Regisztráció Elfelejtett jelszó

Vallás

Re: nincs cím

#715565 Ricsi Előzmény: #715560

Sok-sok kérdés :)

Ha Istent választottad, a szeretetet választottad. 1 Korithus 13:1-8

1Kor 13,1

Ha képes vagyok emberek vagy angyalok nyelvén beszélni, de isteni szeretet nincs bennem, olyan leszek, mint egy csendülő cintányér vagy zörgő cimbalom. Ha megkaptam a prófétálás ajándékát, ha értek minden titkos igazságot, ha minden tudás a birtokomban van, ha olyan erős hitem van is, hogy hegyeket mozdítok el vele - de nincs bennem isteni szeretet, az egész nem ér semmit! Ha minden vagyonomat elosztom a szegények között, ha a testemet feláldozom, hogy elégessék - de isteni szeretet nincs bennem, semmit nem érek el vele.

1Kor 13,4

Az isteni szeretet türelmes és jóságos. Ez a szeretet nem féltékeny, nem irigy, nem dicsekszik, nem büszke, nem viselkedik gorombán, nem önző, nem gurul méregbe, nem tartja számon, ha valaki rosszat tesz, nem örül a gonoszságnak, de együtt örül a többiekkel az igazságnak.

Az isteni szeretet mindent eltűr, mindig hisz, mindig remél, mindenben kitart. Ez a szeretet soha nem múlik el. Elmúlik a prófétálás, elmúlik a nyelveken szólás, elmúlik minden tudás.

Tehát, ha nincs benned szeretet, semmit nem ér, ha pedig van, akkor úgy viselkedsz, ahogy ez a szeretetből következik. Gondolom a gyilkosságra és rablásra megvan a válasz.

#715560 Röné Előzmény: #715328

De Ricsi !

Ha Én Istent választottam és a bűneimet eltörölte azzal, h meghalt értem a kereszten, akkor Én kedvemre ölhetek, rabolhatok feszt ? mert hát úgy is meglesz bocsátva a bűnöm, hiszen Isten t választottam...

és menniyre igaz az, hogy Jézus már akkor is létezett amikor még semmi nem volt ?

És mesélj már nekem arról, h isten honnan jött ? Te biztos tudod a választ :)

És szted megéri teológiát tanulni ?

Re: Csakhogy borzadjunk el az emberi gonoszságon.

#715404 birkanyiiroo Előzmény: #534819

"...Hogyan keletkezett ez az egész?..."

M. Heidegger szerint ennek megválaszolása előtt még fel kell tenni a kérdést: "Miért van egyáltalán létező, és miért nincs inkább semmi?"

#715328 Ricsi Előzmény: #715325

Szia:)

Ha nem következetesen ragaszkodsz az "ért hozzá" kifejezéshez, akkor...

Igen, Jézus kiváltotta az emberek bűneit. Inkább elhordozta a helyes kifejezés, de ez végülis mindegy. Meg használják a "felvitte a keresztre" kifejezést is.

Minden bűnt eltörölt az emberek életében. Nincs olyan, amit nem. Ha valaki ezt tanítja, akkor az tévtanítás. Ugyanolyan, mint Máriát társmegváltónak emlegetni. Mert ha kellene társmegváltó, akkor Jézus megváltása egyedül nem érne semmit, de ez hosszú téma, így hagyom.

Az örök kárhozatra azok kerülnek, akik azt választották. Van 2 fejedelemség jelenleg, Istené és a Sátáné. Akik Istent választják, azoknak örök élete van. Az átlagember meghal, és 1-2 kivételtől eltekintve senki nem fog rá emlékezni pár év múlva. És vannak azok, akik tudatosan a Sátánt választják, na ők kerülnek a pokolra.

Isten előtt a legfontosabb a szabad akarat, abba sosem avatkozik be. Ha te Jézust választod, örök életed van, ha a Sátánt, akkor hozzá kerülsz, ha meg semmit, akkor egyszerűen meghalsz. Ez ennyire pofon egyszerű.

Gondold azt, van egy gyereked, aki úgy dönt, hogy "gazember" lesz. Persze felnőttről beszélek. Hiába szereted amennyire csak bírod, ő akkor is úgy dönt, és börtönbe fog kerülni. Te a börtönben is szereted, de attól még ő ott lesz, hiszen ezt az utat választotta.

Valaki, aki ért hozzá, m…

#715325 Röné

Valaki, aki ért hozzá, magyarázza már el nekem, hogy ugye Jézus a kereszthalálával kiváltotta az emberek bűneit, vagyis akkor már senki sem kerül a pokolba ? Vagy melyik bűnt váltotta ki, amit Ádám és Éva követett el az Édenkertben hogy ettek a tiltott gyümölcsből?

És még , ha Isten olyan jóságos, annyira szeret minket, hogy Ő mindig mindenkinek megbocsát, akkor kik kerülnek örök kárhozatra?

http://index.hu/tudoman…

#712851 TrendMan

http://index.hu/tudomany/2014/10/28/ferenc_papa_szerint_van_evolucio/

Szimpatikus megközelités.

A gondolkodásban eggyel magasabb szintre lépett, igy képes mind a tudományos, mint a vallási elgondolások szintéziseként szolgálni.

Valami ilyesmit keres most a tudomány is a relativitás elmélet és a kvantummechanika között/felett, egy megközelitést, mely képes szintézisbe foglalni a kettőt.

Re: A pápa most kinyúlt a határokon túlra

#710419 Ricsi Előzmény: #710409

Lehet hogy ez egy okos ember, de lelkileg össze van törve.

Egyébként ennek semmi értelme, mármint az ilyen beszélgetéseknek. A tudósok egy jelentős része azt sem érti, hogy honnan vannak vasnál nehezebb anyagok.

Csak röviden: Az elképzelés - nem akartam nagy betűvel írni, de ténynek semmiképpen sem tény - az, hogy minden atom hidrogénnek indult. Aztán lettek napok, ott fúziók, és a fúziókban kialakulnak mindenféle elemek. De az óriási probléma az, hogy ha egy napban kialakul a vas, akkor bizony az a nap felrobban, és megáll a fúzió. Ezt most tényként kezelik - gondolom, még senki nem próbálta ki - és ha ez igaz, akkor a nehezebb elemek nem jöhetnek létre.

És ez csak 1 dolog a sok-sok olyan kérdésből, amikre a tudomány jelenleg nem tud válaszolni. Felállítanak elméleteket, mert rettenetesen keveset tudunk a világmindenségről, de még a minket körülvevő világról is.

És amíg ez így lesz, addig semmi hasonló vitába értelmes ember nem száll bele.

#710412 Ibiza Előzmény: #710288

Az egyházak és egyházféleségek tartják a markukat a támogatásért, de azt akarják senki ne szóljon a dolgaikba, ez így elég furcsa. Egy civil társadalomban léteznek, ha függetlenek akkor csak vallási kérdésekben nyilvánulhatnának meg.

#710288 Spade Előzmény: #710202

Sajnos az államok mindig is bele akartak szólni a vallási ügyekbe már az invesztitura háború is erről szólt, és ez ma sincs másképp és attól tartok nem is lesz :(

#710207 Princ Előzmény: #710202

Börcsök Mária: Égszakadás c. könyvét ismeritek?

#710202 Ricsi Előzmény: #710193

Nekem az a véleményem, hogy az államnak és az egyháznak semmi köze egymáshoz, és szerintem az a legegészségesebb...

#710193 Spade Előzmény: #710191

remélem visszaállítanak mindent és nem megkerülni próbálják...

#710191 Ricsi Előzmény: #710190

Nem tudom, de gondolom igen. Egyelőre nem történik semmi...

#710190 Spade Előzmény: #680380

Ricsi, már akartam kérdezni, h az európia bíróság Mo-t elmarasztaló döntése a ti egyházatok ügyét is rendezi ?

#680380 Ricsi Előzmény: #680378

Megint keveredés van a fejedben.

Kolosséhoz írt levél 1:

15. A ki képe a láthatatlan Istennek, minden teremtménynek előtte született;

16. Mert Ő benne teremtetett minden, a mi van a mennyekben és a földön, láthatók és láthatatlanok, akár királyi székek, akár uraságok, akár fejedelemségek, akár hatalmasságok; mindenek Ő általa és Ő reá nézve teremttettek;

17. És Ő előbb volt mindennél, és minden Ő benne áll fenn.

Tehát az, hogy Isten tudta, értelmetlen kifejezés, mert Jézus Krisztus örök. Érte!!! teremtetett minden. A kereszt és a megváltás is örökké van, csak az emberek számára jelent meg testben 2000 éve. De ez nem akkor zajlott le.

Nem lehet emberi időszámítást ráhúzni Istenre és az ő akaratára. De ez már mélyebb "teológia", nem nagyon szeretnék most belemenni, maradjunk ennyiben, ok?

#680378 prospero Előzmény: #680362

Igen ez valószínűleg azért van, mert úton vagyok... én sem értem teljesen... nem is biztos, hogy kell, hogy értsem... valszeg egyszerűbb lenne csak úgy hinni...

A magyarázatom arra, hogy miért beszélt mégis az emberekkel Isten az Ószövetségben az, hogy velük is csak Jézusra való tekintettel... aki ugyan akkor még nem testesült meg, de Isten már akkor tudta, hogy meg fog születni, amikor az embert kiűzte a paradicsomból.... Hiszen Isten már a kezdetekben elkészítette mindenki számára a megváltást....

#680362 Ricsi Előzmény: #680335

Komolyan nem értem, amiket írsz. Én nem vagyok elég értelmes hozzá valszeg, hogy felfogjam. Lehetne kicsit egyszerűbben.

Pl azt írod itt is, hogy Isten a kiűzetéskor megszakította az emberrel a kapcsolatot. Az az apró tény, hogy utána pár évvel később beszélt mondjuk Káinnal, téged továbbra sem zavar. Mint ahogy Mózes, Ábrahám, Illés, és az összes próféta sem.

Van egy meggyőződésed, és az hiába mond ellent a Bibliának, továbbra is szajkózod. Én komolyan nem értem ezt.