Regisztráció Elfelejtett jelszó

OTP részvény fórum

Re: nincs cím

#718915 banyaiz Előzmény: #718914

Ugyanaz a szitu tulajdonképpen már jó ideje. Rossz EU-s megítélés ami hatványozottan jön még Bétre . Az EU végig vergődte tavalyi évet is sőt év végére még deflációs félelmek. Itt már a németek is úgy néz ki bólintanak egy komoly QE -re.

Csak az időzítés olyan, hogy az amcsi szigorítás az egésznek betehet. Az az erősebb hatás akkor már tényleg csak Mato marad mint ECB elnök. :) Szólnak neki, hogy Gyuri gyere segíteni meg kell menteni az Eu-t. :) Na jó nem komolytalakodok mert még megtörténik a végén.

#718913 banyaiz Előzmény: #718909

Úgy értem ezt egész pontosan , hogy az elmúlt évek teljesítményét megnézed régiós piacokon, eléggé selejt.

Ha felcsillan remény EU-s szinten akkor ezek éppen ezért vonzóak lehetnek . Sok a ha stb. De ha egy brutál QE tőkeinjekció sem segít akkor már csak Matolcsy marad mint csodafegyver az EU-ban.

#718909 banyaiz Előzmény: #718888

Szerintem amit 2. pontban írsz az nem igaz így. Inkább olyan hatása kellene ennek legyen pénzt nyomatnak vele a gazdaságba EU szinten aminek a hatása a tőzsdéken is jelentkezik. Megnézed a régiós tőzsdék teljesítményét illetve ennek okait, én nem azt tartom vszínűnek, hogy ezektől megszabadulnának , hanem inkább azt nézhetik mikor kell ráugrani.

De persze ha besül ez az élénkítési kísérlet akkor más már nem nagyon van. Kamat levágva, QE se működik akkor game over. Ha viszont működik akkor előbb utóbb igen vonzóak lehetnek ezek a lemaradó piacok.

Hetesen a középvonal 376…

#718908 Lenthor

Hetesen a középvonal 3769. Innen fordulnia kellene. Naposon a felső vonal 6750-en volt ez is teljesült.

#718904 banyaiz Előzmény: #718888

A piac vmilyen szinten árazta már a bejelentést dax ath. Az más kérdés, hogy ez nálunk "szolidan" értsd 0, jelentkezett, eddig.

De vsz ami longot erősítheti ECB lazítás (ez hosszabb távon is hathat nem feltétlenül holnap, mondjuk idén), a felminősítésünk ami tavasszal vszínű meglesz, a politikusok chf homokozójának bezárása , esetleges bankadó csökkentés ez nagyon esetleges idénre.

Ami short idén esedékes fed kamatemelés (ez egy nagyon érdekes téma lesz fed emel ecb lazít kettő kölcsönhatása a nyomorúságos Bétre, ezt rád bízom mit látsz ebbe sok minden előferdülhet:) , és az orosz -ukrán probléma egyrészt piacokra másrészt oti leányokra.

Szerintem összességében idei évben illene az 5 k-t legalább megnéznie .

Vannak időszakok, amikor…

#718896 Lenthor

Vannak időszakok, amikor a könyvben kis darab számok szerepelnek az eladói oldalon és ezt használják fel az árfolyam felhúzására. Amikor beállnak feljebb a vevői oldalra nagyobb darab számmal, akkor önteni nekik.

#718890 matgab Előzmény: #718888

és hogyan húzod fel az árfolyamot? Mert ha vásárlással , akkor annál több részvényed lesz, amit meg még nehezebb lesz eladni... És ha eladod, akkor meg közben lenyomod az árfolyamot...

Szerintetek????? 1.) HA…

#718888 Lenthor

Szerintetek?????

1.) HA holnap az EKB bejelenti az eszközvásárlást, akkor kint elindulnak felfelé.

2.) Ha igaz az, hogy a bóvli papírokból nem vehetnek, akkor:

- ha én külföldi befektető lennék Magyarországon, akkor felhúznám az árfolyamot és megszabadulnék a long kitettségemtől. legalább. Így a felszabaduló tőkémből tudnék olyan papírokat venni, melyeket az EKB majd vásárolni fog.

Nem tudom, hogy helyes-e az elképzelésem.

Még növelték is a short …

#718881 Lenthor

Még növelték is a short állományt:

2015.01.15. Maverick Capital, Ltd. 0.58% OTP Bank részvény

2015.01.20. Maverick Capital, Ltd. 0.68% OTP Bank részvény