Regisztráció Elfelejtett jelszó

Orosz piac

Re: nincs cím

#717681 Sumér harcos Előzmény: #717675

végül megidegesdve zártam az összes alapomat még pluszban,1 vételt minimális bukóban.

most higgadtan rákészülök.

#717528 Kiss Zoltán Előzmény: #717507

Magyarul is!Igaz tíz évet" tanultam"oroszul ezalatt 5 szót jegyeztem meg,ami nem is rossz átlag!

Középsuliban egy nyugdíjas néni volt az orosz tanárom,soha senkit nem buktatott meg,bár amikor a metro szót elkezdtem ragozni neki "ja metro,tü metro"még nála is kivertem a biztosítékot!:)

желаемый уровень С Новым…

#717507 Sumér harcos

желаемый уровень С Новым годом все!

#717503 Boby. Előzmény: #717425

http://www.napigazdasag.hu/cikk/32232/

"A helyzet most sokkal egészségesebb, mint 1998-ban volt. Az államadósság csupán a GDP 13 százalékára rúg, a költségvetési deficit pedig a legrosszabb esetben is nagyjából a GDP 2 százaléka lehet jövőre (ha a nominális kiadások befagynak, akár szufficites is lehet a büdzsé), a devizatartalék szintje még mindig a GDP 24 százaléka. És ami a legfontosabb: a monetáris döntéshozók nem követik el azt a hibát, hogy az ésszerű határokon túl is védik a rubelt. Ezzel nem csupán az állami adósságszolgálatot nem teszik lehetetlenné, de valószínűleg sikerül elkerülni azt is, hogy a jegybanknak olyan extrém intézkedéseket kelljen hoznia, amilyen például a privát külső adósságokra bevezetett moratórium. Végül az orosz bankok eszközállományának az államkötvények csupán 5 százalékát teszik ki, külső finanszírozási helyzetük pedig pozitív, nagyjából a GDP 5 százaléka."

#717376 Kissherceg Előzmény: #717344

Hatmilliárd rubellel – 28 milliárd forinttal – segíti ki az orosz költségvetés az ország fegyverexportőreit, akik az amerikai és EU-s szankciók miatt kerülnek pénzzavarba – erről döntött a kormány vasárnap. A Dmitrij Medvegyev kormányfő által aláírt dokumentum szerint a következő két évben a külföldi hitelek elől elzárt cégek orosz állami hitelek felvételére kaphatnak a Vnyesekonombank 6 milliárdos keretéből, amely így a 2015-ös és a 2016-os költségvetést fogja terhelni.

Mindezt úgy, hogy közben, az olajár esése miatt a költségvetés tíz százalékos megkurtítása kíséri. A Gazprom jövőre már csak 60 százalékos olajárral számol – tavaly még 90-et terveztek 2015-re – bár Szaúd-Arábiában már a 40, sőt, a 20 dolláros olajárat sem tartják kizártnak.

Az orosz kereskedelmi többlet idén 148 millió dollár volt, ezt lényegében a kivitel 70 százalékát adó kőolaj és földgázexport bitosította.

#717344 Boby. Előzmény: #717339

No, ilyen egy igazi elemzés! Én lehet, hogy nem sok mindenhez értek, de abban szerintem elég jó vagyok, hogy tudjam, kinek a szavaira érdemes hallgatni. Az írásból nem következik egyenesen a tőzsdei rali, de az viszont igen, hogy az elmúlt napok, orosz tőkepiacokat ért pánikja erős túlzás volt. m.nol.hu/velemeny/kina-is-putyinnal-1506505

#717339 Kissherceg Előzmény: #717336

Szergej Kuprijanov előzetes számítások alapján arról számolt be, hogy a Gazprom idei termelése a történelmi mélypontnak számító 444,4 milliárd köbméter lesz, tavaly 487,4 milliárd köbméter volt.

A termeléscsökkenésben fontos szerepet játszott, hogy Oroszország júniusban leállította a gázexportot Ukrajnának, amely az orosz földgáz második legnagyobb vásárlója volt Németország után. A szállítások csak néhány hete újultak fel.

Nem végleges adatok szerint a Gazprom gázexportja az Európai Unióba és Törökországba az idén együttesen 147 milliárd köbméter lesz, 9 százalékkal kevesebb, mint tavaly.

A Sberbank CIB orosz befektetési bank tanulmány szerint a Gazprom riválisai 35 százalékra növelték piaci arányukat az orosz gázpiacon az idén a 2009. évi 18 százalékról.

#717336 Kissherceg Előzmény: #717315

Ukrajna 346,144 millió köbméter földgázt importált Norvégiából októberben 91,569 millió dollárért, ezer köbméterenként 264,5 dolláros átlagáron - idézi az UNIAN ukrán hírügynökség a kijevi statisztikai hivatal adatait.

#717305 Koffein Előzmény: #717303

készül a választásokra, bódult elmével még lehet esélye, ha nem látják hova huzigálják az x.eket :D

#717288 Euroman Előzmény: #717241

ha nem TBSZ-en van, akkor vonnaka kamatadót már nagyon régóta, mióta a betétekre. Csak tavalyig a nyereséget szembe lehetett állítani a veszteséggel, azóta nem. Szóval hasonló terhek vannak rajta, mint a betéten.