Regisztráció Elfelejtett jelszó
Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!

Euroman

Re: nincs cím

#730462 Margaretta Előzmény: #730461

Most megint megcsináltam, hogy tényleg a leginfantilisabb válaszokat adtam-e.

Semmi különös. Szeretem a sulit és a munkámat, első 2 kérdés, ezek 1-es válaszok.

Útálom a fekete színt, Rogánt, a kék bőrfejű tv-s karaktert, a pókot, a véresen hörgős zenét, a butaságot és a politikát.

Ez a 6 pontos kitöltés.

Azt írta, hogy örök fiatal vagyok és ne hallgassak a huhogókra, maradjak örök gyerek.

38 Középkorú vagy. Deal…

#730459 Euroman

38

Középkorú vagy. Deal with it. (És egy jóarcú férfi nézett a gépről velem szembe :) )

Ezek szerint fiatalosabb vagyok a koromnál. Mondjuk ez igaz is.

#730458 rbbj11 Előzmény: #730456

6 éves nem túl felelösségteljes. Én nem akarok 6 éves lélekben sem lenni. De 15 sem. Söt, sztem 20 sem. Én lelkileg sztem mär 18 éves koromban 30 voltam, és ez azóta sem sokat változott.

#730457 rbbj11 Előzmény: #730452

Középkorú vagy. Deal with it.

és 38 jött ki. Fura, de majdnem telitalálat. És kb. ugy is öltözködöm, mint a képen a fickó :)

#730454 Euroman Előzmény: #730411

én behívnám magamat, természetesen. Érzem, mire nem vagyok képes, olyan állásra nem is jelentkezem. Amire igen, azt úgy érzem meg tudnám oldani. Diplománál sajnos egyre többször speciálisat írnak elő, különösen műszakinál. Közgazdaságinál meg pénzügyes, vagy banki gyakorlat stb., amit megint nem tudok produkálni. Igyekszem nem olyan"kézzel fogható" állásokra jelentkezni, mint: titkárságvezető, marketing/PR vezető, kabinetfőnök, értékesítési vezető stb. Sajnos pénzügyesnek, kontrollingosnak, könyvelőnek nem tudok jelentkezni, mert egyiket sem csináltam soha. Műszaki diplomámat előző munkahelyemen sem használtam, csak az elsajátított precizitás vált hasznomra. A rendszerezés, rend betartása, és betartatása jól megy. Érétkesítés is jól ment, de csak rendes alapfizetés+jutalék formában érdekelne. Minimálbéres, vagy tiszta jutalékos, pláne vállalkozói alapon nem.

#730412 Amatoregy Előzmény: #730298

Ha volt barátnőd akkor még emlékszel, hogy milyen reggel felébredés után és milyen amikor szolidan ki van smikelve vagy esetleg amikor kihivó volt.

Amiket itt irtál eszedbe ne jusson leirni...

#730411 Amatoregy Előzmény: #730300

dőlj hátra és nézd egy kicsit messzebbről:

- a diploma csak egy mozijegy. Mindegy milyen, sok állásnál csak elvárják, hogy legyen és nem feltétlen szakirány (persze van ahol igen). Ne erre domborits, ne ehhez keress állást. (Pl. egy ügyfélszolgálati vezetőnek hulla mindegy, hogy milyen diplomája van)

- nyelvtudás. ird be hogy tárgyalóképes. Tolmácsolást felejtsd el.

- posztgraduális képzés. meg se említsd. Minek, kommunista hangzása van.. :)

Azt hogy mit csináltál az elmúlt 3 évben senki se tudja. Ha azt irod, hogy új ismereteket sajátítottál el autodidakta módon beveszik (még akkor is ha előtte is tudtad azokat..)

Amikor irod a motivációs levelet ha kész ulj át a másik oldalra. Behívnád magad ez alapján?

#730300 Euroman Előzmény: #730281

a német csak egy mellékfeltétel...ha olyan szakmád van, jó gyakorlattal, ami keresett, akkor az is elég, ha makogsz....önmagában a német xarra sem elég, a kutyát nem érdekli...egyetlen interjún tesztelték összevissza, de ott sem voltam meggyőződve, hogy az interjúztató tud-e rendesen, mert egyszerű, tőmondatos kérdéseket tett fel....egytelen álláshirdetőt sem érdekelt, hogy kint voltam pposztgraduális képzésen, meg a munkahelyemen évekig használtak tolmácsolásra is....

#730298 Euroman Előzmény: #730281

Amit írtam, az szóról szóra igaz, minek hazudtam volna....kinek lett volna az jó....sem nem szépítettem, sem nem feketítettem a helyzetet....gyakorlatilag az elmúlt 29 hónapban a megtakarításaimból, a végkielégítésemből (10 havi bérem), némi svarc fordításból, és részvény/bef. alap bevételekből próbáltam megélni....zsebből fizetem a TB-met, fix jövedelmem egyetlen fillér nincs....szabadság az van, túl sok is, kihívás az egyszerű túlélés....fejődés, nem tudom, soha nem figyeltem magam, hogy fejlődök-e....mihez képest...

#730281 Amatoregy Előzmény: #730224

Tudom.

Ugyanakkor Euroman egy kultikus figurává kezd válni. Német nyelvtudás, német nyelvterület közelsége ezzel szemben egy egyre nyúló és nehezedő idő.

Persze sok mindent lehet irni az elmúlt (lassan) 3 évről. Irhatja azt, hogy munkahelyet keresett, de azt is, hogy saját maga fejlődésére és új dolgok elsajátítására. Közben rovid projekt megbízásokat látott el, élvezve a szabadságot és az új változatos kihívásokat.

Nagyon nem mindegy, hogy mit ir erről az időszakról. Mert ellenőrizni elég nehéz...

#730224 rbbj11 Előzmény: #730175

Ha segítséget akar, majd eljön személyesen, amit önként felajánlottam, és nem élt vele. Eleget írtam már a fórumon erröl a témáról.