Regisztráció Elfelejtett jelszó
Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!

Euroman

Re: Ajánlat

#718064 Euroman Előzmény: #717978

Az én önéletrajzom már csak 1 oldal, addig faragtam, amíg normális betűmérettel ráfért 1 lapra. Ez megvan németül, angolul is. Még arra is ügyelek, hogy ugyanazokat a fájlokat mindig elmentem friss dátummal, nehogy az legyen, hogy a melléklet dátumából kiderüljön, hogy már 3-6-9 hónapja is állást kerestem. Persze ha azt kérik, hogy gépész, villamos, folyamat, mechatronikai, környezetvédelmi mérnök legyek, vagy értsek a könyveléshez, legyen SAP ismeretem, gyakorlatom multinál stb., akkor ezeket nem hazudhatom be, mert egyik sincs....a csúsztatásnak is van határa, addig én el is szoktam menni. Ennek ellenére tényleg úgy van, ahogy írod, a 2 év alatt a legtöbb helyról semmi választ sem kapok, vagy elutasítást (legutóbb már egy hr gyakornokkal íratták az elutasítást), és csak kb. 8-10 interjúra hívtak be. Ebből 2 bukott meg a pénzen, de az olyan gyalázatosan kevés volt, nulla mellékessel, nulla előrelépési lehetőséggel, hogy nem lehetett rajta mit alkudni. Simlis cégek voltak, és nem is titkolták. 2 alkalommal jutottam el a második fordulóig az interjún, volt olyan hely, ahová még 6 oldalas üzleti tervet is beadtam, mert ker. vezetőt kerestek.

Gyengülés

#718061 Amatoregy

És végül elnézést kérek mindenkitől (főleg Euroman-tól), hogy itt beleszólok a privát zónájába.

Pusztán az önzetlenség, de itt hivhatnám megingásnak is motivált a segítség nyújtásra.

Az eddig tapasztalat (több mint 50 embert vettem már fel, államvizsgáztatok, több mint 150 szakdolgozatot bíráltam) iratja velem, hogy milyen fontos az első benyomás, a sorok jelentősége.

Ha már bejutottál akkor nyert(ebb) ügyed van. De odáig el kell jutni.

És nincs fix cél. Folyamatosan át kell értékelni, átalakulni. Mint a tőzsdén.

Nos megint el tűnök egy időre - lehet már megint sok volt belőlem... :)

Re: nincs cím

#718060 Amatoregy Előzmény: #718054

Nem én cserélem fel, ők irták. :)

Bár vannak meglepő HR-es nyilatkozatok is a témában.

Ezt hogy érted: "belülről látva egy fejvadász cég munkáját, azt mondanám, hogy jaj azoknak akik olyan emberek segítségére vannak rászorulva." Mármint a munkáltató problémás jelöltre vagy fordítva?

Én továbbra is a következőket gondolom.

- adott egy életvitel. Van x bevétel és y kiadás munkaviszony mellett.

- ha a munkaviszony megszűnik akkor általában az x bevétel jelentős része (ha nem az egész) eltűnik és marad az y kiadás (vagy annak egy része)

- innen számolható, hogy a korábbi megtakarítás meddig tart ki. Ahogy közeledek a nulla ponthoz (amikor elfogy) annál idegesebb és kapkodóbb lesz az ember.

- ha elfogyott akkor meg már olyat is hajlandó bevállalni (munkaszempontjából) amit addig nem.

Ezzel szemben mondom, vagy ennek az elkerülésére, hogy ami részben fedi az elvárásait, igényeit azt vállalja el. Az egy bejövő bevétel pedig csokkentheti (ha nem megállíthatja) a megtakarítás felélését. És közben keresgélhet, sőt még indokolni is tudja, hogy azért vállalta el, mert felelősségteljes, nem akart a munkavilágából kiesni, stb.

#718054 matgab Előzmény: #718039

Mondjuk úgy, hogy felcseréled az ok-okozatot...

Nem amiatt dobják félre mert nincs állásod és annál jobban félredobják minél régebben nincs, hanem valószínű valakinek minél súlyosabb a problémája (nem okvetlenül személyiségbeni, lehet, hogy rossz a képzettsége tudása) annál hosszabb ideig nem lesz olyan helye, ahol felvennék.

Az első lelkes körök után, amikor elutasítják, pedig a lelkesedését is elveszti, meg már úgy is érzi, hogy az övét kidobják eleve.

Mondjuk az biztos hogy belülről látva egy fejvadász cég munkáját, azt mondanám, hogy jaj azoknak akik olyan emberek segítségére vannak rászorulva.

#718039 Amatoregy Előzmény: #718023

Nem is feltételeztük. Csupán arra szerettem volna rávilágítani, hogy odáig el kell jutni a behívásig. És most olvastam valahol (most nem találom), ahol azt fejtegették, hogy a HR-esek "automatikusan" kidobják a kukába azokat a pályázatokat, ahol az illetőnek nincs jelenleg munkája.

És ha ez az idő növekszik akkor ez egyre inkább igaz.

#718015 matgab Előzmény: #717991

megnéztem a házunkat... A mienk ki van kockázva, meg a google maps-en sem lehet látni.

Lakik a házban egy nő aki egy kicsit paranoiás. Szerintem ő takartatta ki...

#717989 Ibiza Előzmény: #717977

Most komolyan..néha megpróbálnék rendhagyó önéletrajzot küldeni..

Pl az adataid...beirod szeretsz dolgozni és szerinted jól terhelhető kitűnő munkaerő vagy..a próbaidő alatt ez szerinted jól látható majd...irhatnál mindenféle szépet de nem teszed..maximum annyit jó kávét tudsz főzni..és hajlandó vagy 1 hónapot ingyen dolgozni.

Motivációd meg annyi szeretnél egy megbizható cégnél hatékonyan konstruktivan emberszabású bérért dolgozni

1-2 próbát megér.

#717988 Ibiza Előzmény: #717944

fiatalon reggel felállt..estig úgy maradt..(reggel behúztam a hasam estig úgy volt ) hajnalban a merevedés nem derékban volt mint most ,)