Regisztráció Elfelejtett jelszó

Euroman

Re: ********

#713726 Euroman Előzmény: #713720

szerintem ezek a cégek inkább a körgyűrű mentén vannak, nem a belvárosban....bár régen jártam utoljára szombathelyen, talán 7-8 éve is megvan....akkor is kocsival mentem, vonaton nem ültem 19 éve....mondjuk nekem Csepregen keresztül 70 perc volt kocsival Szombathely...téli, vagy rossz útviszonyok melletti közlekedés és a szhleyi helyi közlekedéssel simán megvan a napi 3 óra....és akkor még kérdés, hogy fizetnék-e...mondjuk egyelőre teoretikus a kérdés, mert közgazdászt ott sem kerestek, mérnökből meg speciálisat, mint pl. folyamatmérnök, gépészmérnök, mechatronikai mérnök, villamosmérnök, ami sajnos egyik sem vagyok...más: én gyerekkoromban szerettem Sopront, kb 10 éve el voltam vele, de mióta az önkormányzattal pereskedtünk, és itt is elburjánzottak a fityesz seggnyalók (fodor, simon, abdai, komornoky stb.) azóta finoman lexarom a várost...amit muszáj elintézem, kifizetem, de amúgy baromira nem érdekel hogy mi van itt....hagyjanak békén, a többi nem érdekel.

#713720 rbbj11 Előzmény: #713697

hát akkor ingázz le Szombathelyre. Még temetőtől is 55 perc Szombathely belvárosa. Bp-en belül se kevesebb az utazási idő.

#713719 rbbj11 Előzmény: #713682

hát sztem meg sokkal jobb Sopron, még a házak állapota is, soha eszembe sem jutott Szombathely Sopron helyett

#713697 Euroman Előzmény: #713682

Szombathely a mennyország Sopronhoz képest....komoly ipari park, tele komoly német autóipari beszállítókkal (LUK stb.)....itt van ez a kibaxott város 7 km-re a határtól, 40 km-re Bécstől, és xarabb hely, mint a Viharsarok...fodrászok, pedikűrösök, fogorvosok Mekkája, de a szolgáltatáson kívül semmi sincs

#713695 Euroman Előzmény: #713686

nem, mérnökként nem dolgoztam. Volt társadalmi ösztöndíjam egy céghez, de a végzés előtt pár hónappal szóltak, hogy senkit nem vesznek fel, a pénzt megtarthatjuk, de munkaerő nem kell. Azért felvételiztem doktorandusznak, mert nem volt hová mennem dolgozni, és mellé mindjárt beiratkoztam a közgázra, mert az meg érdekelt. Pénzem semmi nem volt, viszont az egyetem abban a városban volt, ahol laktunk, így továbbra is ugyanúgy éltem, mint az első diploma megszerzéséig. Aztán pályáztam külföldi ösztöndíjra, és 3 különböző ösztöndíjjal összesen 2 évet húztam le német nyelvterületen. Utána hazajöttem, letelepedtem a nyugati határ mellett, és nekiálltam munkát keresni. Mondjuk 1993-ban az összes pályázott helyre behívtak, az anyagilag legkedvezőbbet választottam. Aztán ott lehúztam 20 évet, és 2012 karácsonya előtt kirúgtak...azóta pályázok, alig pár helyre hívnak be, és sehová nem vesznek fel....2 év alatt csak közmunkás lehettem volna, vagy próbaidőre,vállakozóként biztosítási ügynök...egyik sem vonzott.

#713686 joepappa Előzmény: #713666

ha jól értem mérnökként nem is dolgoztál soha. közgazdásként én mostanában embereket csak állambácsihoz láttam elhelyezkedni. egyébként érdekes párosítás.

#713682 Sumér harcos Előzmény: #713678

Szombathely is jobb helyzetben van Soprontól?

csak kiváncsiságból kérdezem a 2város összehasonlitásának vonatkozásában.

mondjuk wiki szerint látom Szombathelyen 20ezer fővel többen élnek.

#713679 Sumér harcos Előzmény: #713669

megfelelő végzettséggel Paks kimaradt.

esetleg megfelelő végzettséggel,Kecskemét-merci miatt egy kis ingatlan mozgás is volt.

#713678 Euroman Előzmény: #713673

igen a tengelyben vagyok, csak annak a vége az ánuszomban van....konkrétan Sopronban még ipari park sincs, munkahely még mutatóban sem létesül....talán még Csorna is fejlettebb, de Sárvár bizotsan, Győr és Szombathely pedig csak egy álom....Sopron egy lepukkant szolgáltató város, aki a lecsúszott burgenladiak fillérjeiből próbál élni, és sok szakmunkás ingázóként találta meg a helyét K-Ausztriában...egyetemi, szakközépiskolai oktatónak nem vettek fel, önkormányzathoz nem vettek fel, bankba nem vettek fel a többi helyre diplomás csak ritkán kell, az meg haveri alapon elkel...

#713671 Bendeguz Előzmény: #713669

Vonjuk le a statisztikabol az 1mio kulfoldon dolgozo magyart es nezzuk meg mekkora is a valos munkanelkuliseg?

#713669 walex Előzmény: #713661

Pedig felfoghatod.

Vidéken mocskos nehéz elhelyezkedni, a főváros, Bp-Győr-Sopron tengely, valamint a nyugati határ kivételével kuka a munkaerőpiac. Legfeljebb a narancsos komcsik álmaiban van itt fellendülés.

#713666 Euroman Előzmény: #713661

nehézipari mérnök és közgazdász diplomám van, mindkettő egyetemi, mindekttő jeles eredménnyel,de a 80-as évek végén, 90-es évek elején szereztem....25 évvel ezelőtt, ez lehet gond, de akkor voltam fiatal, akkor volt itt az ideje a tanulásnak...utána doktornaduz voltam, közgazdaságtanból le is doktoráltam cum laude minősítéssel...utána 1 munkahelyem volt, ahol közgazdászként dolgoztam....belekerültem egy azóta is tartó tömeges létszámleépítésbe, 2012 óta 6500 embert küldtek el onnan...

#713661 joepappa Előzmény: #713659

viszont ebben látok egy rohattnagy problémát, mármint itt magyarországon. 50 éves vagy és nem tudsz elhelyezkedni, ezt nem fogom fel hogy nincs szükség a tapasztalt sokat látott szakemberekre, egyszerűen ezt nem tudom felfogni. mondjuk fogalama nincs milyen végzetséged és tapasztalatod van. de attól még nem tudom felfogni :)

#713660 Euroman Előzmény: #713659

mondjuk igazad van, tescoba planogram árufeltöltőnek, vagy haleladónak nem jelentkeztem, de úgy látszik más sem, mert hónapok óta hirdetik....csak sajnos a sérvemmel nem tudok naponta mázsákat emelni...de pl. autószalonba értékesítőnek simán nem vettek fel....pedig előg sok fogalmam van a kocsikról, mindig is sokat olvastam, foglalkoztam velük...

#713659 Euroman Előzmény: #713656

akkor sok emberben van hiba, mert rengeteg ember nem talál 1 vagy több diplomával munkát...sok pályázatot írtam, néhányra behívtak, sehová nem vettek fel....vállalkozó nem akarok lenni, mert nem értek hozzá...és a kör már be is zárult....50 évesen újabb diplomát már nem akarok/tudok szerzni, már nincs fejem ilyen komoly tanuláshoz....szakmám nincs, így ausztriában sem vettek fel...ottani pályázataim többségére sem kaptam választ...a Te álláspontod olyan igazi jó fityeszes álláspont....ennyi erővel azt is mondhattad volna, miért nem vaggok fityesz seggnyaló, akkor lenne munkám....

#713656 joepappa Előzmény: #713649

ha két diplomával nem tudsz dolgozni akkor benned van a hiba. a közmunksok java írni olvasni is alig tud.

#713655 joepappa Előzmény: #713650

szó sincs felemelkedésről, a közmunkások javán az oktatás sem segít. pusztán nem az otthon ülésért kapnak pénz hanem legalább kimennek gazolni. nem nekik a gyerekeiknek kell oktatás.

#713650 Euroman Előzmény: #713647

a gyerekeiknek sincs esélye, mert enniük sincs mit, nemhogy tanulni....közmunkába és közmunkával csak lecsúszni lehet (monjuk én is lesüllyednék arra a szintre), felemelkedni nem.