akkor nem aznap teljesül le, vagyis KBC-nél úgy volt
akkor nem aznap teljesül le, vagyis KBC-nél úgy volt
ami roppant érdekes.
jan 7 szerdán az rts zárvatartás ellenére az alapokkal lehetett kereskedni,igy elszámoló napnak számit az alap árfolyam(t+3) szempontból az a nap is.
ilyen rts napok voltak %ban a tegnapi nagy pluszt megelőzően, -4%,-0.55%,-3.72%,-1.95% és erre jött a tegnapi 8.78% plusz.
na most tegnap az rts 9% plusz ellenére az alap árfolyama a béka feneke alatt volt,az előző napok minuszai miatt.
és a tegnapi vételem az alap tegnapi árfolyamával,ugymond teljesűlt,mert a számok amit látok azt mutatják,mely kedden jelenik meg a számlámon,mint iromány....és gondolom a keddi alap árfolyamon.
húha..... megkevertek teljesen......:))
de decemberben az én gondolatvilágom működött,pluszban minden......de lehet,hogy csak a szűzkéz az alapokhoz.....
1998ban is akkor nyertem a humeten 700ezret 1hét alatt,amig azt sem tudtam mit teszek és mi az a papir,később voltak gyászosabb napok is:)))
tegnap inditottam.
de tegnap teljesült vagy tegnap indítottad a vételt?
a tegnapi vételem ugy tervezem yo lesz kedden eladásra azonnal,mivel akkor jelenik meg a tegnapi majd 10%plusz az alapban.
kiváncsi leszek.
ha nem,akkor ez a vétel megmarad,szebb napokra:)
de igazából abban biztam,hogy RTS ma is rátesz a tegnapi 8%ra még egy 5-6%pluszt.
Közben meg akkora a vola a russzki piacon,hogy ott a t+3-as billegtetés, maga az orosz rulett.
logikus....majdnem inkább,mint érdekesség emlitem,itt már hova üljön be az ember....magas...egyszer nagyot kell pukkannia lefelé.
csodálva figyelem ezt a mindennek ellenálló töretlen emelkedését.
"a török részvényalapokat figyelem 1 hónapja már,no azokból kimaradtam rendesen,pedig dec 15 óta 20%-ot mentek.
3havi hozamuk 30%körül áll.
törökök nagyon bikák."
Értem én, hogy gőzgép, de mi hajtja?!Nem tudom mi a mozgatórugó, de nekem ez a török nagyon öreg trendnek tűnik. http://stooq.com/q/?s=^xu100&c=30y&t=l&a=lg&b=0
Én inkább a 40 dolláros olajnál, valami nyersanyag kapcsoltat fogok választani.
olaj csaphatna még egy mindenki által várt 40-et,aztán korizhatna,
huzzon magával felfelé mindent, amit csak jónak lát.:)
igazad van.:)
ebben a műfajban(alap),csak nagy vola esetén működik az ugrálás,de lehet leszokom róla én is.
viszonylag rizikomentesebb ugye,mint egy certi,vagy részvény.
egyébként még a török részvényalapokat figyelem 1 hónapja már,no azokból kimaradtam rendesen,pedig dec 15 óta 20%-ot mentek.
3havi hozamuk 30%körül áll.
törökök nagyon bikák.
Szerintem ezzel a t+3-al kár ugrálni. Az ukrán helyzet okozta nemzetközi görcsök lassan oldódni látszanak, az olaj árában is lassan korrekciónak kell jönnie.....,úgyhogy szerintem nincs most más teendő, mint várni az emelkedést.Amúgy ma délután egy s&p short csomag lett zárva, az abból befolyó lét lehet, hogy rövid , orosz pozikra fordítom majd.....,természetesen tőzsdei kereskedés keretében.
de az elmúlt 2hétben ez a t+3 is összevissza van,hol ez van nyitva-hol az...csúszik oda ,kerül ide az a 3:)
belevettem ma.
zsonglőrködök itt a t+3-al:)
közel 10% emelkedés az egészen derék
tényleg,köszi mindenkinek:)
új év, ha jól tippelek
ma zárva vannak az oroszok?
Jó ez az interjú, nyomathatnál még ilyeneket.
Pl lehetne a saját cégükről és annak orosz , ukrán érdekeltségeiről.
Tetszett ez a megfogalmazás, hogy akik ruszki piacon kereskednek hozzá szokhattak a volatilitáshoz. :) Napi 5% alatti rubel, vagy index elmozdulás az már fel sem tűnik akkora kilengések vannak.