http://www.origo.hu/gazdasag/20150828-tiszai-vegyi-kombinat-mol-tiszaujvaros.html
A Tiszai Vegyi Kombinát Nyrt. (TVK) március 30-i hatállyal érvényteleníti és kifizeti 155 178 darab dematerializált, névre szóló, 1010 forint névértékű törzsrészvényét, amelyeket nem adott át határidőben a nyilvános vételi ajánlatot tevő Mol Nyrt.-nek - tájékoztatott a TVK a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján kedden.
Az érvénytelenített részvények helyett a TVK új részvények kibocsátásáról rendelkezik a Mol részére azzal, hogy haladéktalanul gondoskodik az érvénytelenített részvények ellenértékének kifizetéséről.
Március 26-a lesz az utolsó kereskedési nap a BÉT-en TVK részvényekkel - olvasható a közleményben.
Az MTI korábban beszámolt arról, hogy a Mol január 13-án részvényenként 4984 forinton önkéntes nyilvános vételi ajánlatot tett a TVK általa még nem birtokolt törzsrészvényeire. Március 5-én eredményesen lezárult a nyilvános vételi ajánlattétel, így a Mol részesedése 94,86-ról 99,1 százalékra nőtt a TVK-ban. Ezt követően a Mol élni kívánt vételi jogával az összes, tulajdonába nem került részvényre, ami a részvények automatikus kivezetését eredményezi a BÉT-ről.
és még az árfolyam is hogy, hogy nem pont kb itt állt meg...! Gondolom, ha 6100 lett volna a kivásárlási árfolyam, akkor 6200-ig szaladt volna a szekér...
A MOL Magyar Olaj- és Gázipari Nyilvánosan Működő Részvénytársaság 2015. január 13-án
részvényenként 4.984 forinton önkéntes nyilvános vételi ajánlatot tett a Tiszai Vegyi Kombinát
Nyilvánosan Működő Részvénytársaság által kibocsátott, névre szóló, szavazati jogot megtestesítő, a
MOL Magyar Olaj- és Gázipari Nyilvánosan Működő Részvénytársaság által még nem birtokolt
törzsrészvényeire. Az önkéntes nyilvános vételi ajánlat során Lebonyolítóként az UniCredit Bank
Hungary Zrt., Társ-Lebonyolítóként az Equilor Befektetési Zrt. jár el.
Az önkéntes nyilvános vételi ajánlat a pénzügyi szervezetek állami felügyeletét ellátó Magyar Nemzeti
Bank (MNB) részére jóváhag
az a gyönyörű ebben a magyar tőzsdében, hogy az árfolyam mozgásokból mindig lehet következtetni a nemsokára kijövő "váratlan" hírekre... :-)
lehet, hogy nem is lesz... piaci pletykák szerint felvásárlást csiripelnek, de ki tud biztosat? :)
http://www.investor.hu/news/trading/20150113-felfuggesztettek-a-tvk-t.html
ennyi :)
én kiszálltam, máshol növeltem kitettségem, majd lehet visszajövök egyszer :)
Azóta is ezen gondolkodom. :)
Lehet h nem egészséges. Van még olyan ami nem egészséges, mégis szeretjük. :)
ez nem egészséges, hogy korrekció nélkül menetel előre...
Nem tudom. De már egy ideje veszik. :) Úgy 1600-tól. :))
támasztanám, csak egy picit eltávolodott a beszámoló pontjaimtól... :))
amúgy valami hír van, volt, hogy így hirtelen elkezdték venni?
hát ez az, nem ide vártam, hanem 3100 környéke/alá :)