nemá, ursi brókeház?
nemá, ursi brókeház?
:o) nem tartom életszerűnek ezt a kijelentést :o) de köszke.
Üdv Ursi! Hiányzol :)
Várom a Bazilikánál lévő fiókban. Emelet, 11-es pult. Számlanyitásra egyeztessünk időpontot: 30/619-6659.
Üdv minden kedves régi ismerősnek :o) a nem kedvesek kíméljenek :o))) ha kérhetem.
Bocs, nem linkeltem be a cikket:)
Ilyesmikre gondolok.
Nézd meg a cikk végénél, hogy végülis ki mennyit ült börtönben.
Én felületesen néztem, de nem találtam senkit.
Én sem.
Csak olvasom a híreket.
Nem tudom, hogy igy törtenik-e, nem dolgoztam sem bnetnel, sem buda cashnel, sem milliardosokkal
Miért?
Nem így történik?
Nyilván nem a kisember szintje ez, azokat meg lehet fogni pár olyan törvénnyel, ami nem igényel túl nagy hozzáértést.
Ilyen például az Art 170. § Adóbírság című szakasza: Adóhiány esetén adóbírságot kell fizetni, ami az adóhiány 50%-a, de ha kitalálják, hogy készakarva történt, akkor 200 %-a.
Vagy 172. §: Ez még kényelmesebb, mert ez akkor is kiszabható, ha valami-bármit nem időre nyújtott be az adózó. Mértéke magánszemélynél 200ezer, cégnél 500ezer is lehet.
Továbbá, ha pl.: nem ad számlát/nyugtát, 1millió is lehet.
akkor mi a megoldás?
Amit irsz, az alapjan törvenyszerü a csalas, mondhatnäm, ki az elelmes ember, aki nem csal? Simän mkegeri, mert 100-bol egy bukik le kb., de addigra koltozhetsz kubäba annyi penzel, hogy nem tudod, milyen yachtra koltsd
Meggyőződésem, hogy nincs olyan szakember, aki tökéletesen átlátná a bankok/brókercégek mindenfajta tevékenységét. Különösen nincs olyan, aki a szerteágazó analitikus/könyvelési/nyilvántartási adatok halmazából ki tudna hámozni mindenfajta visszaélést. Egy nem tökéletesen törvényszerűen végrehajtott tranzakciónak, ami olyan pármillió Ft-os ügylet, kinyomtatva lehet akár több cm magas papírtornya is.
Ez ugyanolyan, mint ahogy az adó- és járuléktörvényekkel sincs senki sem tisztában tökéletesen.
A pénzügyminisztériumban dolgozók, akik a törvényeket megfogalmazzák, kizárólag csak egyfajta adónemhez szagolnak, de ahhoz is csak úgy felibe-harmadába.
hät ennyi....
azert ennel joval szakmaibb es szigorubb ellenörzes kene legaläbb pü-i területen
Nem minden szirszarsäggal kene foglalkozni 1-2 fös cegeknel (pl. hogy csak frosch termekeket lehet munkavedelmi elöiräs miatt tartani, es hagyomanyos mosogatogepes tablettät sem....), hanem a nagy szereplöket, különösen pü-i területen kene alaposan ellenörizni. Nem csesztetni, csak alapos munkät vegezni
az biztos, hogy én is voltam ilyen ellenőrzésen, még BIG4-osként a PSZÁF megbízott minket (még jóval Kulcsár ügy előtt, hogy ellenőrízzük a KH-t. A PSZÁF ezért gondolom jó sok pénzt fizetett nekünk és kiküldtek oda minket, mezei könyvvizsgáló tanoncokat, akik semmilyen banki/brókercég audit tapasztalattal nem rendelkeztünk és végig kellett mennünk egy ellenőrzési listán, amit mi magunk sem értettünk teljesen, ráadásul a mögöttes szabályozó jogszabályokról meg fogalmunk sem volt (a managernek sem nagyon) és úgy végeztük el az ellenőrzést, hogy mi magunk sem értettük, hogy hogy áll össze az egész rendszer.
Azt láttam, hogy még a házipénztár könyvelése sem stimmel, de a nagy képet asszisztensként végképp nem láttam át...
Ha jól tudom nem is igen lett megállapítva semmi lényeges. A PSZÁF fizetett, Kulcsárék meg jól elvoltak. Én meg az ellenőrzés alatt nézhettem az ingyen real adatokat a monitorokon - akkor szaladt fel a synergon 850 fölé, napon belüli 10-15%-os plusz minuszokkal...
:-)
Kifog derülni, hogy simicska háború része....
Ja és hát közben megosztja a derék nézőkkel azt is csak úgy mellékesen , hogy valakiknek ha ez sérti az érdekeit akkor szembehugyoznak a felügyelettel mintha ez teljesen hétköznapi gyakorlat lenne, és az Mnb-től micsoda teljesítmény , hogy ezzel nem törődött!!! Ezt így bele az emberek arcába a közszolgálati tévén, és nem is érzi milyen elképesztő következtetések vonhatóak le ebből . :)
Egy Mnb szóvivő!
Ezek után mit vársz egy mezei NAV ellenőrtől?
MNB szóvivő tegnapi nyilatkozata témában egy könyvet megérne. :)
Megnéztem M1-en hírműsort tegnap, 1 órás volt kb, foglalkoztak ezzel a témával is. Először Orbán beszéd mennyire jó volt és hasonló baromságok, maradt erre a témára kb 10 perc.
10 percből 9,5 arról szólt mekkora király az Mnb , és ezentúl micsoda szigor lesz, és elhatározták, hogy mindegy kinek lépnek a tyúkszemére keményen ellenőriznek!!! Példaként említette a Széchenyi bankot mert ott is bizonyos körökben morgolódás volt de az Mnb-t ez nem rettentette el stb stb. Döbbenet.
Riporter helyében csak egy kérdésem lett volna mégis hol vagyunk Kambodzsában, vagy El Salvadorban? :)
Egy Mnb szóvivő aki elvileg egy értelmes ember, olyan közegben van , hogy nem érzi azt mennyire megdöbbentően szánalmas ilyen módon ilyen dolgokról nyilatkozni?
Azt mondta el érdemként ami egyébként az 1x1 egy normálisan működő felügyeletnél, egy normális országban .
De úgy adta elő mintha egy világrekordot állított volna fel kb. Őrület.