Regisztráció Elfelejtett jelszó

Orosz piac

Re: nincs cím

#716061 Boby. Előzmény: #716060

Hajrá! Több fórumon előadom a gondolataimat és közösen megtámasztjuk az orosz piacot! Amennyiben elég sok embert tudok megagitálni, még bull is lehet belőle.:)

#716059 Boby. Előzmény: #715802

Egyenlőre minden nap sikerül, új és újabb matrjoska babákat elővarázsolnia az orosz piacnak.A tőzsde, az olaj hátán folymatosan új mélypontokat üt, ugyanakkor ami bizakodásra adhat okot az az, hogy a rubel esése oldalazásba váltott. Bővítést, további esés esetén nem az RTS, hanem a Brent 60 dolláros árfolyamának elérésétől teszem függővé,amit a Goldmannál már novemberben belengettek. Csődtől szerintem továbbra sem kell tartani.

#715978 Ddavid Előzmény: #715974

Riogatni jó a népet, de ha csőd lenne az könnyen visszahatna a nyugati lufikra is.

Azonban addig tolják rájuk a nyomást amég lehet.

#715973 Kissherceg Előzmény: #715901

A Gazprom orosz gázipari cég vállalatot alapít a Törökországig húzódó gázvezeték építésére – írja az MTI. A cég neve Gazprom Ruszkaja lesz, és Szentpéterváron jegyzik be.

Egy hete hétfőn az Ankarában tárgyaló Vlagyimir Putyin orosz elnök bejelentette, hogy Törökország felé tereli el a Déli Áramlat földgázvezetéket.

Az orosz államfő ezt akkor azzal indokolta, hogy Oroszország a jelenlegi körülmények között, az EU ellenkezése miatt, nem tudja megkezdeni az Ukrajna megkerülésével Dél- és Közép-Európába (ezen belül Magyarországra) orosz földgázt szállító Déli Áramlat tervének megvalósítását.

#715901 Kissherceg Előzmény: #715882

Vlagyimir Putyin orosz elnök Indiába látogat, ahol a két állam vezetője aláírja a megállapodást a katonai együttműködés megerősítéséről.

Ezt az indiai orosz nagykövet, Alekszandr Kadakin jelentette be.

Vlagyimir Putyin december 11-én érkezik hivatalos látogatásra Indiába Nareda Modi indiai miniszterelnök meghívására. A látogatás során összesen 15 együttműködéssel kapcsolatos megállapodás aláírását tervezik.

#715874 Boby. Előzmény: #715872

"lehet tapsolni, hogy milyen ügyesen megfingatták Putyint... nem tudom mit hisznek merkelék, de az orosz vannak a főelzáró csapnál, és ők szabják meg azt is, merre haladjon a vezeték..."

Bizonyára lehet így is értelmezni ezt a cikket, de maradjunk annyiban, hogy amit írsz arról nem szól ez a cikk.Szerintem ízlelgetned kéne az alábbi idézetet.

"Mint mondta, az európai gázszállítási rangsorban Törökország a második helyre rukkol elő Németország után. Miközben Németországra az északi szállítási útvonalon hárul a kulcsfontosságú közvetítő szerep, a déli útvonalon ezt a feladatot Törökország tölti majd be. Ukrajna szállítási útvonalként játszott szerepe pedig teljes mértékben elveszíti jelentőségét"

Amúgy, mint mondtam, nagyon nem merültem el az oroszok elemzésében, de azért az orosz trade megnyitásában jelentős szerepet játszott az, hogy politikai nyilatkozatokból, némi enyhülést véltem felfedezni a német-orosz viszonyban.

#715872 Zotya32 Előzmény: #715870

lehet tapsolni, hogy milyen ügyesen megfingatták Putyint... nem tudom mit hisznek merkelék, de az orosz vannak a főelzáró csapnál, és ők szabják meg azt is, merre haladjon a vezeték...

most majd jöhetnek a törökök az Eu - tagsági igénnyel, szerintem 2 éven belül meg is kapják... újra jön a török veszedelem??? jó, hogy nem bontottunk le minden minaretet.... :))

#715784 Ddavid Előzmény: #715758

Úgy néz ki most megállították az olajárat. Minta valami üzenet lenne:

"Na srácok jó, vagy vigyük még lejjebb? Ha jól viselkedtek akkor még van visszaút."

Csak a nagy szuperhatalom azzal is számol, ha az Oroszokat beverik ezen akció keretében akkor Kína felúszik a dolgok farvizén... Ami persze nem érdekük :S .

Ez globális kavarás és megmondani senki sem tudja mi lesz, mert elég sok a változó. :(

#715757 Fornit Előzmény: #715739

A "topicban elkezdett tradek" blogbejegyzes szerint altalaban 4% alatti tokehanyaddal nyitsz te is :)

(mellesleg en is 4% korul, nem is olyan keves az, amikor esetleg tobb mint 20 pozicio is nyitva van.)

#715747 Boby. Előzmény: #715739

Kleine Fische, gute Fische, ahogy a kazánkovácsunk tartotta. Másrészt a bővítésnek is van tere.

#715740 rbbj11 Előzmény: #715733

részben egyetértek, másrészt nézd meg 30 éves chartot, bőven van még tér lefelé, épp olaj ára miatt is...minusz 30-40% sima ügy még innen