az az igazság,hogy össz. orosz placcon(rts,usd/rub,eur/rub....stb) örülnék holnapra is egy ilyen napnak,mint a mai volt....
az az igazság,hogy össz. orosz placcon(rts,usd/rub,eur/rub....stb) örülnék holnapra is egy ilyen napnak,mint a mai volt....
Pont 10 évest néztem tegnap , szép együtt mozgás.
Azért kérdeztem ezt, mert vsz komoly összefüggés van az ukrán feszkó és az olajár esése között. Ugyan elég sok más tényező is van az olajárban.
De szaudi hozzáállás kitermeléshez mint egyik fő olajár befolyásoló tényező és amcsi-ruszki ütésváltás között látok összefüggést.
Csak kíváncsi voltam neked erről mi a véleményed. Olaj-rts üsszefüggést említetted , én pedig azt mondom ukrán balhé - olajár összefüggés is van.
Konklúzió ukrán balhé lecsitul = rts jóval komolyabb értékeken lehetne.
Kérdés az ukrán balhé csitulás nélkül lehet e ennél jóval komolyabb értékeken akár olaj, akár rts.
"Olaj árának alakulásában mekkora szerepe van az orosz ukrán -eu- usa balhénak?"
Nem tudom, hogy neked milyen időtáv ugrot be a linkre kattintva - én a 10 évest linkeltem, de most más gépről néztem és nekem a napos jött be-, mindenesetre a kérdésedből látszik, hogy nem nagyon p*csöltél a futamidő váltó funkció babrálásával, különben te magad is láttad volna, hogy micsoda h*lyeség ez a kérdés.
Olaj árának alakulásában mekkora szerepe van az orosz ukrán -eu- usa balhénak?
Vsz van benne szerepe, nem kevés. Ruszkiknak érzékeny pontjuk az olaj ár, nyomást gyakorolnak rájuk.
Senkinek nem érdeke sem a tartósan alacsony olajár, sem az oroszok gazdasági válságba döntése, szerintem legalábbis.
Aztán mi lesz ebből a konfliktusból, hogyan fognak felek kihátrálni ebből arra kíváncsi vagyok. Meddig hajlandók elmenni.
Néhány héttel ezeleőtt már kibeszéltük ezt a kérdést, ahol kifejtettem, hogy nem vagyok a putyini orosz oligarchaság befektetője, csupán a részemről eltúzottnak tartott áresések adta vételi lehetőséget kívánom kihasználni. Továbbá azon nézetemnek is hangot adtam, hogy bár rövid távon kétségtelen, hogy a politikai események is befolyásolják az orosz ezközök árait, de hosszú távon "csak a fidesz"...,akarom mondani csak az olaj. Ennek alátámasztására itt egy összehasonlító csárt: http://stooq.com/q/?s=eurrub&e&d=20150112&r=&r=^rts+cl.f+sc.f
Szerintem nem kell hozzá agysebészi végzettséggel rendelkezni, hogy a fentebb leírt konklúzióra jussunk a kép nézése közben.
Úgy gondolom komoly emelkedéshez , visszaálljon 1200-1400 mondjuk rts ahhoz az kellene ukrán szitu megnyugtatóan rendeződjön.
Egyelőre még a farokméregetés megy. Ki a tökösebb gyerek.
Azért így is 500-600 közötti rts-ről szépen visszajött. Nem zárnám ki lehet itt érdekes fejlemény újabb mélypont esetleg, két kos a hídon senki nem hátrál. Eu-ban is újabb szankciókról beszélnek, ukrán harcok stb.
Most olvastam Kijevben félkatonai egység honvédelmi minisztérium körül balhézik mert fel akarták oszlatni őket. Üzletembereket raboltak el váltságdíjért legyen lóvé a honvédelmi háborúhoz.
Megy a balhé még.
Olajban hatalmas nap végi,hó végi emelkedés.Erre már a fúcsőrsz is emelkedni tudott.Remélem a jövő héten az azonnali piacon is lesz pozitív reakció!
ma is vettem.
Inkább bekómáltak.Pár napja még rossz hírekre, jó reakció volt a válasz, míg most semleges vagy enyhén rossz hírekre is ismét a mélyben az index.
Oroszok bemókáltak
Gazprom nem bővíti az északi áramlatot
Mai produkció, már nem volt túl csodálatos.Az erős kezek elgyengültek.Talán olajat lehetne hibáztatni?!
Az orosz kormány közlése szerint már előkészítés alatt áll egy január 30-ig benyújtandó törvényjavaslat, amelynek értelmében egy rossz bankot hoznának létre a problémás banki eszközök kezelésére - írja a Reuters. Több más intézkedést is bevezettek.
Az orosz kormány több lépést is tervez az ország krízishelyzetének (olaj, rubel zuhanása, S&P leminősítés) kezelésére:
az oroszok egy rossz bankot hoznának létre a problémmás banki eszközök kezelésére, az erről szóló törvényjavaslat már előkészítés alatt áll, január 30-ig be is nyújtják,
a válságkezelési lépések részeként a VEB Bankot 300 milliárd rubellel tőkésítik fel állami pénzből,
200 milliárd rubelre növelik állami garanciavállalást bizonyos befektetési projekteknél.
További részletek hamarosan.
igen, valszeg.....csodáltam a mai rts produkciot.
Rossz hírek tömkelege.Háborús cselekmények kiújulása, bóvliba vágás, uniós fenyegetések,nyugati tőzsdék esése.Erre válaszul az orosz tőzsde napközben végig emelkedik és plusszban zár, rubel mérsékelten gyengül, de ahogy a hírek emésztődnek, már ott is a megnyugvás jelei látszanak.Azt gondolom, hogy ugyan a rubel árfolyamán keresztül biztos van az a gyenge szint, amin keresztül negatív nyomást lehet gyakorolni a tőzsdei árfolyamokra, de jelenleg nagyon biztos kezekben, olyan befektetőknél van a papírok többsége, akik nem egy könnyen fogják azokat eldobálni.Szerintem továbbra is long.
görög választásokon győztes balos pártkoalíció, a Sziriza szóvivője jelezte ma, az új görög kormány nem fog egyetérteni az EU kormányfőinek mai nyilatkozatával, amiben újabb szankciókat helyeztek kilátásba Oroszországgal szemben az ukrajnai szakadárok által művelt erőszak eszkalálódása miatt.
Joggal aggódhatnak a dél-kelet európai orosz befolyás növekedése miatt egyébként sem boldog nyugati politikusok, ugyanis az első diplomata, akivel Alekszisz Ciprasz miniszterelnök találkozott, nem más volt, mint az orosz nagykövet.
De az Európai Parlamentben már korábban is jellemzően az oroszbarát intézkedésekre szavaztak a Sziriza képviselői, például leszavazták azt is, hogy Ukrajna az EU társult tagja lehessen, az Oroszországgal szembeni szankciókat pedig a gyarmatosításhoz hasonlították a párt szónokai.
tegnap már vettem.
yo lenne ha vadul kipakolna még aki akar,és lejjebb látnám az árfolyamot.
Bóvlit neki
Fókuszban az északi sarkkör http://www.napi.hu/nemzetkozi_gazdasag/innen_varjak_a_csodat_az_oroszok_putyin_fellegezhet.592597.html
vizet prédikálni,bort inni mondás talán helytállóbb...