Regisztráció Elfelejtett jelszó

rbbj portfolio

Re: KBC ajánlások

#731062 Janicroft Előzmény: #730667

Mai KBC ajánlás:

Jelentős, közel 30 százalékos felértékelődési potenciállal kecsegtet a Randstad részvénye a KBC Securities brüsszeli elemzője szerint. A többek között munkaerő kölcsönzéssel foglalkozó holland cég az értékeltség mellett az eladósodottság terén is igen biztató képet fest, ráadásul az európai gazdaság fellendülése újabb érv lehet a társaság mellett. Ha nem akvirál a vállalat, a következő években még rendkívüli osztalékra is futhatja.

Stratégia: vétel 53,1 euróig; célszint 58,2 eurónál; stop-loss 50,5 eurónál; hozam/ kockázat legalább 2

53,12-ért vettem is pár darabot, mivel megfogadtam hogy lekövetem a KBC-s ajánlásokat idén.

Re: Avon

#730946 Koffein Előzmény: #730923

a chart szerint valaki nullába kiszállt, veszteni nem akart, így csinált egy kis hírverést :)

Hali, Barclays vélemény…

#730930 Greeny

Hali,

Barclays vélemény? Most olvastam róla, hogy a bünti után van tér felfelé...

Re: Daimler, Volkswagen, BMW

#730927 rbbj11 Előzmény: #730879

mind ciklikus vällalat, és egy ciklus végéhez közeledünk. Biztos nem bövítenék egyikben sem, söt...

Re: nincs cím

#730926 rbbj11 Előzmény: #730815

vdomo borkinäl van ilyen, fagyipénzt rakjatok plus500-ra, ott még sms-t is küld ingyen a rendszer, ha elöre jelzett ärfolyamot elért az eszközöd

Ezüst

#730887 Janicroft

Ezt írja ma a KBC:

Meglehetősen jól fest az ezüst grafikonja, a nemesfém árfolyama ugyanis egy évek óta tartó csökkenő trendvonalat készül éppen maga mögött hagyni. Ha a kitörés sikeres lesz, úgy akár egy nagyobbacska hegymenet is kibontakozhat az előttünk álló hónapokban. Erre mindenképp érdemes lesz odafigyelni.

Meglehetősen tetszetős az ezüst grafikonja. A nemesfém emelkedését 2011 óta folyamatosan derékba törte az a csökkenő trendvonal, amit a heti grafikon alapján épp most kezdett áttörni az árfolyam. Ez igencsak biztató jelzés az előttünk álló időszakra nézve, bár bőven vannak még ellenállások, amiket le kell győznie az ezüstnek.

Az 50 hetes mozgóátlag van a legközelebb, 17,7 dollárnál ez rögtön megakaszthatja a kezdeti lendületet, de nem sokkal felette 18,6 dollárnál is ellenállásokba ütközhet a nemesfém. Annak ellenére, hogy nem ígérkezik teljesen simának a felfele tartó út, technikailag pozitív jeleket láthatunk. Az RSI messze van a túlvett zónától, ráadásul a 15,5 dolláros szinteken láthatóan erős támaszok épültek ki, és még a csökkenő háromszögszerű alakzatból is mintha felfele próbálkozna kitörni az ezüst.

A napi grafikon hasonlóan kedvező képet mutat, ráadásul itt nemcsak a csökkenő trendvonalat hasította át az árfolyam egy igen határozott fehér gyertyával, hanem már az 50, majd a 200 napos mozgóátlagokat is maga mögött tudhatja. Ezek egy esetleges lefele korrekciónál már fontos támaszok lehetnek.

A kitörés után könnyen elképzelhető, hogy idővel még visszatesztel majd az árfolyam, egyelőre azonban az MACD vételi jelzése a további emelkedést támogatja. A következő ellenállásig, 18,6 dollárig még van tér felfele, azonban a támaszok jelenleg túlságosan távolinak tűnnek, így egyelőre nem tudjuk legalább 2-es hozam-kockázat arány mellett megvenni a nemesfémet. Az árfolyam mozgását viszont szorosan követjük, hiszen a technikai kép már kellően impozánsnak tűnik.

Közben az ezüst piacán a nettó vételi pozícionáltság nagyjából átlag körüli, ebből tehát messzemenő következtetést nehéz lenne levonni a várható ármozgást illetően. A kötvényhozamok emelkedése viszont, ha az a kockázatvállalás mérséklődésével jár együtt, az ezüst árfolyamát emelheti, ahogy a dollár és a tőzsdék napokban látott gyengélkedése is felfele segítheti az árfolyamot. Bár a világgazdaság általános felépülése és a pénzügyi krízishelyzetből való kikászálódás nem segíti a nemesfémeket, a hosszan tartó medvepiac után mintha kezdene elfogyni az eladói nyomás az ezüst és a nagytestvér arany piacán egyaránt.

Re: Daimler, Volkswagen, BMW

#730881 matgab Előzmény: #730879

bmw-t én is nézegetem, de a másik kettő is figyelőn van. Vegyél, ha veszek én is add el azonnal és vedd vissza 10%-kal lejjebb! :-)

Daimler, Volkswagen, BMW

#730879 Janicroft

Tavaly augusztusról van Daimlerem 60,97-ről (sajnos elég kicsi pakk, de legalább szép nyerőben van), így a mostani gyengélkedés nem igazán aggaszt egyelőre, sőt azon agyalok hogy lassan kellene keresni valami belépőt vagy ebbe vagy a másik két nagy német autógyártóba.

Vélemények a DAI, VOW, BMW hármasról? Nagyjából együtt mozognak, nekem a BMW egyébként most a legszimpatikusabb (de azért a Daimlert mindenképpen megtartom).

#730817 Koffein Előzmény: #730815

msn, meg googlenak is van ilyen ticker elmentős cucca, csak szart sem ér, mert 150-200 figyelt rv-nél az is összefolyik... így még keresgélek, de kezdem feladni... :)

#730815 Bendeguz Előzmény: #730814

volna még pár ilyen dolog, amit figyelni szeretnék. nem kerestem ilyen progit, de jó volna, ha volna.

ismertek olyan oldalt, v…

#730814 Koffein

ismertek olyan oldalt, vagy alkalmazást, amibe a figyelt tickert beírod és jelez, ha a beállított szintet elérte az árfolyam? vagy ti is xls-ben meg elmentett linkek alapján nyomultok mint jómagam? :)

#730766 matgab Előzmény: #730736

melyik volt az a biotech cég ami elvesztette az értékének a 75%-át mostanában?

Nem találom...

#730736 Bendeguz Előzmény: #730735

a kitartás az a lustaság oka. lusta voltam stoppot tenni, meg aztán úgy voltam vele, hogy nem hiába emelkedett ennyit, kis korrekció belefér. majd meglátjuk mikor lesz belőle nyerő.

görögöket én kihagyom.

#730735 Koffein Előzmény: #730723

grat hogy kitartottál mellette :)

én most nbg-n gondolkodom, hogy lehet be kéne állni egy speki pakkal 1 környékére, ezt a görög balhés hullámot meg kéne játszani ismét... mi a véleményetek, kihúzzák ismét ezeket a léhűtőket? :))