Ez?
http://www.profession.hu/allas/ertekesito-uzletkoto-barta-es-barta-kft-684256/optimum
pedig amikor a cégünk 1998-ban elkezdte az sap alkalmazását, előtte a vezérigazgatót, a helyetteseit és néhány szakmai terület vezetőjét, ősszesen 10 embert vendégül látott az SAP a walldorfi székhelyén.....Heidelberg mellett laktunk egy full extrás szállodában....emlékszem egy 3x3 m-es ágy volt bent, és a szoba akkora volt, mint egy garzon lakás....és ennek a csapatnak én voltam a tolmácsa:)...brutál napidíjért, mert a cég belső szabályzata szerint 1-1 ilyen útnál mindenki azt a napidíjat kapta, ami a legmagasabb rangú delegáció tagnak járt...ez itt a ceo volt...:)
gondolkoztam, mi lehet ez az üzenet. mielőtt írtad rájöttem, hogy google segít, és úgy is volt. ettől függetlenül tegnap adtam be pályázatokat más, hazai fejvadásoknál megjelent hirdetésekre. ez a hirdetés se lenne rossz, könnyedén megértem miről is szól, de az angolommal nem dicsekednék, és SAP R/3-ban dolgoztam 4 évet, vért izzadtam vele. nem hogy nem vagyok benne szakértő (expertise a hirdetésben), de végig ki papírokból puskáztam, hogy milyen sorrendben kell az ikonokat nyomkodni az sd, co, fm modulokban....anyagbeszerzés, értékesítés modulokat használtam....szomszéd szobában ült egy velem egy idős kapuvári haver, ő egy szót sem tudott megtanulni idegen nyelven, viszont az sap-t kente vágta, közgazdasági osztályos nőknek is ő segített, ha megakadtak....ő kicsit tovább húzta (2 évvel), őt tavaly rúgták ki...
beírod a google-ba ezt a számot és betűket úgy ahogy van, és minden kiderül :)
(azért szóltam, mert a körülményeket okolod csak, valaki pedig ajánl egy ilyet és nem ugrasz rá azonnal, nem is válaszolsz rá semmit ....)
különben úgysem lenne jó, de még csak meg sem nézted.... hát....
észrevettem, de nem értem.
Azt értem, hogy női/ffi pénzügyi asszisztenst keresnek, de hvá és kicsoda???
azt a számot előtte nem értem.
észre sem vetted Lovas állásajánlat beírását? (a 4014-es hozzászólásban)
mondjuk nekem a műtött, de azóta sajnos újból kiújult sérvem miatt "rakodós" munka szóba sem jöhet. A derekam és a térdeim is szoktak "jelentkezni", de hát ki az akinek 50 felé nem fáj semmi... :)
ez az informatikus "gyerek" nyelvből nagyon gyenge, a diplomáját is azért nem kapja meg, mert nem képes levizsgázni.
Ezt aDHL-es munkát ismerem. Egyrészt a céggel is voltam kapcsolatban, másrészt múltkor a ZDF-en volt egy 45 perces riport, benne rejtett kamerás felvételek is. Ugyanazt a munkát a Deutsche Post (ami majdnem egyenlő a DHL-lel) régi munkatársai, postás szerződéssel tisztességes havi bérért csinálják, de az új felvételt nyomott órabérekkel veszik fel. Betegen is mennek dolgozni, napi 12-14 órát, szakszervezetüknek kuss a neve....a riporter felvetette magát, 1 hónap alatt teljesen kikészült, a végén felfedte magát, óriási botrány lett belőle.
Csak futólag olvastam bele.
Nem akarok okoskodni és jól fizető állást tényleg nehéz találni.
Mégis néhány gondolat.
Egy ismerősöm komoly végzettség nélkül és bármiféle nyelvtudás nélkül most ment ki Reutlingenbe és jelenleg a DHL-nél csomagokat pakol.
Ezt a facebook-on találta.
Arra gondolnék egy informatikusnak jobb állásra van esélye és talán érdemes lenne külföldön próbálkozni.
A másik a Liberális Védegylet egy hírlevele, amire még évekkel ezelőtt kerültem fel.
Teljesen kivülálló vagyok, mégis megragadta a figyelmemet, hogy ebben a hírlevélben meghírdettek egy belső - igaz pénzügyes - állást.
Ha akkor vagy jelenleg vagy esetleg a jövőben állásgondom lesz, biztos megpróbáltam volna megragadni ezt a lehetőséget.
Egy kutatás egyébként arra mutatott rá, hogy az emberek állást általában nem a jó ismerőseiken keresztül találnak, sokkal inkább felszínes ismeretségeket keresztül.
Ez érdekes, nem gondoltam volna.
Politika miről is szól végül is egymással hasonló nézeten lévő polgártársak , elvtársak egyesülnek a nagy cél érdekében. :) Mintegy törvényes maffia. Aztán hozzájuk ilyen olyan okból sokan csatlakoznak és a végén létrejön egy kormányzópárt.
De nem feltétlenül kell ehhez politika. Emlékszem olyanra még bankban jó rég volt fiókvezetőnek leszóltak felső szintről, hogy van egy srác akinek kellene hely mert környékre költözik és valakinek a valakije.
az a cég Mo. egyik legnagyobb munkaadója, nagyon régóta létezik és soha nem is fog megszűnni....csak éppen mióta a népnyúzók vannak hatalmon közel 8.000 embert rúgtak ki, vagy nyugdjaztak, ha tudták...és mindezt vidéken, miközben pesten egyre csak hizlalják a vízfejet....és 1998 és 2002 között termékmenedzserként ennek a cégnek annyi hasznot hajtottam, hogy abból legalább 60 évnyi bérem kijött volna....a rengeteg semmire se kellő stadion és műberuházás helyett inkább ezeket a cégeket hagyták volna békén...a cég szakmai vezetését félreállították, és jöttek főokosok az otp-től, fhb-től, mol-tól....ezek aztán bas*tak mindenre, csak az számított neki, amit a miniszteren keresztül ramszesz megparancsolt nekik..
a Rákosi rendszer óta ez ilyen durván nem ment....mondjuk amíg gyerek voltam, illetve tanultam, nem érdekelt. én a rendszerválátskor végeztem az első egyetememmel, és büszke voltam magamra, erősnek és szabadnak éreztem magam. Az erő a korral természetesen fogyott, de olyan fuldokló rabnak, mint 1998-2002 között (országimázs, ezüsthajó, kaja ibrahim stb.), illetve a 2010 óta tartó zsarnokság és elnyomás alatt, még soha az életemben. Én úgy éreztem, hogy az én életembe az Antall, Horn, Medgyessy, Gurcsány kormány nem szólt bele, támogatta a terveimet, de legalábbis nem akadályozott, míg ennek patkánynak nincs olyan megmozdulása a NER-től, a pedagógusi karon, a földmutyin, trafikmutyin, egyre újabb adókon stb. keresztül egyetlen olyan döntése, amitől ne fordulna ki a gyomrom. És az az álságos mázzal leöntött maszlag, ahogy ezt megpróbálják a zembereknek eladni....vérforraló.
Nem mintha ez korábban másképpen működött volna... Csak akkor legfeljebb nem így fogtad fel a dolgokat...
Bocs, de ez nem válasz semmire. Nem ismerjük a konkrét céget, ennyi erővel azt is mondhatnánk, h csak a szociközeliség tartotta életben korábban a cégedet. Lehet, h a fidesz - ha ugyan valóban volt bármi közük is hozzá, és nem csak véletlen egybeesés - racionális döntést hozott.
Mondom, nem tudhatjuk látatlanban.
Téged meg elragadtak az érzelmeid, vesztesnek érzed magad, és ezt kivetíted vala(k)mi másra.
Én szurkolok neked, mert mi okom lenne rosszat kívánni, de szvsz irracionálisan látod a világot.
Akkor talán tényleg azt kéne mondani, hogy hívő vagy:)
itt önormányzathoz, vagy önkormányzati kezelésű céghez lehetetlen bekerülni anélkül, hogy ne legyél hívő....meg nem kérdezik, csak éppen egy hívő ajánlása kell ahhoz, hogy egyáltalán szóba álljanak veled...aug. 20-án a páneurópai piknik évfordulójára ide látogatott alcsuti ramszesz....láttam fényképet, ahol az összes környékbeli állami és önkormányzati cég vezetője nyálcsorgatva várta, hogy megérkezzen, és megossza velük illiberális gondolatait....egy közös selfiért szerintem bármit megtettek volna....
nem, én semmilyen sem voltam. Az apám, aki idén lesz 81 éves se volt soha tagja egyetlen pártnak sem, és én sem voltam. De ez nem is volt sem előny, sem hátrány régebben, ha nem akartál valami különleges pozíciót elérni. Engem ezzel mindig békén hagytak. Itt Sopronban amúgy a politikai élet szerintem nulla, akik benne vannak a pikszisben, azok egymás között elosztják a dolgokat, a többieket meg nem is érdekli az egész. Jelenleg fityesz aktivitáson kivül mással semmit nem lehet elérni, mert minden döntéshozó helyen az ő emberük ül. Mondjuk politikai nézetről még egyik állásinterjúban sem kérdeztek, de ha megtennék se válaszolnék, mert a franc tudja a kérdező melyik oldalon áll. Egy közepesen aktív fityeszes ismerősöm ajánlgatott állítólag 1-2 helyen engem, de sehonnan se kerestek. Kérdezte, hogy kerestek-e, de mondtam, nem. Ennyiben maradtunk, mert nem szeretek vele politikáról beszélni, mert nagyon bigott orkbán hívő, és ha ilyesmiról beszélgetünk, pár mondat után heves vitába szoktunk kerülni.
Őrület, ha egy sima munkahely politikailag nézi a jelentkezőket.
Nem eltúlzott ez?
Hisz talán senki sem annyira hülye, hogy beleírja az önéletrajzába az ilyen irányultságú tényeket és az interjún sem kérkedik vele.