Regisztráció Elfelejtett jelszó
Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!

Nagyvilág

Re: nincs cím

#721983 tozsdenyul Előzmény: #721980

Ha nem ők a világ közepe, akkor miért nem tudsz leakadni róluk?

Én meg sem említettem ma a zsidókat...egyszer sem.

abban igazad van, hogy uncsi a téma, uncsi ennyit írnod róluk, ha meg hárítasz, hát hárítasz.

Nekem mindegy.

Az kimondottan taszító, ahogy tényektől nem leterhelt könnyű aggyal majmozol népeket.

Lehet hogy a mindennapos szalonnácizás, meg komcsilibsi zsidózgatás között ennek már fel sem kellene tűnnie egy netes fórumon, és lehet hogy fel sem tűnne, ha nem oltári nagy hülyeségeket párosítanál mellé. Ha a majom szót akarod elsütni, legalább ne beszélj majomságokat. Ha már a gugli a barátod, használd már néha, mielőtt leírsz valamit.

Sok mindenért lehet kritizálni az amcsikat, csináld már ésszel.

Szeretted volna te, ha 45 után, meg 56 után nem a szovjetek nyomnak el, hanem az amcsi 'majmok'. Illetve dehogy szeretted volna, te megtaláltad a számításod a komcsi világban, utazgattál mindenfelé, jó elvtárs módjára. Kellenek neked az amcsi majmok, mint a tigrincshátadra egy púp. Jobb szereted te a szovjeteket, ők valók neked.

Néha próbálj meg úgy viselkedni, mintha nem lennél teljesen kulturálatlan négylábú, és ne majmozzál le népeket, köszi. Ezt a szót még nem szoktam meg, és irritál.

A ballibsi, komcsi meg társai már nem érik el az ingerküszöbömet. Hála a kultúrának a fórumokon.

#721980 Ibiza Előzmény: #721975

de elég unalmas alapdolgokat újra és újra elmagyarázni.. nem a zsidók a világ középpontja..de most divat lettek..egyfajta renesanca...uncsi.

#721976 Ibiza Előzmény: #721974

izrael antiszeita..én egyenlő mércével mérek...amúgy csak nyalizol és jófejkedsz..

#721975 Ibiza Előzmény: #721973

fárasztó vagy mostanában..példákat kérsz ha berakom újabbat akarsz..ne légy gagyi..

Figyelj elmondok pár dolgot.

A zsidókról.. ha a zsidók nyafognak a régmúlt miatt meg állandóan pénzt akarnak akkor azt mondom minden alkalommal..nekem nincs ezzel kapcsolatban semmilyen lelkiismeret furdalásom..nem én voltam nem a családom nem a hazám..kikérem magamnak az adópénzemből egyetlen forintot is költsenek erre. Azt tudom csak nekik javasolni mint amit nekünk szoktak javasolni a Nagymagyarországgal kapcsolatosan..tegyék le a dolgot tanuljanak belőle és lépjenek tovább. Én nem tudom akkor pontosan mi történt, rosszkor voltak rossz helyen..egy társadalmi útkeresés áldozatai lettek. Az ő tragédiájuk nem több nem kevesebbmint a hutu-tuszi progrom..vagy a kurd tragédia..vagy a magyarok tragédiái. Pontosan ebből kellene tanulniuk és különbnek lenniük, nem antiszemitának fasisztának lenni más népekkel országokkal szemben, ne legyenek kirekesztőek. Jó lenne ha letennék a kiválasztott nép mitoszát, ami szerint mások kihasználandó goyok..stb stb.

Mindig is utáltam a kettős mércét bárkivel kapcsolatosan használják.

csak a kedvedért:

- Izraelt soha nem vizsgálták atomfegyverek tárgyában, miközben országokat tettek tönkre ennek ürügyén..(megszálló usa Irak)

- Ensz határozat van Israel határaival kapcsolatosan.vissza kell adnia a megszállt területeket és a 67es határok mögé húzódnia Ez történik? Hol vannak a szankciók? A katonai megszállás?

ezt is irtam: ember-nemzet-kisebbség a sorrend.. ez vonatkozik a zsidókra és az iszlamistákra is..

A zsidókról:

- nekem sok zsidó ismerősöm van..eltérő tulajdonságokkal..sok jó tanárom volt zsidó..ügyvédem is volt...kiváló orvosaim..tanultak humánusak..üzletfeleim között is vannak..itt vannak sajátosságok :) de ez szinesiti a világot. Voltam Egyiptomban párszor..Tabán is..ami 10m-re van israeltől és egy zsidó szállodában voltam..itt is értek benyomások..)

vannak a szélsőségesek és a cionisták..ők azok akikkel a világnak gondjaik vannak..ezekkel még a zsidó vallás különböző ágazatainak is gondjaik vannak.

Nem bonyolult: annyit várj el másoktól mint amennyit te magad megteszel...tarts tiszteletben másokat..és csak engedéllyel léphetsz be annak privát zónájába.. A tisztelet az egyben beleérző képességet..be- és elfogadást is jelent.

A tarts tiszteletben az azt is jelenti..mindenkinek van fájdalma..vallása..emlékhelye..sirhelye..ezeket is tiszteletben kell tartanod.. és nem tolhatod állandóan az előtérbe a malac képedet. Majd amikor kapsz egy tockost akkor égbe kiáltod a saját vacak kis fájdalmad..

A társadalmakban demokrácia van..ami a többségi akarat a többségi értékrend szerinti viselkedési normák elfogadását jelenti..de mivel jó fejek vagyunk a kisebbségeknek többletjogokat is adunk..ebben lehet mozogni..ha nem tetszik akkor vannak tematikus országok.. kommunista israelita, sita..országok..oda lehet menni..kinek mi a belső indittatása..ingerenciája.

#721974 tozsdenyul Előzmény: #721973

hogy antiszemita hajlamokkal bírsz?

kimondtam már korábban is

legfeljebb annyi az újdonság, hogy ilyen bátran, hangosan, mint ma tetted, te még talán nem :)

#721973 Ibiza Előzmény: #721972

:) dehogynem picinyúl..a gyógyulásod felé vezető első lépés elismered..mond ki bátran.. hangosan..

#721972 tozsdenyul Előzmény: #721969

Neked jutottak eszedbe, azzal a hárítással, hogy nekem jutnak eszembe mindenről. Csak épp szóba sem hoztam őket :)

Na, akkor hol lehet a fóbia, tigrincs?

Míg állítólag nekem jutnak eszembe mindenről, te vagy aki 'ismered' őket...jajj, ez a mai napi termésed aranybánya Freud-nak.

Ha nem félsz a tükörtől, nyugodtan olvass vissza.

#721969 Ibiza Előzmény: #721967

:) neked jutnak ezek mindenről az eszedbe. Én ismerem őket tudom milyenek.

Szoktam berakni komment nélkül ezzel kapcsolatos videókat..érdekes módon 2perc alatt kitörlődnek..akkor hol van a fóbia füles? nem nálatok?

#721968 tozsdenyul Előzmény: #721964

A kedvedért bemásolom, gugli barátod mit tud a témában: :)

76-ban Ford, 88-ban Reagan, 91-ben id. Bush kért bocsánatot és ítélte el szavakban.

2011-ben az egyik internáltról elnevezett hivatalos emléknapot hoztak létre;

több emlékhelyet és múzeumot hoztak létre, gondolom nem azért, hogy neked szórakozást találjanak, hanem más okokból...

Az 1947-es, 37 millió dolláros közvetlen megítélt kártérítéseken kívül 1988-ban 1,2 milliárd dolláros, 1992-ben további 400 millió dolláros kártérítést foglaltak törvénybe.

Tiszta szovjetunió.

És akkor ismét, az általad felhozott zsidókon kívül, és az amerikai japánokon kívül, tudsz-e 2.vh-s deportációs, internálós cselekmények kapcsán, hasonló méretű, jellegű hivatalos bocsánatkérésről, általános jogi és anyagi kártérítésekről?

Más ilyen majmokról hallottál-e?

Gugli?

#721967 tozsdenyul Előzmény: #721960

Ezt a látens zsidófóbiádat lassan kezeltesd, kezd elhatalmasodni rajtad, sokkal jobban szoktál vigyázni, hogy ne legyen nagyon feltűnő és látványos.

Öregszel, papírtigris koma :)

#721966 tozsdenyul Előzmény: #721963

Ezért írtam példának a korból a szovjet lépéseket, fél millió volgamenti németet, másfél millió lengyelt, több százezer finnt, észtet, lettet, litvánt, krími tatárt, kalmük, csecsen, ingus, török lakost, és japánt deportáltak, nemritkán Szibériába, és sok tízezer, százezer meghalt.

A szibériai tábor kicsit más volt, mint az amerikai tábor, ahol eü. ellátásról és oktatásról is gondoskodtak (elégtelenről persze, és nem volt rózsás az sem, de azért tehetünk megkülönböztetést, hogy melyik tábort választanánk magunknak)

Az amerikaiak pedig adtak nagyobb jóvátételt is, ha a gugli kicsit jobb barátod lesz majd egy nap, akkor megtalálod, nemcsak a közvetlen kártérítést, hanem a sok évvel későbbi, általános kártérítést, amiről említést tettem, és ami milliárd dolláros nagyságrend volt.

Tiszta szovjetunió, mi?

#721964 Ibiza Előzmény: #721962

"A háború alatt egyedül Colorado állam kormányzója kért elnézést nyilvánosan a kitelepítettektől, ám a háború befejezése után az amerikai japánok többsége elégtételt követelt. Ez bírósági tárgyalások sorát eredményezte, melyek során a kitelepítések során hátrahagyott ingóságok és ingatlanok elvesztése miatt összesen 148 millió dollár értékben érkeztek kárpótlási igények a volt kitelepítettektől, melyből 37 millió dollár értéket térített meg az állam, a jogosultság alapos vizsgálata után."

#721962 tozsdenyul Előzmény: #721959

Akkor értelmezd a következőket:

a 9066-os határozat 1942 Feb-ban lép életbe, 1945 Jan. 2-án törlik el.

Ha első nap internáltak valakit, az utolsó napig, az is szűk 3 évet jelentett.

#721960 Ibiza Előzmény: #721956

a gúgli a ciborád..ezrével adja fel sztem kik mikor kértek bocsánatot a zsidóktól.. a pápák a németek magyarok..még tán a jobbik is.

de már megint a zsidókra lyukadsz ki..érdekes..

#721959 Ibiza Előzmény: #721957

értelmezz is..ne csak a betűked olvasd fel..

"..80 ezer amerikai állampolgárt kényszerítettek koncentrációs táborba, nem ritkán négy évre."

#721957 tozsdenyul Előzmény: #721955

a 4 év nem tudom hogy jön ki neked, a leghosszabb időszak 2,5 év lehetett, annál csak rövidebb időszak jöhet szóba

egyébként google most akkor mégsem a barátod, vagy mi van? én adjak linkeket, meg korrektúrázallak? :)

#721956 tozsdenyul Előzmény: #721955

http://en.wikipedia.org/wiki/Internment_of_Japanese_Americans#Conditions_in_the_camps

Fejenként 20 vagy 25 ezer dollár kártérítés, hivatalos bocsánatkérés, különböző alapítványok létrehozása.

Megjegyzem, a 2. vh-ban, németek, lengyelek, kozákok, japánok, csecsenek, ingusok, törökök, finnek, baltiak, szlávok, magyarok stb... egyenként százezreit, millióit deportálták.

Nyugodtan adj linket humánus bocsánatkérésre és kárpótlásra irányukban bármely nemzet részéről.

#721955 Ibiza Előzmény: #721953

sokan 4 évig voltak táborokban...rakj be valami linket a kárpótlásról..de mint tudjuk indiánok is önként adták át a földjeiket.

Tudtommal a zsidók is kaptak nem kevés kárpótlást..legalább 10 bőrt lehúztak már róla..sőt a cigányok is..a kereskedő cigányok ebből a kárpótlásból alapozták meg a kereskedésüket.