Regisztráció Elfelejtett jelszó

Richter fórum

Re: nincs cím

#729457 matgab Előzmény: #729436

Biztos lesz vmikor, de hogy mikor és honnan, azt ki tudja...

Sztem most a magyar piacon a következő papírokban van a legnagyobb felértékelődési potenciál:

1. Richter

(orosz piac helyre állása, beérő kutatások, a magyar piac általános felértékelődése közül az egyetlen nem lemaradó blue, kórházak konszolidálása, gyógyszeripari felvásárlások). kockázat: orosz ukrán válság elmélyülése, magyar kórházak összeomlása mielőtt megmentenék őket, vagy akár 1-1 nagyobb kórház csődje (de ez azért nem valószínű sztem).

2. ÉMÁSZ- ELMÜ: sztem 1 éven belül felvásárolja őket az állam. Ez ugye legalább 30-40%-os prémiumot jelent majd a mostani árfolyamhoz képest. Ha ezt az állam napokon belül megtenné, akkor annyit nyerne, hogy még a 2013-as saját tőkét kellene kifizesse, a 2014-es beszámoló közzététele után már a 2014-es saját tőkét. Valamint maga az osztalék mértéke is ebben az alacsony kamatkörnyezetben indokol egy legalább 20k25k-s árfolyamot, tehát ha nem vásárolja meg az állam, akkor is indokolt a mai árfolyam. kockázat: az állami felvásárlás elhúzódása és mielőtt felvásárolná őket törvényi szabályozók által elrontaná a cégek eredményét.

3. ANY:

Jó eredmények, esetleges felvásárlási sztori. De az elmúlt hetek felértékelődése szerintem már bekorlátozza az extra növekedést, hacsak nem jön a felvásárlás.

4. Graphipark:

Új fejlesztések, EUR-ban lévő árbevételek, jelentős fejlesztések előtt álló cég.

5. Freesoft: titkos favorit, ami szépen gazdálkodik, túlélte a válságot, modern iparágban tevékenykedik, bármikor berobbanhat, de igazából ez egy sötét ló... Az első 4 ajánlás az biztosabb, de ez bármikor duplázhat.

4600 ???

#729380 Papus_stock

Ezt a zárót !

Mindegy, a realizált haszon az igazi haszon. A maradék kicsi pakkocskám lassan megkeres nekem egy hétvégi wellnesst.

P.

nincs cím

#729305 Davenport

Tegnap eladtam az összes richterem. Mivel zárásra áttörte a 4400-at, ezért gondolkodom a visszavételén.

Szerintetek melyik ponton érdemes ezt megtenni? Nehogy belefussak egy fals kitörésbe és bent ragadjak.

#729249 Tapasz Előzmény: #729244

Majd írok egy blobejegyzést a kereskedési technikámról, bár egy mondattal is le lehet írni.

Veszek részvényt, utána, ha esik, akkor sávosan veszem lefelé, ha emelkedik, akkor sávosan eladom felfelé. Nagyjából 20% hozamot szoktam elérni évente teljes tőkére nézve.

#729244 Papus_stock Előzmény: #729233

Köszi !

A #3562-re valami ? 4100-as papírt adtál el +120-ért amiből lejön a brokidíj.

Ez 100-as darabszám alatt nem business de ha 1000-es akkor jó lehet.

P.

ps: most úgy látom májusra full cash leszek.

#729082 Davenport Előzmény: #729070

Én még tartom, de már nem hiszek a 4400 feletti tartományban. A rubel elég sokat gyengült a forinthoz képest a napokban. Tehát lassan eladom.