Regisztráció Elfelejtett jelszó

Harcsa vagy Süllő

Re: nincs cím

#724204 banyaiz Előzmény: #724201

Akkor jól sikerült. :) Fel vagy készülve (filézőkés) . Marttiini filézőt használok meg vagyok vele elégedve.

#724201 KawaBazsy Előzmény: #724198

Én megfőztem a halászlét, bnő elégedett volt.. :-) Beröffentettem az új, tőle kapott filézőkést is (Wüsthhof Pro, Solingeni acél)

#724200 banyaiz Előzmény: #723981

Legjobban annak örülök működik a házilag kutyult keverékem. Úgy látszik megeszik a halacskák. :)

Majd tesztelgetem még.

#724198 banyaiz Előzmény: #723981

Beindult a halfogás. Délután kimentem, nem volt jó idő, déli szél, borult, mondom nem lesz kapás. 3 óra peca után már fel akartam adni, jött egy harcsacsali méretű pontyocska kilót se biztos elérte. Visszaengedtem, maradtam még, fél óra múlva jött egy , legalább 4 kilósra saccolom gyönyörű hibátlan narancssárga példány. Nagy tükörponty, sekély vízen ahol láttam őket még a hét elején. Soha rosszabb kezdést. :)

Holnapig remélem nem lopják el, és a vidrák sem szedik szét a szákot.

#723996 banyaiz Előzmény: #723981

Kezdj el horgászni, nem késő még. :)

Vízre tettük csónakot hét elején, sekély részeken szétnéztem csak úgy partról , mozgott már a hal fél méteres, méteres lapos részeken , pontyokat láttam.

Harcsázni kellene menni már, csak bejött a lehűlés, még nem megyek éjszaka hideg van. Pedig biztos mozog már.

Vettem itt, az Aranypon…

#723981 KawaBazsy

Vettem itt, az Aranyponyt zrt telephelyén potykát meg kárászt halászlének.. Kollégák csak cincognak, de horgászni nem mennek, úgyhogy kénytelen voltam.. :-)

Szerk: Azt állítják, h nincs idejük, mert szétdolgoztatom őket.. :-D

#722877 banyaiz Előzmény: #722876

Gondolom nem csak ez volt a lebukás oka.

De azért ebből is látszik milyen nehéz mesterség ez a horgászat.:)

#722875 banyaiz Előzmény: #722871

Kifogásokról jutott eszembe. Egyik horgászismerősnek a házassága ment rá arra nem fogott halat. Megcsalta az asszonyt, miközben otthonról horgászni indult, felszerelés stb kocsiba bepakolva, megy pecázni. Csak feltűnt nem hoz soha halat. Lebukott. Válás lett a vége. Szóval mondom jó kifogás az mindig kell egy horgásznál. :)

#722872 banyaiz Előzmény: #722871

A jó horgász mindig talál megfelelő kifogást miért nem fogott. Ez alap, ha egyszer horgászatra adod fejed. :)

Most pl azt tudom felhozni mentségemre nagyon hideg még a víz, le vannak lassulva a jószágok. Na meg ahol pecázom nincs nagy halsűrűség. Extrém körülmények vannak. :)

De jó volt ma kint lenni…

#722868 banyaiz

De jó volt ma kint lenni a vízen . Halnak nyomát nem láttam, de végre tavasz/horgászat.

Pontyozni próbáltam de pontyok nem tudtak róla.

#721981 banyaiz Előzmény: #721926

Elejtenék egy ilyen példányt szívesen.

Milyen ereje lehet, beemelni is küzdelmes lenne 130 kilót, ha sikerülne kifárasztani. :)

#720277 banyaiz Előzmény: #720273

Nagy mesterek. :)

Megkaptam közben a tökmagpogácsát, olyan jó illata van, szinte kedvem lenni kajálni belőle.

Majd kutyulok tavaszra kis tökmagos etetőt potykák szeretik.

#720215 banyaiz Előzmény: #720191

Mondjuk csukázás, horgásztunk egy kövezésen nagy bodorkák, vörösszárnyúak voltak csalinak 3 szép csuka, mellettem kárásszal csaliztak egy kapásuk nem volt, pedig sokszor az úszók méterekre voltak egymástól.

Pontyozás tavasszal csak úgy partról próbálkoztam. Beülték jó helyeket sekély vízen, egy olyan hely volt ahol kb volt fél méter hely a nádasban. :) Közelben volt pár horgász ahogy mentem be kérdezem van vmi , semmi 0 nem eszik. Bedobok kb 1 óra alatt fogtam 3 pontyot. Többi pecásnak semmi. Az egyik az szinte rádobott a cuccomra. :) Kérdezik mivel nyomom , áhh mondom semmi extra forrázott kukorica etetőanyag , csali kukorica. Mondják mi is próbáljuk kukoricával, mindennel. Csak azt felejtettem el mondani jó puha konzervkukoricával csaliztam, ők meg ilyen üveges cukk kukoricával, jóval keményebb. Van olyan, hogy nagyon nem mindegy. Van olyan , hogy öngyilkos akar lenni akkor mindegy. :)

Aztán persze volt ez fordítva is, hogy én sültem be valamivel.

#720212 banyaiz Előzmény: #720191

Nem osztom ezt a nézetet teljesen. Jelentős különbségek tudnak lenni etetőanyag , csali variálásokkal ugyanott ugyanakkor. Persze van olyan, hogy jön a hal mint a bolond akkor az nem fog aki az erdőbe dobja cuccot. Nem ez a jellemző. :)

Profi versenyzőknek halfajonként megvan a nyerő etetőjük, van ami jobban vonzza a dévért, más cucc kárászt, vagy pontyot. Csaliban is a szúnyoglárvától a bojliig sok mindennel lehet próbálkozni.

Akkor a ragadozóhalazásról nem is beszéltünk. Az még egy külön mesterség. :)

Amurnak fehér húsa van, nem zsíros, jó ízű hal, de állítólag sok helyen zöldségízű hínaras pályákon. Amit eddig ettem finom volt.

#720191 KawaBazsy Előzmény: #720106

Megkérdeztem horgász kollégákat. AZt mondták, h ha van hal, akkor akármivel is lesz fogás. Ha meg le van rabolva a víz, akkor meg mindegy, h mivel próbálkozik az ember.. :-) Az amur-t emlegették még, mint finom halat, én még nem kostoltam.

#720106 banyaiz Előzmény: #720100

Etetőanyagra mondod? Szolid mezei anyag, semmi extra. :)

Amiből nagyon jó anyagot lehetne csinálni keszegezéshez, kekszőrlemény. Kellene szerezni "gyárból" ami leesik a futószalagról vagy nem elég vastag rajta a csoki, szóval nem szabvány, és akkor már nem használják fel. Csak nem egyszerű ilyet beszerezni, mert vissza lehet vele élni, teljesen az a keksz amit boltban is megkapsz , kis hibával. Emberi fogyasztásra is alkalmas. Gyári horgász kaják egyik fő összetevője, összevásárolják tonna számra fillérekért.

Bojlis horgászok tudnának recepteket írni. Ismerek néhányat, amit azok összekutyulnak, főznek.

Pl : kagylók , vízicsigák begyűjtése bojlialapanyagba darálása, alapanyagban már amúgy is van vagy 15 féle összetevő, és hasonlók. :)