Regisztráció Elfelejtett jelszó

MNYP, avagy visszalépjek, minek?

Re: nincs cím

#715014 Papus_stock Előzmény: #714998

Várom is a papíromat, kíváncsi vagyok.

>>Namost, a lényeg: a tb adatbázisában nem szerepelnek a lenyúlt manyup befizetések.

Ez most mi ? Tény vagy csak sejtés ? Szerintem 2009-ben már a TB-nek kellett küldeni mindent és az küldte tovább a pénztárnak az 1/4-et (nem 2/3-ad !!!).

>>a magánba 68 640,- Ft-ot fizetett, amit lenyúltak

Most fizetett vagy lenyúltak? Az év végi egyenlegközlő áttekintése, megértése ingyenes.

P.

#715011 Janicroft Előzmény: #714995

Na ekkor fogom az összes ott lévő pénzemet kivenni, nem érdekel mennyit kell leadózni belőle de egy forintot nem hagynék állami, nemzeti "önkéntes" pénztárban...

#715010 Láma Előzmény: #715002

Csak nyugtával a napot. Két észrevételem van a cikkel kapcsolatban.

1, Hová jutott ez az ország, nép. Már azt is pozitívumként kell értékelni, ha egy hátrányosan érintő törvény végül nem lesz visszamenőleges hatályú.

2, Vagy nem sürgős nekik a dolog és most szondáznak, hogy mekkora lesz az ellenkezés. Vagy kevés a lenyúlható pénz és a rablás előtt még ráveszik a tagokat, hogy néhány 10 milliárdot önként befizessenek.

Konklúzió: Nem fogsz csalódni. :(

Az 1955-60-ban születtet…

#714998 Margaretta

Az 1955-60-ban születtetteknél a tb adategyeztetést csinál. Kiküldi, hogy mi van az adatbázisában az érintettnek és alaposan össze kell gyűjteni mindent és bevinni a tb-be, ha nálad más adatok vannak a munkával eltöltött idők, illetve a bérek, befizetett tb-járulékok tekintetében.

Namost, a lényeg: a tb adatbázisában nem szerepelnek a lenyúlt manyup befizetések. Például, mondjuk 2009-es évre egy minimálbér utánni tb-befizetésről 12 876,. Ft szerepel, miközben a magánba 68 640,- Ft-ot fizetett, amit lenyúltak és ez nincs az egyéni számlán.

Hogy van ez?

Nem akarom az ördögöt a …

#714995 Tapasz

Nem akarom az ördögöt a falra festeni, de szerintem az önyp úgy lesz megmentve, hogy csinálnak egy központi (Nemzeti) önkéntes pénztárat, ahová át kell lépni és a befizetéseket, hozamokat pedig csak a tényleges nyugdijba vonuláskor lehet majd felvenni.

#714994 Tapasz Előzmény: #714987

Zoli! Miért nem így csinálod:

Befizetsz, az adókedvezményt kérheted egészségpénztári számládra is (ha van).

Amikor letelik a 3 év nem veszed ki a hozamot, mert akkor megint 3 évig nem nyúlhatsz sem a tőkéhez,sem a kamatokhoz. Amennyiben jönne a Önyp megmentése, akkor azon a héten kiveheted az addigi hozamot és a tőkét leadózva.

Én ezt tervezem, mert februárban telik le az újabb 3 évem. Persze ez akkor éri meg igazán, ha a munkáltatód is fizet be a számládra, mint pl. nekem.

#714993 phiona Előzmény: #714987

Az Orbán-kormány elkurvult Fiatal demokratákból impotens lógó ****ú rablók lettek – már csak ez okoz örömöt. Bejött a habzsidőzsi meg a hatalom – áhh, szerény kenyér ez, ne irigyeljük.

A baj csak az h ilyenek vezetik az országot. Sose vezetett jóra a világtörténelemben az abnormálisok diadala, a jó hír h ált rövid életű is volt. Most itt 1 kisebbségi komplexussal terhelt vidéki csürhe gyűlt össze a gyerekkorában xarrávert komplexusos trapperes fiatalokból, akik szégyellték h nekik ez, ez a keletiség van. Pedig új találmányként el is adhatták volna, de a kisebbrendűségi érzés beléjük égett. Viktor ebből a seggnyaló, semmire se jó sérült rétegből épít, vazallus alávető nyalizók reménykedőkből – sajna a történelmünk javarészt ilyen kis napi apró benyalásokból állt. És jellemzően a feudális alávetésből. A kevés bátrat ellenszegülőt is lejáratják, legyél a Mészáros & Mészáros művek alátagozottja, különben véged, a’la Orwell. Most kompenzálnak. Teljesen vacakul, de ezt se értik. Ráadásul ki se elégülnek közben.

Mielőtt: nincs bajom a vidékiséggel, én is vidéken születtem és nőttem fel. A fel nem dolgozott komplexusokkal van bajom, és főleg h 1 ország szívja a lelki terheiket. Ez a fajta akármennyit rabol: sose elég, lelki nimfománia. Szeretetet keres mániákusan benne, de minél elvadultabb, annál kevésbé talál. Lehet eldönteni h meddig tűrjük.

A jellege éhes, most épp a manyupot nyúlná, ami tulajdon. Csak az erőből ért, és retteg. Ki kell menni holnap minél többen tüntetni. Tudom h csak 60e embert érint, de szolidaritás, ha viszik az mnyp-t holnap viszik a bankbetétet, holnapután a házat – ugyanilyen kamu indokokkal. H az EuB megvéd-e? Ki tudja és utólag, szal utcára h vissza a kezekkel, ebből értenek :-) Az én ideám /voltam eddig a 3 őszin/ h kutyákkal :-) Póráz meg chip meg köt oltások persze, és láttam h ahogy a gazdi skandált a kutya hogy tercelt :-) És nem csak emberek élünk itt, egyre többen altatják el v lökik ki az állataikat… bár a klasszikus h a maga életért gyógyszerét passzolja, de az övét nem…. Nekem német juhászom van, jól fejlett kan iskolázott rendkívüli képességű gyönyörű példány. 1x szegült szembe, amikor rendőrt szedett le. Utólag a rendőr megdicsért /pucér mellel/, maga is kutyakiképző, nem lehet a kutyának az ösztöneivel szembeni parancsot adni. Szal én megyek ezzel a kutyával, fogom. Ti is gyertek sztem. De ez csak 1 kövi ötlet, a lényeg most: holnap minél többen lenni.

Ez a hatalom csak az erőből ért, 60e ember lófax, mutassuk meg, h az ereje erősebb! :-)

#714987 banyaiz Előzmény: #714985

Levonják a levonandókat a hozamból. Nem volt eddig semmi reakció a részükről pedig ez már 2010, vagy 11 óta így csinálom.

Minden évben küldik az egyenlegértesítőt, és a levelet, hogy milyen adókedvezmény lenne befizetésre.

Vagyonkezelést tudnak csinálni díjaikat így is le tudják vonni , nem lenne érdekük sem ezért balhézni.

#714985 Papus_stock Előzmény: #714970

OK.

Viszont már mindegyik Önkéntesben van kötelező tagdíj, az enyémben havi 5.000.- huf.

Ha ezt nem fizeted biztos van valami pénzügyi ejnye-bejnye. Vonják a megtakarításodból ?

P.

#714970 banyaiz Előzmény: #714963

Értem már mit mondasz. Igen ez engem konkrétan nem fog érinteni. 2020-ban jár le a 20 évem, és mióta elkezdtek védeni azóta lóvét önyp-be nem utaltam.

#714969 banyaiz Előzmény: #714945

Személy szerint jobban értékelem ha a nevemen fut egy ilyen mnyp ahol tudom az összeget, éves hozamot.

Mint a nagy közöst ahol vagy jut vagy nem jut alapon majd megvédenek.

A kettő együtt az optimális szerintem. %-os arányokon lehet vita hová mennyit.

Megvédésből köszönöm szépen nem kérek. Védjék meg a saját megtakarításaikat, ne az enyém körül szimatoljanak. Nem beszélve arról amiket előadnak, egy kukás zacskót megvédését sem bíznám rájuk, nem a nyugdíjcélú témát.

#714963 Papus_stock Előzmény: #714942

Volt egy kis "apró" változás, ha nem tévedek. Te a tagsági jogviszony kezdetétől számolsz és mondod, hogy 20 év után minden adómentes.

Viszont én meg ezt találtam:

A tagi számlára 2007.12.31-ét követően jóváírt tételek esetén a jóváírt tétel jóváírásának évétől számított ... és itt jön a 10 éves szabály.

Tehát a "rendes" tag módjára idén befizetett kötelező tagdíj csak akkor vehető fel 2024 előtt adómentesen ha nyugdíjba mész, hiába van meg esetleg a 20 éves tagi viszonyod már hamarabb. A 2013-tól fizetendő 27% EHO megvan ?

P.

#714945 Racional Előzmény: #714944

Igen a vita teljesen politikai, miközben tök mindegy h. a pénztár vagy az éppen regnáló hatalom "vigyáz" a nyugdíjamra

#714944 banyaiz Előzmény: #714940

Olyan ez mint most ezeknél a rendőrségi nemi erőszak videóknál , hogy ne öltözz kihívóan stb stb. Lefordítva önkéntesre kiveszem a hozamot , ne kínlódjanak hogyan tudnának hozzáférni valahogy , ne csábítsa őket. :)

#714943 banyaiz Előzmény: #714940

Ez az önkéntes nyugdíjpénztári lóvé amiről beszélek. Mnyp-ből nem vehetnék ki hozamot csak ha nyugdíjas leszek, és lesz még mnyp.

Önkéntesnél azért így járok el mert annyira sok mindent meg akarnak védeni, hátha egyszer ezt is. Nem nagy esélyt adok rá, mert az már tényleg színtiszta kommunizmus lenne, de biztos ami biztos, ne csábítsa őket lenyúlásra ez az összeg. :)

#714942 banyaiz Előzmény: #714937

Nem tudok erről. Tudomásom szerint 10 év után 3 évenként adómentesen hozam. Az adóalap pedig a befizetett tőke ami 10. év után évente 10%-al csökken. Vagyis 11. év után már 90% adózik ha kiveszed , 12. év 80%-a és így tovább a 20 . évig ahonnan minden adómentes.

#714940 Racional Előzmény: #714910

"Hozamot onnan mióta volt Mnyp megvédés kiveszem 3 évenként adómentesen, és be nem fizetek. Van még 6 évem a 20 éves határidőig . Bár azt nem hiszem ezt is meg mernék védeni. De biztos ami biztos ."

Nem értelek. Hát pont ezért szüntetik meg. Havi 10.000 helyett 500-at fizetnek be, vagy a 100% tagból csak 20% fizet be rendesen, mindezt a rendesen fizetők kárára, majd amikor nyugger lesz, megy tüntetni a Kossuth térre?

#714937 Papus_stock Előzmény: #714910

Változott a törvény 2012-ben, szerintem nézz utána. Már nem elég a 20 év, adózni kell azután ami még nem volt benn annyit ha nem mentél nyugdíjba. Tehát ha 10 éve fizettél be utoljára azt 6 év múlva csak adóval veheted ki.

Amúgy meg a JQA.

P.