Szerintem Bénye lesz a legközelebbi, de persze kipróbálhatod majd.
Szerintem Bénye lesz a legközelebbi, de persze kipróbálhatod majd.
Jut eszembe, ha Herceg szervezne talit, tarthatnánk egy autócsere/tesztet dízel kombi vonalon. Teljesítmény hasonló, kivi vagyok, h abban érezni lehet e h 1 kategóriával nagyobb ill. prémium, ill. h te mit gondolsz..
2-3 liter könnyű fehérbor simán megvan egy nyári napon, ha az ember 11-kor kezdi, közben jól rázabál lángost, aztán este 6-7-kor száll fel a csónakra visszaútra. 7 óra alatt, óránként 3 deci meg szokott lenni :)
Sörből dettó, óránként meg szoktunk inni 1 dobozzal/üveggel. Déli grillezésnél indul, strandolás, stb, este meg buli! simán megvan 10-14 doboz :D
köszi :).. sok a meló...ami idő van az meg a család..
Egyszer haverral voltunk bulgáriában..kempingben voltunk..összejöttünk jófej bulgárokkal meghivtak minket plizkázni..ez egy konyakféle.. semmilyen nyelven nem beszéltek a bolgárok..de jól elvoltunk eldumáltunk..ma sem értem hogy..de politikáról a nőkről mindenről beszéltünk..:)
A lényeg mentünk vissza kb éjjel 3kor vaksötét alig látunk zárva a kemping kapuja..mondom havernak átmászunk a keritésen .már nem voltunk szomjasak.. haver nadrágja beakadt a szögesdrótba úgy felakadt a keze épp elérte a földet..én máshol másztam kerestem egy jobb helyet..átmászom..várom a havert sehol..nagynehezen megtaláltam..mondom vaksötét...cibálom gatyája elszakad..de legalább lejött...alig találtuk meg a sátrat.
Én nem tudok úgy elaludni nem mosok fogat...előszedtem fogkrém meg fogkefe..elmentem a kemping mosdójához..udvaron olyan sokcsapos sokmosdós..lerakom bemegyek slozira..jövök ki..a fogkrémem teljesen kinyomva a mosdóba...süket csend volt..murvás az út..egy mukkot nem hallottam.tiszta X akta..alig birtam kisajtolni annyit sikerüljön fogat mosni.
A lényeg másnap elmentünk megnézni a keritést mert a haver a bicskáját is elvesztette.megtaláltuk a helyet a nadrágja darabja is ott volt a dróton....kiderült kb 3m-re a nyitott kaputól másztunk át.. egy mellette lévő nem használt nagykapu volt zárva.
Általában társasággal megyek, jöhetsz te is. :-)
Anno egy haver jobban benyomott, kicsit lemaradt, amikor ballagtunk vissza a campinghez, s túlment vagy két kempinggel (tán Révfülöpig is, de nem tudja.. :-) hajnali 5 körül ért vissza nagy szitkozódva.. Azt mondta, h gyanús volt neki, h az a kemping nem hasonlít.. :-)
Szomjúság tört rá a fórumozókra? Mekkora élet van itt a topikban.
Úgy gondolom bírom az alkoholt. VAgy bírtam legalábbis régebben mikor jobban edzésben voltam. de 2-3 litert bort meginnék nyáron nagy meleg még fejbevágna , én nem bandukolnék sehová azt hiszem egy jó darabig. :)
Megboldogult 20 éves korom környékén úgy buliztunk haverokkal indulás előtt iszogattunk még 1-1 palack bort , aztán szórakozóhelyen már csak szolidan . De ettől is úgy egész jól néztem ki még hajnalban is. :)
2-3 liter nekem sok lenne.
A hasamban cipelem, naggyon jó édes borok vannak arra.. :-)
Ezen a hosszú úton nehéz lehet azt a sok cukrot cipelni :)
Ez se rossz! :) Ezek szerint mindenkinek megvannak a bejáratott útjai. Mi többnyire a déli partról indultunk. Régebben Lelle, Fenyves környékéről és komppal. Az utóbbi pár évben már a komp árában van a privát, számlamentes motorcsónak és kb negyed idő alatt átér, többet tudunk inni :D
Aztán fel gyalog a szép nagy fehér verandás házhoz, most meg nem mondom milyen nőről nevezték el. Nem Szépjuhászné, az tuti :D
Hazafelé általában lekéssük az utolsó mindent, a motorcsónakot meg a kikötőből rángatjuk elő a retúr jegyünkkel. Aztán a vonaton meg alap a bliccelés, mivel azt se tudjuk hol lehet jegyet venni, meg amúgy lélegezni is fárasztó. :D
Lassan 10 éve járok a Badacsonyi Borhetekre. Indulás Tomajból (camping) a Római úton. Vacsi mindig a Borbarátok vendéglőben, nagyon jó hely, tartják a színvolnalat. Utána gyalog át Badacsonyba, borok oda-vissza végigkostol, majd lenn, a Balaton partján gyalog vissza, miközben végig Zámbó Jimmyt énekel.. :-)
Pont ezért szeretem Badacsonyt! Nyáron 40 fokban, hegyre fel bandukolva milyen jól esik 2-3 liter bor :)))) Még soha nem volt olyan utunk, hogy ne történt volna baráti társaságon belül verekedés, zokogva picsogás, összeveszés, szakítás.
Most épp egy üveg Folly Arborétum Muscat Ottonel 2013 száraz fehérbort kezdtem el :)
badacsonyi száraz muskotályt nyáron koótoltam a Németh családi pincében badacsonyban a római úton, nagyon ivós volt talán túl könnyű is, semmi test nem volt a borban viszont egy pillanat alatt fogyott el egy üveg. szeretem badacsonyt.
Ó dehogynem! A csövesek ezekért borogatják ki a szelektíveket. Egyrészt sokan kidobják a betétest is, mert 15 Ft-ért nem fogják tárolni otthon, meg visszamászkálni vele a boltba. A nem visszaválthatókért is kapnak 1-2 Ft-ot. Napi pár száz darab mindig megvan és az már éhenhalás ellen jó.
Egy badacsonyi muscat ottonel 2013-ast nyitottam, finom! vettem hozzá francia meg bajor lágysajtokat, kornspitzt.
az 500€ bankjegyekbe általában prémium gandzsát csavarok, fűtésre nem elég az a fél kilógramm ami havonta bepotyog az ablakon :D
:DDD
ezért jó a dobozos sör, visszaválthatóak bruttó 2ft.ért :P
a hetet egy pohár borral lenyomtatni nem ciki... :)
dehogy vagy vesztes, milyen zsír elemzéseket rittyentesz itten... csak most valami korrekció féle van, szív mindenki... valami olyan érzésem van, mintha előrehozott sell in may volna, ha most ez van, mi lesz majd májusban? armageddon egy kis apokalipszissel vegyítve? :)
Mekkora kamukép! Minden valamirevaló tőzsdés tudja, hogy a képen látható üvegek NEM visszaválthatóak :))
de a nyugat csecsét szopod :) és 500€sokkal fűtesz :)))