Regisztráció Elfelejtett jelszó

HUF fórum

Re: nincs cím

#718411 banyaiz Előzmény: #718410

Lehet köze van hozzá. Igazán az is tűnne logikusnak, hogy szólnak előre figyelmeztetésképpen. De ezt vszínű nem fogjuk megtudni így volt e.

#718408 banyaiz Előzmény: #718407

Erre tippelnék én is. Legalább olyan szinten , hogy 2 jegybankelnök között egy telefon arról örökké nem fogjuk tartani az 1,20-at. Ugye érted Gyuri? Hát miről is van szó , nem igazán értem. :)

Na jó nem pont így a beszélgetés de valami ilyen infót én el tudok képzelni.

2 ember tudja az már nem titok. Az , hogy 1,2 környékén volt eur/chf lehet ráfogni arra hírre görögök megint napirendre kerültek, de akár arra is ez a döntés már kiszivárgott.

#718407 Tapasz Előzmény: #718403

Szerintem tudták ezt előre. Áldom az eszemet, hogy 199 ftnál zártam az autóhitelem 2010 ben.

Kiváncsi lennék, hogy egyes kormányközeli emberek kerestek e valamit a bolton.

#718406 Euroman Előzmény: #718398

324 helytelen, csak a stooq-on annyi....az összes többi helyen 315 körül van mióta beállt.

#718403 banyaiz Előzmény: #718380

Átválthatod még tavasszal. Csak más árfolyamok lesznek. :) Vagy ki tudja mi lesz itt még tavaszig .

Svájci jegybank nem lépi meg az 1,2 árfolyam tartását 2011-ben akkor lett volna csak csúnya világ dev hitelesekre, elnézve, hogy 2015-ben is 20%-ot erősödik egy ilyen hírre forinttal szemben.

Ami engem igazán érdekelne, hogy egy ilyen döntés előtt hónapokkal akár szólnak e a többi jegybanknak?

Mert több mint gyanús a számomra, hogy ezt a forintosítást így léptük meg már novemberben elébe mentek a jegybank , kormány részéről. Nem mintha nem feltételeznék egy bölcs előrelátást. :) Ráadásul az eur/chf is már egy ideje 1,2 környékére tapadt mintha már erre a döntésre számítottak volna a piacon.

Na mindegy ez , hogy az elszámolást előrehozták dev hitelek átváltásánál vsz a kormány eddigi legjobb döntése 5 év alatt. Most ez nem lenne szétszednének minket.

Svájc cuki kis ország, é…

#718396 JP

Svájc cuki kis ország, és tudjátok mit? Igazuk van! Ne akárki verje ott a bögyét a pénzével. Még jó , hogy tavaly volt DM koncert Zürichben, mert ha idén lenne, jót szívnék.

#718395 matgab Előzmény: #718380

most mennyi a CHF? MErt a cikkekben 300 feletti árfolyamokról írnak, a grafikonon meg 266-ot látok...??

#718377 banyaiz Előzmény: #718369

"A svájci jegybank döntése fényében a lehető legjobbkor született a kormány és az MNB devizahitelek forintosításról szóló döntése, hiszen a bankok már novemberben, fix árfolyamon megkapták a jegybanktól a forintosítás lebonyolításához szükséges devizát.

A jelzáloghitellel és pénzügyi ingatlanlízinggel rendelkező ügyfeleket már hidegen hagyhatja a mostani hír, hiszen ők már január óta a fix árfolyamon (CHF: 256,5, EUR: 309,0 forint) fizetik a hitelüket, és február 1-jei fordulónappal ezen az árfolyamon váltják át forintra a hitelüket. A svájci frank árfolyamának elszabadulása miatt várható, hogy gyakorlatilag nem lesz olyan deviza jelzáloghiteles, aki a banki elszámolás kézhez vétele után rendelkezésre álló 30 napos időszakban a devizában maradás mellett döntene."

Ez így más szitu. Ez nekem kiesett már elébe mentek az eseményeknek, előre odaadták a devizát. Ez bölcs húzás volt, kicentizték , de még éppen.

#718369 banyaiz Előzmény: #718363

Jöttek ezerrel az sms-ek mondom mi van kitört a világháború vagy mi történt. Nézem chf/huf 331 de akkor már esemény után voltam , mert jóval feljebb is volt.

Nagyon rá volt ragadva 1,2 -ra eur/chf most aztán lehet matekozni. :) Igazán itt nálunk a chf hitelek témája miatt különösen izgalmas. hogyan érinti ez a forintosítást? Jegybanknak van devizája viszont ezzel az a nyereség amit ezen realizáltak volna ez elszáll ha ilyen árfolyamokon kell váltani.

kis bjuzi svájciak bizto…

#718365 Ibiza

kis bjuzi svájciak biztos jól lekereskedték..

#718362 banyaiz Előzmény: #718357

Jól látom 331 a chf /huf? Az igen. Érdemes volt várni a forintosítással. úgy látszik svájci jegybank nem bírta már tartani 1,2-at.

De volt 393 is a chf. :) Hát ez durva.