Regisztráció Elfelejtett jelszó

Euroman

Re: nincs cím

#727811 _pda_ Előzmény: #727800

"1996-ban ügyészségi vizsgálat indult a Lungo Drom által létrehozott alapítványok ügyében. Ennek eredményeként 1998-ban vádat emeltek ellene hűtlen kezelés és a számviteli fegyelem megsértése miatt. Azonban Göncz Árpád köztársasági elnöktől eljárási kegyelmet kapott, így a bírósági tárgyalás elmaradt. A kegyelmi eljárás iratait 30 évre titkosították"

ideje lenne ha már bevarrnák 1x

http://hvg.hu/gazdasag/…

#727785 Euroman

http://hvg.hu/gazdasag/20150409_Matolcsy_csinald_azt_amit_akkor_is_csinal#utm_source=hvg_daily&utm_medium=email&utm_campaign=newsletter2015_04_09&type-id=HvgDaily&user-id=EA8DA58E&utm_content=normal

a kép jobb szélén a Nyugat-magyarországi Egyetem rektora és a közgazdasági kar dékánja...ha tudtam volna, hogy ilyen 24 karátos fityessz seg*nyalók, akkor nem is jelentkeztem volna elsőként oda dolgozni....már érthető, miért nem hívtak be :(

mellesleg a dékán iskolázottsága 1:1-ben megegyezik az enyémmel, csak éppen én egyszerű mezei munkatársnak sem kellettem...

#727759 Euroman Előzmény: #727754

biztosan...múltkor mutatták a tv-ben, hogy a Wall Street-en a tőzsdétől 1 sarokra egy magyar fickó árul valami tricikli-féléről magyaros sültkolbászt rosejbnivel, meg egyéni öntetekkel, és állítólag simán megél belőle...

#727754 banyaiz Előzmény: #727750

Olyasmi ez mint egy luxuskörnyék , vagy egy nyomornegyed . Mások a törvények a mindennapi életre, túlélje a napot. Usától hol vagyunk fényévekre kb. De azért ott is gondolom egy harlemi hamburgeres, vagy egy hollywoodi között van egy kis különbség az üzletpolitikában. :)

#727752 banyaiz Előzmény: #727750

Mások a körülmények nyilván, nem vad kelet mindenben. De ami legjelentősebb vsz a tömegek jobb életszínvonalon vannak, több pénzük van pl grillcsirkére. Nem főz otthon , hanem leakaszt egy grillcsirkét ha ahhoz van kedve. Nálunk ez a kereslet eleve kisebb. Hiába élünk jobban mint 4 éve vagy mi volt a duma. :)

Az biztos, hogy vhogy rugalmasabbá kellene tenni ezt a hivatali tébolydát, de nehéz ügy.

#727751 Euroman Előzmény: #727749

á nem hiszem...itt a környéken is majd minden bevásárló központ parkolójában áll egy lakókocsiszerű tákolmány, benne forognak a grillcsirkék, azért ezt mondtam példaként....észveszejtő illata van, ezért veszik is...néha 50 m-re van egy meki, azt mégse azon dolgoznak, hogy a törpevállalkozót kicsinyálják....más: ha olyan bonyi lenne, akkor nem tudna annyi török az osztrákoknál, meg a németeknél kebab meg egyéb kajás cuccokat nyitni

#727750 Euroman Előzmény: #727744

én úgy gondolom, hogy pl. az amerikaiak jelentős többsége sokkal naívabb a magyaroknál, mégis megél az usa-ban....mert szvsz nem az a nálunk dörzsöltségnek nevezett valójában aljas geczység a normális, hanem az, hogy az ezzel nem felvértezett, az ezzel élni nem akaró ember is megél....és ennek a dörzsöltnek gondolt geczységnek hol a vége??? minden nap minden embernek még geczybbnek kell lenni, hogy túljárjon a kevésbé geczy eszén????? undorító...

#727749 banyaiz Előzmény: #727748

Lehet, mikor a legyek mászkálnak a grillcsirkéken aztán jó az a népnek. :) Vagy a kínai kajában néhány kóbor kutya , kóbor macska. :)

Azért EU-ban ezek a kajás dolgok szerintem mindenhol elég bürokratikusak lehetnek.

Annyi matek csak belefér el kell x db csirkét adni különben szopóág. Aztán ha ezeknek a száma végtelen akkor el sem kezdi.

#727748 Euroman Előzmény: #727744

szerintem egy török, görög, de akár osztrák grillcsirke árus még ennyit sem számol, aztán mégis megél....és főleg nem baxogatják halálra...én néha összefutok a cipészemmel, aki hosszas vacilálás után kb. 3 éve tette át a székhelyét Eisenstadtba (Kismarton)...addig is Sopronban rengeteg osztrák ügyfele volt, amit kellett, azt tudta németül, de persze az alapfoktól is messze volt a tudása (semmi nyelvtan, semmi ragozás stb.)....segített a kinti iparkamara helyet találni neki, tanácsokkal látták el, első 6 hónapban nem büntették, pedig saját bevallása szerint is hibázott...sikerült neki beilleszkedni, már picit jobban tudja a nyelvet is, azt mondja bevált a dolog...ha hasonlóan ki akartak volna vele cseszni, gondolom hamar feladta volna....

Helyzetképnek jó arról m…

#727745 banyaiz

Helyzetképnek jó arról milyen marhaságok vannak bürokráciában. De azért azt sem lehet elvárni, hogy valaki helyette gondolkodjon. Kevesebb lett volna a bürokratikus baromság akkor jó üzlet lett volna? Alkalmazotti munka mellett egy étterem, szép kihívás.

Első blikkre eleve halott dolog volt.

#727744 banyaiz Előzmény: #727718

Bürokrácia része rendben van, aminek egy része valóban ilyen értelmetlen bürokrácia, és botrányos a hozzáállás is sokszor hivatalokban.

Viszont előre nem matekoztak semmit?

Mert milyen váratlan kiadásaik voltak ? Tudták, mennyi a beruházási költség, tudták, hogy bérleti díjat kell fizetni, alkalmazottak pénzbe kerülnek. Tudták mennyi árrés van a kaján.

Ezek után nem egy hű de bonyolult dolog összesíteni, mennyi ételt kell eladni megérje

Ez nekem vakrepülés jellegű történet, hű de jó lesz majd aztán indulnak mínusz sokmillióról és 1 év után rájönnek hiába adnak el sok kaját. LOL elég komolytalan.

Farkastörvények mellett, ilyen naiv hozzáállással.

Re: remélem olvassa a főgeczy....

#727736 banyaiz Előzmény: #727734

Csak elméletileg keresel 3 évig melót . Ha addig van egy vállalkozásod ami nem nagyon megy de hoz annyit kötelezőket kifizeted is pici marad felette, és 3 év munkaviszonyt, ami később nyugdíjnál jól jön. Már megérte.

Kockázatod az egészben az a "járulék" összeg amit kötelező fizetned. De benne van az is annyira jól megy, hogy szénné keresed magad.

Legrosszabb esetben megszünteted. Ebben én olyan iszonyat nagy kockázatot nem látok. Nem teszel bele milliókat indulásnál beruházás stb.

Munkaügyiben ha törődnének valamivel akkor ilyesmihez támogatást ajánlottak volna neked nem közmunkát . Gondolom szarnak az egészre.

Re: remélem olvassa a főgeczy....

#727734 banyaiz Előzmény: #727690

Ez jópofa írás, jót mosolyogtam rajta. Kár, hogy igaz. :)

...

Visszatérve erre a vállalkozás témára. Azért egyéni vállalkozóként ráadásul induló vállalkozás más NAV-os "vegzálás" lesz. Elvárt jövedelem is azért 2 évig stb. Lényegesen egyszerűbb mint egy társas vállalkozásnál.

Csak egy ötlet volt a részemről, hogy én a helyedben milyen irányban gondolkodnék akár csak átmenetileg amíg jön más lehetőség. Egy ilyen vállalkozást akár alkalmazotti viszony mellett is fenntarthatsz ha úgy alakul később. Járulékok mindjárt máshogy néznek ki. Sőt még azon is elgondolkodnék faterod nevére indítani, ugye nyugdíjasként járulékok kérdését meg kell nézni hogyan éri meg jobban. Csak akkor nem ketyegnek neked az éveid nyugdíjhoz. Felvennél egy rakás tevékenységet a fordítástól, a pü-i tanácsadásig.