Regisztráció Elfelejtett jelszó

Nagyvilág

Re: nincs cím

#719840 Kissherceg Előzmény: #719749

Évente öt százalékkal csökkenti a közszférában dolgozók számát Szerbia a következő három évben, ami azt jelenti, hogy idén több mint 26 ezren maradhatnak állás nélkül.

A pénzügyminisztérium honlapján csütörtökön közölt pénzügyi stratégia szerint 2017-re ezzel a lépéssel évente a bruttó hazai termék 0,3 százalékát spórolhatná meg a nyugat-balkáni ország.

Kori Udovicki államigazgatási miniszter tavaly év végén azt mondta, a közszférában jelenleg 530 ezren dolgoznak, vagyis az ötszázalékos létszámcsökkentés körülbelül 26 500 embert érint.

Az idei esztendőre vonatkozó pénzügyi stratégia szerint a közszférában dolgozók számának csökkentését elsősorban nyugdíjaztatással, valamint a felszabaduló munkahelyek betöltésének korlátozásával érnék el. A közlemény kitért arra is, hogy a létszámcsökkentést felelős szociális védelem mellett kell végrehajtani.

Az ország pénzügyi tanácsadó testületének elnöke is arról beszélt decemberben, hogy a 2015-ös büdzsé 27 ezer közszolga elbocsátásával számol. Pavle Petrovic azonban akkor azt mondta: a kormány arra számít, a nyugdíjba vonulásokkal megoldhatja a közszférában dolgozók számának csökkentését, az eddigi statisztikákat figyelembe véve azonban évente 10-15 ezer ember vonul nyugállományba, így 10 ezren mindenképpen munka nélkül maradnak.

#719749 tozsdenyul Előzmény: #719740

ha szerinted én mindent rózsaszínben láttam, és egy kritikát sem láttál tőlem a szocikra, az azért lehet, mert a gerenda a szemedben vakká tett...

azon nem vagyok meglepődve, hogy neked 2014 óta nem logikusak, van akinek nagyon is logikus

#719742 Boby. Előzmény: #719740

"nkább rátok mondanám tőzsdenyúllal és Euromannel, hogy míg a szoci kormányok alatt mindent rózsaszínnek láttatok, e"

Én a szoci kormányok alatt még a Tőzsdefórumon dekkoltam és aki ismer az tudja, hogy kaptak tőlem hideget-meleget.

"nem én vagyok kormánypárti, hanem ez a kormány volt az egyetlen, ami 2014 őszéig számomra majdnem mindig logikus lépéseket tett..."

Amennyiben azt tekintjük logikus lépésnek, hogy a metélt f@szukra nemzetiszín pántlikát kötöttek, te meg jól besz*ptad.

#719740 matgab Előzmény: #719734

nem én vagyok kormánypárti, hanem ez a kormány volt az egyetlen, ami 2014 őszéig számomra majdnem mindig logikus lépéseket tett...

Inkább rátok mondanám tőzsdenyúllal és Euromannel, hogy míg a szoci kormányok alatt mindent rózsaszínnek láttatok, egy kritikus írást nem láttam virtuális tollatokból, az azóta eltelt időszak viszont csupa merő kritika és még ott sem ismeritek el a kormány érdemeit , ami még a vak emberek számára is világos...

de hát a más szemében a szálkát, a sajátban meg a gerendát-tartja a mondás...

#719734 Boby. Előzmény: #719729

" Akkor mesélj Bobby, hogyan látod Andy Vajna ügyködését Magyarországon?

Vajon fair üzlet-e ez a magyar állampolgárokkal szemben? Vajon kirabolja-e a szegény vén zsidót ez a gonosz fidesz már megint? Vagy éppen tömködi az ő zsebeit is néhány aprócska milliárddal?"

Ezek jó kérdések, csak nem tudom miért nem a tigris csíkos haverodnak teszed fel ezeket a kérdéseket. A ti f@rkatokon van nemzetiszín pántlika, ti szoktátok a kormány tetteit olyan nagy megértéssel szemlélni, nem én.

#719729 matgab Előzmény: #719726

Akkor mesélj Bobby, hogyan látod Andy Vajna ügyködését Magyarországon?

Vajon fair üzlet-e ez a magyar állampolgárokkal szemben? Vajon kirabolja-e a szegény vén zsidót ez a gonosz fidesz már megint? Vagy éppen tömködi az ő zsebeit is néhány aprócska milliárddal?

Vagy akkor hogyan is illik bele pl. a mazsihisz vagy a holotúlélők egyre nagyobb arányú kárpótlása ebbe a szegény fidesz által elnyomott zsidók teóriádba?

És hogyan áll a a magyar állammal, állami cégekkel szembeni teljesen agyament kárpótlási per az USA-ban mellyel szivük szerint teljesen kifosztanák a magyar államot? Reálisan persze csak arra van esélyük, hogy a magyar államnak , illetve vállalatoknak meg kell bízniuk amerikai holokauszt kárpótlás perekben jártas ügyvédi irodákat, hogy ellássák a magyarok védelmét, persze horror ügyvédi árakon. Persze milyen irodák azok, akik ilyen témakörben szakértőnek számítanak? Na jó, ez egy naív költői kérdés volt...

#719726 Boby. Előzmény: #719338

"a nemzetközi nagytőke (nemcsak zsidók, de vakság lenne nem észrevenni, hogy ezekben a körökben jelentős az arányuk) az egész zsidóságot maga elé pajzsként tartva próbálja kifosztani a világ társadalmait..."

Mióta Kertész Imre elfogadta ennek a kormánynak a kitüntetését, nem igen kontrázok a nyíltan antiszemita megjegyzésekre.Végülis miért pont én álljak ki egy népért, vallásért,amihez semmi közöm, ha annak tagjai ezt nem teszik meg.Mindenestre továbbgondolva az eszmefuttatásodat, számomra az a következtetés adódik,hogy a fityeszben, de legfőképp a kormányban is igen jelentős lehet az arányuk.A különbség annyi, hogy ezek elsődlegesen a Magyarországon élőket próbálják meg kifosztani.

#719725 tozsdenyul Előzmény: #719722

Mi más lenne a válasz?

Hiszen olvashatod matgabot, ibizát, láthatod a folyamatot, az egész világban ez erősödik.

matgab szerint nem igaz, hogy azért támadnának zsidókat, mert zsidók.

A kóser bolt elleni párizsi támadás nem az utolsó lesz.

Támadni fogják a bankárokat is, zsidókat is, mert ez sokaknál egy és ugyanaz. Támadni fogják a bevándorlókat (muszlimok), támadni fogják az elszakadást ellenző többséget (írek, skótok, baszkok, katalánok)

A zsidók sem maradnak ki a bűnbakképzésből, amikor a gazdasági válságok miatt valakit hibáztatni kell majd.

Mint a 30-as években, és mint ahogy számtalan korábbi esetben.

#719342 Ibiza Előzmény: #719338

ha valaki pofátlan szemtelen agresszív antiszemita és fasiszta.. és történetesen éppen zsidó akkor bizony a kisebbsége rovására is teszi azt amit tesz..

itt is megvan a 80/20-as szabály a 80% lehet normális ha a 20% szemtelen és pofátlan..

a zsidók sem szeretik ezeket a cionistákat.

divat lett a nyugati jóléti országokban a világért tenni akarás..mentsük meg a bálnákat a fókákat ez lejátszott.. utána jött a tegyünk a földért..zöld mozgalmak.. most jön a lelkiismeret.mit tettünk a szegény zsidókkal lózung.. ezzel szemben nincs a mit tesznek ők lózung..

Emberek szeretik az ilyet.. megnyugszik a lekiismeretük..tettek a világ jobbításáért..miközben semmi ilyen..

Egyszerű kitenni eszetlenül egy én vagyok karesz matricát vagy jelvényt..oszt erre az évre le van tudva.

Én nem vagyok csárli...mert annyit várok el másoktól mint amennyit magamtól elvárok..tiszteletben tartom mások szokásait törvényet..elvárom, hogy mások is ezt tegyék..ha valaki itt él akkor itt tartsa be a társadalmi szokásokat.

ember-magyar- és jöhet a kisebbséged..ez a sorrend..

Én alapból szabadságpárti vagyok..a petőfis liberalizmus híve..szabadság szerelem..konzervatív értékrenddel..tartom szokásaim ismerem a múltam..szeretem hazámat és a nemzetemet..nem fogadom el a konzervazív uram-bátyámozását vagy a születéssel szerzett rangokat többletjogokat. Egy társadalomban vannak kötelezettségek és az ezekkel szerzhető jogok.

A liberalizmus alapból azt jelenti mindenki egyenlő..mindenkinek azonos jogai vannak..de egy magasfokú szabadság csak stabil értékrenddel rendelkező polgárokkal képzelhető el...magas a szabadságfokom de nem korlátozhatom mások szabadságát.

Ma a liberalizmus a szabadosság a mindent lehet amit nem tiltanak vagy amit az ügyvéd ki tud dumálni..kisajátították a liberalizmust..rátelepedtek..cionista, anarchista és deviáns egyedek gyüjtőhelye lett.

Biciglisek akarják megmondani mikor legyen autómentes nap..lezárják Budapest ütőerét az utakat..a kőrutakat átmetszik a sugárutak..ha Andrássyt lezárod megbénul a forgalom..

Budapesten 3-4 millió ember él mozog..vannak születés és névnapok..születnek és halnak meg emberek..jönnek bevásárolni..hozzák a cuccot a vidéki egyetemistáknak..kell neki albérletet szerezni..stb stb..milyen jogon korlátozhatja bárki mások jogait..

Mennek a szelfik..emelgetik a bringákat..miközben a mellékutakon dugók vannak és levegőt nem lehet venni..a hétköznapokban meg összekarcolt autók..kivilágítatlan biciglik..piroslámpán járdán száguldozó bringások..(miközben ott a kerékpárút)

Félpályás útlezárás...milyen jogon..

Rendőri biztosítás mellett visít a barom a diktatúráról..megtámadják a híradósokat miközben azok tudósítanak..

Szabadon lehet tiltakozni úgy, hogy másokat ne korlátozzunk jogaiban..ott a hősök tere lehet hordókra felállni és mondani..kimegy a sajtó..meg a szinpatizáns tömeg...

Megnézném a nagy liberális nyújorkban mi lenne ha spontán lezárnának egy sugárutat..

#719338 matgab Előzmény: #719332

Alapvető tévedésben van az ürge... "A zsidókat Európában újból üldözik, csak azért, mert zsidók" -

Nem azért üldözik őket mert azok, hanem azért üldözik őket -már amennyiben üldözik- amilyen bűnöket elkövetnek. És nem csak őket üldözik ilyen bűnök elkövetése miatt, hanem mindenkit akit ilyen bűnöket elkövetnek, csak ha valaki mást elkapnak, az fülét farkát behúzza és jobb esetben megy a dutyiba, ezek meg elkezdenek azzal védekezni, hogy csak azért üldözik őket mert zsidók.

Egyáltalán nem. Sőt az ilyen jellegű nyilatkozatokat inkább provokációnak lehet tekinteni. Sőt ha az érdekelné azt a zsidó réteget, hogy mi van a hittársaikkal -akik egyébként próbálnának normálisan élni- akkor nem akarnák provokálni a többséget.

De mivel ez egyáltalán nem érdekli őket, ezért valóban megint valóban ott tartunk, mint a húszas években, hogy a nemzetközi nagytőke (nemcsak zsidók, de vakság lenne nem észrevenni, hogy ezekben a körökben jelentős az arányuk) az egész zsidóságot maga elé pajzsként tartva próbálja kifosztani a világ társadalmait...

#719214 rbbj11 Előzmény: #719147

ezzel én is egyetértek

a nagy kérdés ismét, átlag szavazó pl mit tudna ebből felelősen eldönteni, ha akár minden lényeges pontot EU szerte népszavazásra bocsátanának?

#719150 Ibiza Előzmény: #719147

amúgy teljesen egyetértek a cikkel..szted kinek az érdeke erősebb legyen egy keleti ország mint usa vagy a nagyok..mielőtt kina nagyobb lesz usánál történni fog valami.