Regisztráció Elfelejtett jelszó

Gasztronómia

Re: heti gasztro

#726416 joepappa Előzmény: #726415

most meséltem asszonynak is mit ettem tegnap, aztán mondja:

drágaszivem miért ettél a vacsi után hánytatót? :)

Re: heti gasztro

#726405 Fornit Előzmény: #726349

Kolbászos-paprikás-dohányos fagylaltkehely... Brrr... El tudom képzelni a díszítését: Egy karika gyulai a kehely szélére húzva, a fagylaltba belenyomva egy kalózdekk, és az egész finoman megszórva kalocsai őrölttel :))

heti gasztro

#726349 joepappa

Tegnap a Bock Bisztróban vacsoráztunk, nagyon kellemes élmény ajánlani tudom mindenkinek. Előételenek tatár volt ezt egy kicsit újragondolták, nekem nem jött be olivás valamis tatár volt nem is jegyeztem meg, nem az én világom, a tatárból a csak húst szeretem. A főételnek Bárány combot fogyasztottam vargányával és szarvas kolbásszal, hozzá házi savanyút. Az ital Bock Cabernet Franc volt itt semmit nem kell mondanom csodás ital. A nagyon érdekes része a desszert volt. Bizar fagyi válogatást ajánlott a séf, kolbászos, paprikás, és kávés dohányos fagyit. A kolbászos egy vanalifagyi volt enyhe kolbászos aromával amit darált szírított saját gyártású házi kolbásszal értek ez le volt öntve marinált paradicsommal dúsított barack lekvárral, nagyon érdekes és nagyon jó volt. A kávés fagyi olyan kévé és vanília ízú volt és dohánnyl bolondították meg érdekes csípős utóíze volt ez izlett a legjobban. Az utolsó a papírikás fagyi volt. Ez őrölt fűszerpaprika és málna fagylalt keveréke volt és ezzel nem bírtam mit kezdeni, egyszerűen nem tudtam mire vélni. Én egy egyszerű kalocsai legény vagyok amikor őrlik a paprikát akkor a fél város beteríti a frissen őrölt paprika jellegzetes kellemes illata, na olyan ízer volt a fagyinak mit az az illet! Ez nekem nem jött. Az asztalársaságnak viszont ez jött be legjobban. Mégeszszer csak ajánlani tudom.

Re: nincs cím

#724806 Sumér harcos Előzmény: #724784

na vmi hasonlót sikerült rendelnem a csárda küllemű kistücsökben a balaton déliparton 2010-ben,

kb. 10en órás autózás után majdnem dubrovnikból.....vakmajomnak hála:)egy vagyonért....

ugy jártam ,mint Terence Hill,mikor kapott egy kis babot a kotlájába-1pillanat alatt befalódott:)

kérdezték- hogy izlett?mondtam nagyon kulimászos,bocsánat-kulináris:)

emléxem- adagokra számitottam,minimum egy halászlére....na az még étlapon sem volt,egy balatoni helyen.

Re: nincs cím

#724803 Sumér harcos Előzmény: #724786

hehe,egy komment:)

"Azon gondolkoztam el így nagy hirtelen, hogy mennyi lehet egy jó Székely-káposzta ára Koreában? Igazi autentikus maradék savanyú káposztából (még hogy kimcsi), a hazai technológiának megfelelő harmadnapos pörkölttel készítve. Természetesen originális Erős Pistával.

Nincs erre esetleg egy linked?"

Re: nincs cím

#724788 KawaBazsy Előzmény: #724754

Mi ma steak tálat ettünk a Liszt Ferenc téren az egyik kajáldában. Marha steak, baconba tekert sertésszűz s rose kacsamell volt.. Ez utóbbin meglepődtem, sokkal jobb volt, mint vártam.

Re: nincs cím

#724763 joepappa Előzmény: #724759

pampas a kiskörúton a csarnoktól nem messz. illetve a prime 5.ker vas utca asszem. ne ezek méregdrágák. nem kifejezetten steakes hely de nagyon jó a steak és mást is tud enni az ember fia főleg lánya ha nem szereti a véres húst a hungária stefánia sarok Ypsilon caffé. nagy előnye a helynek hogy coal ila islay maltot lehet még ott inni, amit elég kevés helyen lehet megtenni a városban.