A 45. lépésben Anand feladta, Carlsen megvédte a világbajnoki címét. Gratula neki!
A 45. lépésben Anand feladta, Carlsen megvédte a világbajnoki címét. Gratula neki!
10. játszma döntetlen lett, ma pedig Magnus nyerésre áll a 11.-ben. Ha megcsinálja, megvédte a címét.
9. parti gyors döntetlen a szokásos spanyol-berliniben, holnap Vishy megy világossal... kockáztatnia kell.
8. parti döntetlen.
Állás: 4.5-3.5 Carlsen javára.
Holnap pihenő, csütörtökön Magnus játszik világossal.
Végjátékot követtem , érdekes volt . Szerintem azért húzta ilyen sokáig mert időhátrányban volt az indiai, de nagyon jól védekezett tiszt hátrányban is volt 2 gyalog előnnyel.
ja bocs, előtte bástyacsere volt azt épp nem láttam. Akkor ezek szerint Magnus megunta a játszadozást.
Hahaha... a meccsbíró odament az asztalhoz a 122. lépésnél és leszedte a tábláról a bábukat... na ilyet sem láttam még! :)))
Most értem haza... mi történik? Több mint 6 órája sakkoznak, és a 120. lépésnél járnak egy elméleti döntetlen végjátékban!? Magnus elővette volna a pszicho-fegyvert? Vishy pillantásai beszédesek... :)
Anand a 38. lépésben feladta a reménytelen küzdelmet.
34. lépés: Magnus szétkapta a királyszárnyat mint Floki a lábtörlőt... Előnye 2.36, innen már max. csak elrontani vagy benézni tudja.
Magnus egyre kellemetlenebbül masszírozza Vishy királyszárnyi állását. A 23. lépésre 0.2-es pozíciós előnyre tett szert a robotok szerint, amivel már lehet valamit kezdeni.
Jó kis szicíliaiba bonyolódtak a 6.-ban. Carlsen megy világossal, a 18. lépésre minimális pozíciós előnyre tett szert... A kommentátor szerint nem lesz rövid parti.
Közben az ötödik is megvolt. Újabb remi, állás továbbra is egyenlő. Hivatalos szocsi-s FIDE oldal nekem nem nyílik meg, ezért átszoktam erre: http://www.chessdom.com/carlsen-anand-2014-live-games/
itt a játszma közben írt komment is sokkal jobb mint az a sok kacsa**** hablatty amit Szvidler nyomott élőben az első parti alatt.
1.5:1.5
aki elnyeri 6.5-et az lesz a világbanjok
holnap 4. forduló
http://live.fide.com/sochi/index.php
3. forduló
jaja, megy a pozíciós bunyó rendesen. Szép manőver volt Magnustól a vezérbástya korai átdobása királyszárnyra, ahol tempóval tudta kikerülni a saját alapsori bútorraktárát. :)