Regisztráció Elfelejtett jelszó
Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!

Euroman

Re: nincs cím

#727570 banyaiz Előzmény: #727562

Hosszú/rövid távú kilátásaink jók, a halálra. Ezzel a tudattal kell élni, élvezni az életet. Megpróbálni pontosabban. Ez az emberiség nagy problémája. Nem csoda a pszichológusoknak sok munkája van. :) Látod már megint bölcselkedek. :)

Ha nyugdíjhoz éveket gyűjtenél célszerű lenne vállalkozást indítanod fizetnéd a mimimum járulékokat aztán ketyegnek az éveid. Valami olyasmit amihez nem kockáztatsz komolyabb pénzt, sok vesztenivalód nem lenne vele így. Ettől még ugyanúgy kereshetsz melót. Ezért kár nem vagy regisztrálva mert szoktak lenni munkaügyi központos támogatások vállalkozás indításhoz. Ezzel a közmunkás történettel jól kiszúrtak veled.

#727562 Euroman Előzmény: #727560

olyan irodai munkám volt, hogy ott, ha csak a guta nem ütött volna meg, akkor nem nagyon érhetett volna semmi...és főleg az, hogy volt jövedelmem, amiből félre is tudtam tenni, meg gyűltek a nyugdíjhoz az éveim, mindez biztonságot adott....nálam alig 8-10 évvel idősebb nők és férfiak zsíros nyugdíjjak tudtak lelépni, egész életükben jól kerestek, már csak élvezni kell a munkájuk gyümölcsét....az apám is munkaképtelen, de legalább már 20 éve kap jobb-rosszabb nyugdíjat...eddig életkorarányosan az összes nyavalyáját örököltme apámnak, ha megérem ezt a kort, amennyi ő most, én is munkaképtelen leszek valószínűleg, de ráadásul még ellátatlan is....ha az egyetem nem számít, akkor épphogy 20 év munkaviszonyom van, ha igen, akkor 5-tel több...nem valami híres...

#727560 banyaiz Előzmény: #727553

Nagyon nehéz lehet. De ez akkor is igaz lenne ha dolgoznál akkor is történhetne veled bármi.

Nem tudok sajnos nagy okosságokat mondani, mit csinálj ha hinnék ilyen pszichológus dumákban akkor mondanám keress egyet hátha jó hatással lenne rád De hát egy nagyobb füstje mint lángja történetnek tartom ezt a tudományt. Csak te tudod megoldani vsz, kitalálni mi lenne a jó.

#727553 Euroman Előzmény: #727550

az egészségem sem 100 %-os, de 50 éves korában kevés embernek az.....a munkátlanságon kívül az nyomaszt a legjobban, hogy a szüleim napi életvitele teljesen az én vállamon nyugszik. ha történik velem valami, és kidőlök, akkor teljesen kiszolgáltatottan maradnak itt, mivel önállátásra már évek óta teljesen képtelenek...

#727550 banyaiz Előzmény: #727531

Hát ja szerette az adrenalint. Motorozott is f1 után, ott is volt egy súlyos balesete.

De ehhez nem kell Schuminak lenni, autózol aztán egy szembejövő Schumachernek képzeli magát az is elég.

Van rosszabb is mint munkahely kérdése. Persze jó egzisztenciális biztonság is nyilván fontos dolog, de az megteremthető , egy jó gondolattal is akár csak a tőzsdén is. azért ha egészséged rendben van akkor majd csak alakul.

#727531 Euroman Előzmény: #727525

azért azt hiszem Schumival 1 év alatt több dolog történt, mint egy "átlagos" emberrel pl. 10 év alatt....pörgős, szép élete volt, azt csinálta, amit szeretett és mellesleg még dúsgazdag is lett....nekem kicsit az az érzésem, kereste is a bajt, mert az F1 után a motorversenyzés már szvsz teljesen felesleges volt, pláne úgy, hogy nem is volt sikeres és még egy maradandó nyaksérülést is szerzett....több videon láttam lovagolni, azt is elég vadul csinálta...ilyen nyughatatlan talán csak Lauda még rajta kívül, a többség visszavonul, és él mint Marci Hevesen

#727525 banyaiz Előzmény: #727521

Vagy ami Schumival történt. Az élet császára , legnagyobb király mindenben amit csak csinált . Aztán egy rossz mozdulat és egy emberi roncs 45 évesen. Versenyez életveszély minden futam, aztán sípályán fejre esik. Ennyi az élet.

Na már megint bölcselkedek.

#727524 banyaiz Előzmény: #727521

Ne búsulj. Ennél sokkal rosszabb dolgok is történhetnének veled . Itt vagy élsz, beszélsz , van 2 kezed , lábad stb.

Pl járok masszázsra meséli masszőr egyik páciense agyvérzés , lebénult a fél oldala. 40 egynéhány éves . Bénulás úgy ahogy helyrejött viszont impotens azóta. Vagy helyrejön még valaha vagy nem.

Képzeld ezt el. Ehhez képest egy **** munkahely?

Ne felejts el levegőt venni és addig nincs gáz. :) Nem akarok itt filozofálgatni de ez az élet egy pillanat aztán vége, hogy örülnél 70 éves korodban ha újra ennyi idős munkanélküli lehetnél. Viszonylagos dolgok ezek.

Fogsz találni melót, ha nem akkor meg magad majd alkalmazod , van jó nyelvtudásod abból már önmagában ha minden kötél szakad vhogy megélsz, nem is vagy buta stb. Ne vedd zokon beleokoskodok a dolgokba.

#727521 Euroman Előzmény: #727500

Nem tudom, régen sem volt valami nagy koncepcióm. A doktorálás volt az utolsó tervezett cél...a munkahelyemen úgyis a fejem fölött döntöttek a sorsom felől....2002-ig olyan főnököm volt, aki azért megbeszélte velem, hogy milyen posztot, munkát szán nekem, milyen bérért...őt nyugdíjazták, az új főnök (aki később ki is rúgott) 2002 után mindg elém rakta a már kész munkaszerződést, hogy ezt kell csinálnom, alternatívaként az "utcát" kínálta..utálta a pofámat, de nem talált rajtam fogást, ezért nem tudott addig kirúgni, amíg az új Mt. lehetővé nem tette az indoklás nélküli kirúgást is....mivel belül éreztem, hogy nincs sok esélyem, ha kiraknak, ezért mindig elfogadtam amit elém raktak....aztán 2012 decemberében már csak az utcát kínálták...külső cégtől, aki elvitt volna, kb. 3 ajánlatot kaptam a 20 év leforgása alatt, az is a '90-es évek végén volt...

#727500 Amatoregy Előzmény: #727445

És gondold el. Még van vagy 15 éved a nyugdijig. (Abba most nem menjünk bele, hogy az mire jó.)

Csak abba, hogy hol tudod elképzelni magad munkahelyen - mondjuk 10 év múlva.

És az megint másik kérdés, hogy ott "ők" el tudnak-e képzelni téged.

http://www.tozsdeforum.…

#727445 Euroman

http://www.tozsdeforum.hu/uzlet-2/kkv/videken-a-legnehezebb-kepzett-munkaerot-talalni/

Mondjuk én ebből semmit nem tapasztalok...legfrissebb: egy szászországi munkaerő közvetítő cég, amelyiknek vannak osztrák és dél-tiroli lerakatai keresett soproni munkahelyre osztrák fejvadász honlapon munkaerőt toborzás céljára....szerdán, 04.01-én megpályáztam, e-mail ment Innsbruckba, 04.02-én csütörtökön már le is pattintottak e-mailben....van irodájuk alsó-ausztriában is, azt hittem legalább kihívnak egy interjúra, de semmi...én már úgy vagyok, mint a céllövöldében: lövök mindenre ami mozog...de eddig csak a mutatványos bódé hátfalát sikerült eltalálni....

http://index.hu/index2/…

#727433 Euroman

http://index.hu/index2/#bloghu/criticalwest/2015/04/06/nemzeti_magyar_alomvasutat

én a képen látható ICE-vel először 1993 augusztusában utaztam Nürnbergtől Brémáig, amikor először elfoglaltam telepített tolmácsi helyemet (magyar csoportok jöttek, én folyamatosan ott voltam.) Ez a vonat akkor már helyenként 280-300-zal döngetett, hipermodern, elegáns volt belül...Úrnak éreztem magam :) álom lenne egy pl. kapuvári és csornai megállóval is 30 perc alatt Győrben lenni....azt tuti bevállalnám

I am camelface:)) I neve…

#727424 Euroman

I am camelface:)) I never heard it before that....only monkeyface :)

#727394 Ibiza Előzmény: #727388

ha meg vizsgálódnak mindenfelé akkor meg az a baj..ahogy a kórházaknál..kiküldtek embereket akik átvizsgálták a kórházak állami szervek gazdálkodását akkor tele volt a libsibal sajtó ezzel.

Amúgy mindegy mert megosztott az ország.. mindegy mit csinál a zorbán azoknak akik nem szeretik..Amúgy én sem foglalkoznék mit gondolnak rólam ezek, erőből kell ezekkel politizálni.

Én meg a hazátlan tevearcúakat nem szeretném a hatalom közelében sem látni..

#727388 Euroman Előzmény: #727374

phasztolcsy, a semmihez nem értő ngm-től magával vitt pincsikutyái meg a frissen kitüntetett szász károly meg téli álmot aludtak?????....ami orgován viktornak fontos volt, azt hétfőn megálmodtam 6 feles után, kedden meg már a mamelukok megszavazták a parlamentben...ezzel a területtel vajon miért nem foglalkozott...a trafikmutyira szánt idő erre is elég lett volna! menjen orgován viktor a halál vérvörös farkára, de elég lett volna, ha nem jön Kazahsztánból vissza.

#727374 Ibiza Előzmény: #727373

Mert ugye fidesz lopta el a pénzt..igaz?..nem a brókerek nem az összefonódók..nem volt kettős könyvelés..és nem csúsztak át minden korábbi vizsgálaton.

A fidesz tehet arról kapzsi népek nem elégednek meg a garantált állampapiros kamattal..hanem brokikra bizzák a pénzüket..ha bejön akkor nagy a mellénynük..mert hát ők már spekulánsok..nagymenő befetetők...de ha nem jön be akkor a zorbán fizesse meg a kárát.

Úgy mint devizahitelesek..nyugii tudom mit csinálok...utána meg a nyafi..

ott csak az volt államérdek..át kellett konvertálni a deviza adósságot minél nagyobb magyar adóssággá..nagy volt a külföldi hitelarány.