Január végéig szerintem egyértelmü long, hétfő/keddi várható beleadással.
Aztán február egy nagy fekete péter, hogy mi lesz?
(Talán legvalószinübb egy nagyon randa oldalazás.)
Január végéig szerintem egyértelmü long, hétfő/keddi várható beleadással.
Aztán február egy nagy fekete péter, hogy mi lesz?
(Talán legvalószinübb egy nagyon randa oldalazás.)
Korábban kiszivárgott a hir és már jóval korábban lereagálták.
meghúztam oda vissza.. tegnap vettem este..azt ma eladtam visszavettem..majd megint el..
Méghogy hírre adás, szórakozzanak ám a jó q..... . :)
Valami hírre adás féleség daxban azért alakul ha már ennyit emlegettem. :)
Ez a mai nap eddig arra volt jó, hogy az összes nyersanyag kiteljesitette a duplacsúcsokat fent.
annyiban más Usa ott egy országról beszélünk. EU ebből a szempontból sokkal problémásabb. Annyi érdeket kell egyeztetni stb. Pl németeknél is feszkó volt keletnémetek felzárkóztatása, de biztos kisebb mint a mentsük a hajléktalan görögöket történet.
Kiváncsi lennék az USA déli államaival kapcsolatosan hasonló problémákat hogyan kezelnek?
Azt gondolnám, ott erre már kellene valami megoldásnak lennie, az É-D háborún túl is.
Ott látom igazán a problémát, hogy az egészséges rendszer az vhogy úgy nézne ki azt jutalmazza aki tesz is valamit. Görögök tulképpen jobban éltek mint amit a teljesítményük lehetővé tett. De nemcsak jobban hanem sokkal jobban így tudtak ennyire eladósodni.
Aztán ők tartják utána vhol ezzel sakkban az EU-t. Ez így problémás. Milyen üzenete van. Kissé hasonló nálunk piciben a chf-s sztori.
Daxban a hírre adás kb 1 napig, amiről tegnap dumáltunk eddig nem jött be.
Az egy nagyon erős kijelentés addig megy a QE amíg a 2% inflációs cél nem látszik. Komoly pénzpumpa.
Amikor - még a válság előtt - görög cégekkel dolgoztunk együtt, már évek óta mindenkinek teljesen világos volt, hogy semmi szervezettség és fegyelem nincs náluk.
Mégis mindenki az utolsó pillanatig úgy tett, úgy tesz, mintha minden oké lenne.
Nagyon érdekes.
Tippem sincs rá. Németekre már így is rájött szerintem a szapora fosás, hogy ilyesmibe kellett beleegyezzenek.
Ez az utolsó dobás, ha ez sem megy akkor nincs eszköze az ECB-nek több. Talán ez a drasztikus megoldás mellett szól.
Britek nincsenek benne az eur zónában, így is már ilyen félig kívülállók. Görögökre pedig nincs igazán semmi csodaszer, azok úgy fejreálltak, hogy max adósságot lehet nekik elengedni átütemezni stb.
Ez már ki is szivárgott:
Állítólag havi 50 Mrd államkötvényvásárlás lesz.
Persze az a kérdés, hogy a gyenge déli országokét is veszik vagy csak az erősekét?
xxxxx
Az igazi rázós dolog majd a májusi brit választások lesznek, ott az lehet a tét, hogy Nagy-Britannia kiszáll-e?
QE3-nál amcsik bejelentés előtt vették aztán bejelentésre esés volt, és utána elindult olyan 1600 környékéről talán snp ha jól emlékszem és meg sem akart állni.
Valami hasonló talán sanszos németeknél, hogy már ATH-n várják a döntést. Mármint hírre adni 1 napig kb. :)
Görögök kapcsán nekem ua a véleményem mint a ruszki ügyről. Nem érdeke senkinek a falig elmenni. Ettől még cirkusz lehet amíg megegyeznek. De görögöknek sem buli ha kiszállnak eurból, eurzóna tagok sem díjaznák ha megint ezen menne az őrjöngés. Szóval az tűnik valószínűnek dobnak nekik valamit lenyugodjanak.
Röhej egyébként azzal zsarolják Európát, hogy jól eladósodtak. Erre emberkednek. :) Nem ártana megleckéztetni őket, de túl nagy ár lenne gondolom nem vállalják be.
Az a tanulság ha már eladósodsz akkor annyira tedd ha gond van a fél világot magaddal rántod. :)
Nem tudom kinek milyen szenáriója van holnapról, én arra tippelnék, hogy felhajtják 10.400-ig aztán beesik vissza 10 K-ra.
Persze nem fogok erre tippelni, de mégis :-DDD
Idegesek a fiúk.
De még mindig azt látom felfelé kicsit nagyobb a forgalom.
Ha Dagi elég nagyot mond, akkor a görög hirekre majd annál nagyobbat esik?
Ez a tépés komolytalan volt
Azt hallom ma nincs USA.
Ha nincs USA, nincs drive.
Ergo semmi nem tortenik.
http://www.finanzen.net/index/DAX-Realtime
pattog a 200on mint kavics a vizen ha kacsázol.