Regisztráció Elfelejtett jelszó

Magyarország

Re: nincs cím

#730996 Racional Előzmény: #730994

a lacko/habony (egyenlőre) magánszféra, semmi probléma vele (esetleg adózás?)

ellenben a közpénzek (M4 út, felcsúti kisvasút, stb.) az nagyon zavar engem

Nem kell minden hülyéről…

#730993 walex

Nem kell minden hülyéről azt hinni,hogy egy szuper tehetséges ember és belemagyarázni dolgokat.

#730982 walex Előzmény: #730915

Megtörtént, amit már többször írtam, hogy mi lesz valószínűleg a vége.

Kimosták, kártérítést egyelőre nem kell neki fizetni az adófizetők pénzén.

Gratulálok a Fidesznek ehhez az újabb remek elszámoltatási sikerhez!

Kitüntetést a Fidesz 2 elszámoltatási biztosának is, megérdemlik!

5 év, 0 db elszámoltatott MSZP-SZDSZ politikus, szép teljesítmény!

Külön kitüntetést a NAV illetékeseinek is!

Ez a Simon ügy is remekül bizonyítja, hogy a két kommunista párt nagyon is jól elvan a háttérben, csak a fóbiás birkáknak adják a gumicsontot a szájába 25 éve, mintha ők micsoda nagy ellenségek lennének.

#730954 banyaiz Előzmény: #730948

Szabályozók nem voltak megfelelőek, bankok és ügyfelek oldaláról is felelőtlenség volt.

Ez a lakossági hitelezést 10 évvel visszavetette .

A politikusi szövegek pedig a sötét középkorba kb. :)

#730953 Varju Előzmény: #730950

Elég nehezen elképzelhető h,pénzügyi szaktekintélyeink nem látták előre a végkimenetelt. Vagy még arra tudok gondolni abban hitben tették h,a hazai gazdaság eszeveszett ütemben növekedni fog forint erősödésének kíséretében. Megszégyenítve a nyugati gazdaságokat. Ez meg ugye így leírva közröhely, de lehet mégis csak ez az oka a nagyméretűre duzzadt devizahitel magyarázatának. Vagy egyszerűen a bankok kihasználták az emberek elmaradott gazdasági, pénzügyi ismereteit. Én az utóbbira tippelek. Meg kell említeni azt gondolom komoly politikai felelősség is van a dolog mögött. Hiszen eddigi kormányok folyamatosan hangoztatták az eurozóna tagságunknak határidejét. Ezzel azt a hamis biztonságérzetet sugalva a hitelfelvevőnek , hitelnyújtóknak, miszerint megszűnik a gazdasági pénzügyi kockázat rövid időn belül. Persze erre a fontos eseményre nem került sor. Sőt már régóta nem is téma.

#730950 Varju Előzmény: #730948

A hitelszerződésnek álcázott spekulációs ügylet aláírásakor mellékeltek volna egy grafikont a forint eddigi mozgásairól akkor lehet kevesebben választják a kedvező kamatozású deviza spekulációt. A gazdasági válságokról még nem is beszéltem, ezek is bármikor közbeszólhatnak mint kockázati tényező. Főként ha nagy a két ország közötti erő különbség. Egy erős ország pénze valszin kisebb mozgásokkal megússza mint egy gyenge lábakon álló kis gazdaságé. Ami jön a réven az megy a vámon! Vagy valami ilyesmi a mondás:)

http://s28.postimg.org/owsxekhzh/stooq_com.png

#730949 rbbj11 Előzmény: #730945

a soprotolok sosem fejben erösek...ha ez az összehasonlitäsi alapod, akkor hasonlitsd magyar sportolokhoz: azok sem pengék a világ sporton tuli dolgaiban...

#730948 Varju Előzmény: #730938

"hogy a megmentési folyamat a sötétséget növelte "

Gondolom 1-2 generáció megtanulta h,egy másik ország devizájában hitelt felvenni, nem hitel, hanem hitelnek álcázott spekulációs ügylet. Tulajdonkép a bankok nyitottak az ügyfeleknek egy short pozit! Speki lett az egész ország:) mindenki megfeledkezett arról hogy a forint évtizedek óta folyamatosan kisebb nagyobb intenzitással gyengül. Most hogy kijárták a speki iskolát drága pénzen és sikeresen bővítették pénzügyi ismereteiket és nyilvánvaló lett a folyamatos fogyasztási árak emelkedésének egy részéért a forint gyengülés okolható. Sokáig biztosan nem bonyolódnak ehhez hasonló spekulációs ügyletekbe.

#730945 Euroman Előzmény: #730942

egy pár egyetemistával, akik ösztöndíjjal voltak szintén Ausztriában, Németországban...meg az egyik volt helyi női kosárcsapatnál, ahol játszottak usa játékosok is, és én tolmácsoltam....mondjuk azokkal szoptam rendesen, mert olyan szlengjük, meg dialektusuk volt, hogy igen kellett hegyeznem a fülem....ez még csak ment is, de egyszer az egyik hazautazott, és NY-ban kellett felhívnom, ahol albérletben lakott...hangja alapján egy öreg nő (szvsz feka) vehette fel a telefont....na abból xart se értettem ami az mondott....ő engem megértett, mert odahívta a telefonhpz a kosaras lányt, a többit megoldottuk...

#730943 rbbj11 Előzmény: #730942

nem tudom, az stat minta e, akikkel te talälkoztäl. Én egyet ismertem vmennyire (futo talälkozäs semmit nem ér), ö jobban kiismerte magät tözsdén (hisz nyugdija függ töle), mint egy magyar bróker vagy átlagos biztosítós, vagy épp magyar bankos...

Amiröl a boldoguläshoz tudnia kellett, tudott

#730942 Euroman Előzmény: #730935

én az átlag uas állampolgárt nagyon egyszerű, naív embernek gondolom, legalábbis akikkel én találkoztam...

#730939 rbbj11 Előzmény: #730937

"de a sarokpontja az elsétálás intézménye..DE!! ebben az esetben csak és kizárólag a jelzálog tárgya a hitel fedezete..nem az életed véred és a családod belső szervei. "

egyetértek, DE logikusan egy bank nem köteles állni az adós helyett a fedezetet, vagyis ha az árfolyamvált. miatt "kicsúszik" az ingatlan alól a fedezet, azonnal el kell adja az adós vagy árverés. Ha igy lett volna, a többség már régesrég elbukta volna a lakását, de cserébe most nem lenne ilyen nagy hitele

#730938 banyaiz Előzmény: #730924

Politikai célt elérték vele, + az ország sem futja már az árfolyamkockázatot . Ezt értékelhetnénk sikernek is.

Ami miatt nem tartom annak, hogy a megmentési folyamat a sötétséget növelte ahelyett, hogy értelmesen beszéltünk volna róla hogyan alakulhatott ki ez a szitu, milyen megoldási lehetőségek vannak, minek mi az ára stb.

Inkább a szellemi sötétséget sikerült közben még terjeszteni egy megválasztott kormánynak, azt a látszatot kelteni nyugodtan legyél hülye, csak tömegben tedd, majd megmentünk és mellette még sok butaságot. Ezt sikerként max az unorotodoxiában értékelik.

Az egy másik kérdés, hogy ilyen közegben más eszközökkel ezt végig lehetett volna e vinni? :)

#730937 Ibiza Előzmény: #730931

minden mindennel összefügg

gondolom sokan berakták a 6%-on felvett hitelt a 25%ot "fizető" trutyi quaestor kötvényekbe.

meg sokan pont a chf/eurt nyomták 100xos tőkeáttéttel..erre vették fel a hitelt...mert mindig interveniált a svájci jbank..

a felvett hitelek negyede sem volt az elsőlakásos hiteles..a többség bérbeadásra vett ingatlant..vagy barom módon elköltötte elutazta..lecsrélte a kocsit..

Én is gondolkoztam rajta de mindennek az alapja a chf ott marad ahol volt..ezért nem vettem fel.

Írtam már..a jelzálog hitel egy fontos hitelfajta a gazdaságban.... de a sarokpontja az elsétálás intézménye..DE!! ebben az esetben csak és kizárólag a jelzálog tárgya a hitel fedezete..nem az életed véred és a családod belső szervei.