál, nem pazarolja figyelmét a külcsínre....

#732859 banyaiz Előzmény: #732856

5 éves cuccok ezek ha jól emlékszem, szóval a diszkont valahol 10% környékén van + elég komoly kezelési költségeket is felszámolnak.

Ezt a matekot akkor lehetne összerakni ha átlátható lenne az egész folyamat, mennyiért értékesíti tovább, milyen marketing költségei vannak, mennyi irodát , alkalmazottat tart, kik a tulajdonosok stb. De mivel offshore így találgatás megy. Mondjuk azért alap lenne, hogy tudjuk kik üzletelnek az állam nevében értékpapírokkal stb stb, nem?

Majd beiratkozok egy Mato gyorstalpalóra hátha ott választ adnak ilyen kérdésekre is a pár mrd-ból fejlődjek kulturálisan.

#732858 banyaiz Előzmény: #732851

"Pedig emlékszem micsoda nyavalygás volt itt a fórumon, ha ő lesz a jegybankelnök jön az összeomlás és 400 Ft lesz az euro! :-)"

A potenciál benne van pedig. Nem jött ki szerencsére. Szerencsére keveset nyilatkozik, és már kiismerte annyira a piac, hogy el kell engedni a fül mellett a zagyvaságait , és a lényegre koncentrálni. Tartom , hogy egy időzített bomba.

#732857 prospero Előzmény: #732853

Ő nem mondja, hogy gonosz bankok, brókerek, IMF stb..... Vedd észre, hogy Te fordítod le úgy, hogy ő ezt mondja...:-)! A hiba a Te készülékedben van...

Legutóbb például ezt mondták, hogy a jegybank jogköreit bővíteni kell a brókercégek ellenőrzésében... ezt nehéz úgy fordítani, hogy gonosz brókerek...

#732856 prospero Előzmény: #732849

Na megnéztem az adatokat. 2215 db-ot adtunk el 2014 végéig, és 143 db-ot januárban illetve februárban. Ez 596 millió euro kb. ami 300 Ft-os EUR árfolyammal számolva 178 milliárd forint. Az állam 2%-os hozamot garantál, ami azt jelenti, hogy a közvetítő és a befektető 3 milliárd 579 millió ft hozamnyereségen osztozik valamilyen arányban éves szinten. Hogy jött ki ebből 50 milliárdos éves jövedelem az offshore cégeknek nem értem....

#732853 banyaiz Előzmény: #732851

De mi lenne akkor ha értelmesen beszélnének a valóságról , visszaesne a gazdasági növekedés? Netán valami értelmes ember benyomását keltenék és a választóik kiábrándulnának? :)

Szerintem a kettő nem zárja ki egymást. Sőt . Legalább valami erőfeszítést tennének az ügy érdekében ha már mrd-okat áldozunk a püi kultúra terjesztésére.

Nagy igényeim vannak mi? :) Külcsínnél ez sokkal több. Ezeknek súlya van azt mondja egy miniszterelnök, hogy gonosz brókerek stb, vagy bankok vagy bármi. Oké, hogy az emberek nagy többsége leszarja mit hadovál össze vissza.

#732852 banyaiz Előzmény: #732846

Megkockáztatom , hogy lehet az is negatív hozammal adják tovább. 300 k eur értékű papír 400 k eur-t 0 hozammal, pontosabban negatív hozammal. Lehet fizessen be 300 k eurt és visszakap 0-át. :) Lehet Tarsoly vette kezelésbe mint Q kötvényeket. :) Ki tudja. Valakinek nagyon kell az állampolgárság lehet megéri neki így is. Nem tudhatjuk mert ügyesen elsumákolják az egészet. Lehet , hogy az 50 mrd az aprópénz ebben a sztoriban.

#732851 prospero Előzmény: #732847

Egyszer butaságot beszél, egyszer okosságot. Politikus is, az a dolga. Mindezzel együtt a magyar gazdaság jó/jobb állapotba került. Inkább beszéljenek óriási baromságokat, és pörögjön a gazdaság, javuljon az ország helyzete, mint okosságoknak tűnő dolgokat, amivel a ballib oldal romlásba vitte az országot az elmúlt 5 év előtti elmúlt 8 évben.

A legtöbb dologban Mato-nak igaza lett: jegybanki csökkentéstől kezdve, növekedési hitelprogramig, kéthetes betét átalakítástól kezdve, magyar lakosság állampapír vásárlás ösztönzéséig vagy devizahitelek forintosításáig... ha így folytatódik minden még az éves 7%-os gazdasági növekedés is összejöhet... :-)! (Bár azt hiszem nominálisan össze is jött tavaly...) Pedig emlékszem micsoda nyavalygás volt itt a fórumon, ha ő lesz a jegybankelnök jön az összeomlás és 400 Ft lesz az euro! :-)

#732849 banyaiz Előzmény: #732846

Ezt nem tudjuk mennyiért adja tovább. Kapott egy ekkora mozgásteret a magyar államtól arra, hogy profitot csináljon.

Mivel tolonganak ezért a kötvényért gyanítom, hogy nem olyan egyszerű máshol letelepedni mint nálunk. Mert vszínű, hogy nem a magyar állampolgárság a vonzó a számukra, hanem a feltételek egyszerűsége. Hogy ez 0 hozam mellett is vonzó e nekik azt sem tudjuk, de azt tudjuk , hogy hajlandóak még egy brutál kezelési költséget is kifizetni.

Annyit tudok mondani nyilvánosságra kell hozni mennyiért adják tovább. Ja, hogy offshore cégek rejtve legyen az egész. Hát igen a pü-i kultúra terjesztése fontos. :)