Igen, az ország nagy része megúszta. Mi nem. :-)
Ha hó lett volna, akkor tuti semmi gond, volt már itt nagy hó, olyankor esetleg egy-egy ág letörik, de az is ritkán.
Igen, az ország nagy része megúszta. Mi nem. :-)
Ha hó lett volna, akkor tuti semmi gond, volt már itt nagy hó, olyankor esetleg egy-egy ág letörik, de az is ritkán.
Ott voltam határőr..pest határában..Volt, hogy ott szakadt a hó a Moszkván meg csak eső esett.
Itt most 5 fok van, s száraz az idő, de áram még mindig nincs.. rohadjon meg, h több, mint 2 nap alatt nem lehet megcsinálni!
Köszi, hogy beszámoltál a zsíroshegyi állapotokról. A férjem szinte naponta reggel felmegy a Nagyszénásra, de a héten még nem volt. Majd felkészítem a látványra.
Itt nálunk csak 4 közepes faág tört le, melynek nagy részét ma beleküldtem a kukába. De az utcánkban is jóval nagyobb károk vannak ennél általában. Különösen az járt nagyon rosszul, akinek a villanyvezetékét szakította le a kidőlő fa. Annál lehet, hogy még most sincs áram.
sajna sok helyen történt meg ugyan ez, mi szerencsére kimaradtunk belőle, itt csak eső eset...
ha belegondolunk, ha ugyan ez hó formájában jön, talán nem tett volna ekkor kárt....
Ma reggel nekem is kellett idő, mire rájöttem, mi nem stimmel. Olyan házakat látok az ablakból, amiket eddig sosem. Egyszerűen megszűntek a fák, amik köztünk voltak.
Most értem vissza egy zsíroshegyi szemléről, körülnéztem a kertekben és -amennyire lehetett- az erdőben. Nem lehet leírni a pusztulást, teljesen megváltozott minden. A magasabban, szélnek kitett részeken hihetetlen, ami pusztítás történt. Derékba tört az erdő nagy része, hatalmas fák is, egymásra borulva minden, keresztbe-kasul, csak a friss törések merednek az égnek.
Annyira szép volt ez a vidék, az erdő, el sem tudom, képzelni, mikorra fog újra normálisan kinézni.
A kertek siralmasak, alig van olyan, amelyik megúszta kisebb károkkal.
Most azt mondom, én a nagyon szerencsések közé tartozom, az értékesebb fák, tárgyak, mind megmaradtak. 1-2 napos fűrészelés, pakolás, és rendbe tudom rakni.
Ilyen mindig volt..anno hasonló idő volt és mentem hajnalban Zalaegerszegre..egy 100m-es sávban a hegytetőtől a völgyig olyan volt mintha úthenger ment volna le.. minden fa kidőlve..kicsi és nagy..a sáv szélén meg el sem voltak hajolva..
Én az Időjárási körképben írtam le tegnap, hogy mi volt Nagykovácsiban.
Ma mikor mentem a boltba, nem tudtam, hogy mi a fura, aztán rájöttem, a Kolozsvár utca feletti rész csupasz lett és sokkal jobban látszottak a házak.
Igen, ezen én is csodálkoztam. Biztos valami front iránya miatt volt így. Gondolom.
Most megyek egy sétára a környéken, körülnézek. Úgy sejtem, nem lesz szép látvány... :-/
itt egész idő alatt nyirkos plusz volt.
semmi.
de érdekes,hogy nagykovácsi, normafa-buda a másik oldalon kistarcsa,gödöllő kapott ebből....viszont pl. ürömről nem hallottam,de dunakeszin,fóton pl. semmi nem volt.
Nagykovácsi is csúnyán kapott, nyomorult fák szanaszét letörve, nincs kert, ami megúszta volna. Nekem is ráment néhány fám. :-( Villany, víz itt se volt egy napig, de most már normálisabb a helyzet. Most "csak" félkilós jégdarabok potyognak a fákról.
De jól megúsztam, csak egy értékes fa tört el, de más kár (kerítés, ház, autó) nincs.
Erdő iszonyat, amit kaphatott, hétfő éjjel folyamatos volt a csattogás, mintha lőttek volna, ahogy törtek az ágak. Amikor fújt kicsit a szél, olyankor mintha géppisztolytűz lett volna. Számoltam, csak elvétve fordult elő, hogy két nagy csattanás között el tudtam számolni háromig. És ez egy napon keresztül ment... :-(
Még nem mertem bemenni az erdőbe a potyogó jég miatt, de biztos, hogy nagyon ronda látvány lesz. És évtizedekig tart majd, mire rendbejön... :-(
Katasztrófavédelmesek, rendőrök, tűzoltók viszont nagyot alakítottak, le a kalappal előttük!
Ma se jobb, Gödöllőn sincs áram, nem tudunk dolgozni, 3-as út, M31 lezárva, telefon alig működik..
itt eső esik, 2 napja...
Máshol is ilyen bjuzi ítéletidő van, vagy csak itt? Ráfagy az ónos eső a fákra, s dőlnek ki, törnek le az ágak. Nálam nincs villany, ergo fűtés/víz se.. Udvaron a nyárfa ágainak fele már letörött.. s igen negy fák vannak az út másik oldalán, amik akár a házra is dőlhetnek.. Eindultam kocsival anyámhoz, de még jó, h beraktam a kisbaltát, mert az útra is rá volt dőlve egy fél fa, nem jövök át, ha nix nálam.
Sziasztok.
Régebben több emberrel beszéltünk, hogy a ruhaiparban tevékenykedett....mint én is...
Visszatérünk, és snittelőre, szabásminta készítőre lenne szükségem, ha esetleg tud valaki.
THX
ez van, őshonos fajjá vált szép lassan, miután betelepült
még kínrím is lett hozzá, csak be kell helyettesíteni
Balatoni fogasokat,. a vén halász foga sokat
így jártunk a busával is
:))))