Regisztráció Elfelejtett jelszó

DAX , FTSE , CAC index

Re: nincs cím

#716880 TrendMan Előzmény: #716850

Ma bázisépitésre számitok, holnap nekimegy a 9800-nak - Tipp.

Jelenleg kiszáltam mindenből.

9800-tól lehet,hogy short.

#716794 TrendMan Előzmény: #716744

Biztonság kedvéért, most egyszerre van longom és shortom.

Holnap meglátom melyiket számolom fel.

#716580 TrendMan Előzmény: #716578

Ajaj, azt talán még nem kéne.

És azzal, hogy az USA-ban véget ért a QE, Európában meg most járatják csúcsra, még a felnőtt közgazdász sem tud mit kezdeni.

Sokszor az az érzésem, hogy a Nagy Gazdasági Világáválság idején a pénuszűke volt a baj, most meg majd a túl sok pénz lesz... csak ezt még nem tudjuk, hogyan fürdünk be vele. (?!)

#716577 Borska Előzmény: #716575

Értem, így már jóval kerekebb a történet, így már valóban életszerű pénzügyi dolgokkal ismerkednek, aminek a hab a tetején a tőzsdei kereskedés kihívása :) és tán most a korrekció és a korrekció korrekciójának fogalmát is elmélyítik :)

#716575 Kiss Zoltán Előzmény: #716568

Nem ez messze nem arról szól,csak egy része,a verseny nagyobbik fele kimondottan pénzügyi alapismeretekkel foglalkozik.Nálunk az iskolában már délelőtti órakeretben is van ilyen,szerencsére!Ma éppen a bevételek és a kiadások-egy család életén keresztül-volt a tananyag,házi feladatként pedig alapvető élelmiszerekből kell egy kosarat összeállítaniuk amelyek az árakat is tartalmazzák,de szerepel a tananyagban az infláció,hitelek,befektetések típusai,adózás és sok minden más.Én a tőzsdei részt is nagyon hasznosnak tartom,mert földrajz tanárként azt látom,hogy a régi hagyományos-mit hol bányásznak magolás-nagyon nem jön be nekik,érthető módon.Itt viszont láthatják,hogy mondjuk a nyersanyagok árait milyen tényezők mozgatják,látják maguk előtt a gazdasági folyamatokat!Szinte minden délután értékeljük a helyzetet,hogy mi miért alakult így,és ebből lehet nagyon sokat lehet tanulniuk!A verseny miatt olyan fogalmak iránt is érdeklődnek amelyek talán eszükbe sem jutnának,és ami meglepő de rendkívüli módon vigyáznak minden fillérükre,nagyon óvatosak!Elmúltam 50,de nem szégyellem rengeteget tanulok tőlük,és így jó és kölcsönös a dolog!:)

#716568 Borska Előzmény: #716562

hm,hm :(

ez így amit írsz..... eleve "egy középiskolásoknak tartott tőzsdei verseny" számomra mint fogalom is abszurd, minek? olyan mintha adnának a kezükbe egy marék százast és a játék géphez állítanák őket. Nem tőzsdei versenyekkel kéne a gyerekek pénzügyi kúltúráját ,ismeretét fejleszteni, egy ilyen akció csak káros lehet. Gondolom virtuális számlán folyik a virtuális megmérettetés, de ha nyer az illető és 20-40%-ot eltesz (ami éves szinten is dícséretes,legfőképp ha hosszabb távon is produkálható), azt hiheti hogy az életben is így megy , elbízhatja magát, kaphat egy igen rossz indító beállítottságot, ha veszt lehet hogy egy életre elmegy a kedve a dologtól

mélyen elítélem az ilyen versenyeket (szigorún magánvélemény, semmiképp sem kritika!!! )

másrészt demó számlán kereskedni éppen annyira hasznos dolog mint a versenyzongoristának az egyujjas téli kesztyű

lehet segít megtanulni a gyors reagálást, a platform kezelését, de semmiképp sem gondos megfontolt tudatos befektetői magatartást tanít, pusztán ujj gyakorlat

#716566 TrendMan Előzmény: #716562

De ha ők már Dax-ban kereskednek, akkor minimum haladó kurzus?

Karácsony előtt elmondom, a harmados szabályt, persze csak ha működik:-)

Na ez fa..........!Most …

#716562 Kiss Zoltán

Na ez fa..........!Most értem haza!:( Egy a középiskolásoknak tartott tőzsdei versenyen a fele társaságom DAX longban ül!Délelőtt mondtam nekik,hogy nyugi ma eseménytelen nap lesz,majd esetleg holnap,vagy ma késő este a korrekció után álljunk be csak shortba!Eddig 20-40%-os hozammal dolgoztak!Na most ennek vége!Mehetek a kollégiumba,viszek magammal egy pszichológust is,rám is rám fér!:((

Én most pénteked du adta…

#716419 TrendMan

Én most pénteked du adtam el, de szerintem hétfőn is tovább esik még ...

na ez szép kis esés volt…

#716417 Daxofon

na ez szép kis esés volt a héten 10000 körülről le 9500ig