Regisztráció Elfelejtett jelszó

WDC, STX és a többiek

Re: STX, WDC vételek

#743330 Janicroft Előzmény: #743329

Amúgy a LULU mitől esik ma ennyit? Nem eltúlzott ez (-15%) ennek fényében:

KBC:

Több mint 4 százalékkal esik a Lululemon (Nasdaq: LULU) árfolyama nyitás előtt, a gyorsjelentés közzétételét követően. Habár a cég megverte legutóbbi negyedéves eredményeivel a várakozásokat a most futó három hónapos időszakra már pesszimistábbá vált. Ugyanakkor a teljes évre szóló prognózisait fölfelé módosította.

#743329 rbbj11 Előzmény: #743327

nem, de ma gyj kijövetele utän vettem, mär dupläztam is, mindkettö jo kis minuszban

remélem nem esik 40re

#743279 Janicroft Előzmény: #737156

Vettél végül? Én még tartom a régi pakkomat, 45 körül akartam hozzá venni, de végül nem tettem.

Egy mai hír:

Seagate Technology (NASDAQ:STX) -2.1% premarket after disclosing plans to cut 2% of its global workforce, or ~1,050 jobs, as part of a restructuring plan it says will save $113M annually.

STX says the restructuring plan is “intended to realign its cost structure with the current macroeconomic business environment.

”STX expects ~$53M in related pretax charges, with most booked in the current quarter.

#737156 rbbj11 Előzmény: #735476

Msft szamai erosek mostanaban, azert teljesit felul, de en is stx vetelere keszulok

#737140 Bendeguz Előzmény: #735476

mi újság ezen a területen? bejött az elképzelésed? nekem ez az egész tök szürke zóna, csak technikára vennék.

STX, WDC vételek

#735476 Janicroft

Az elmúlt hetekben nagyon agyonverték ezeket a részvényeket, én lassan veszek valamennyit, igaz STX van is még, de a WDC-ből anno teljesen kitáraztam. Néhány hétig nem figyeltem a tőzsdét, most látom hogy az MU (Micron) rosszat jelentett, igaz ott nem volt stop-om, de ha lett volna sem segített volna mert réssel nyitott lefele, 30,71-en vettem, most 18, 32, inkább ki sem számolom mekkora bukót szedtem itt össze... És ha minden igaz a rossz guidance vitte magával a többi papírt is, többek között az STX, WDC párost is.

Érdekes módon a Microsoft-ot ez meg sem hatotta, bár ott alapvetően nem csak az új PC értékesítések játszanak hanem a meglévőek is.

Seagate +2%; Needham upgrades to Strong Buy

#724354 Janicroft

Eric Jhonsa, SA News Editor

Needham has upgraded Seagate (NASDAQ:STX) to Strong Buy from Buy, while keeping its $65 target intact.

The firm expects cloud and enterprise storage demand to offset PC weakness and forex. Seagate's enterprise drive shipments (includes cloud shipments) rose 17% Y/Y in calendar Q4; PC shipments grew 4%, and consumer electronics and branded drive shipments respectively fell 9% and 3%.

The upgrade comes after Seagate closed on Friday 23% below a 52-week high of $69.40; shares trade for 10x estimate FY16 (ends June '16) EPS.

WDC osztalék

#713622 Janicroft

Western Digital (NASDAQ:WDC) declares $0.40/share quarterly dividend, in line with previous.

Forward yield 1.60%.

Payable Jan 15; for shareholders of record Jan 2; ex-div Dec. 30.

Seagate Technology declares $0.54 dividend

#712653 Janicroft

Oct 22 2014, 18:14 ET | About: Seagate Technology (STX)

Seagate Technology (NASDAQ:STX) declares $0.54/share quarterly dividend, 25.58% increase from prior dividend of $0.43Forward yield 3.97%Payable Nov. 25; for shareholders of record Nov. 11; ex-div Nov. 7.

Vane gy olyan érzésem hogy a Seagate (STX) jót fog jelenteni. Az utóbbi 5 napban 10%-ot emelkedett a részvény. Majdnem 4%-os osztalékot fizet, még mindig jó vétel lehet (főleg ha a gyj-re beadják picit)

WDC fizet STX-nek

#711142 Janicroft

Western to pay Seagate $630M+ following court ruling • 1:20 PM

Eric Jhonsa, SA News Editor

The Minnesota Supreme Court has upheld a $630.4M arbitration award levied against Western Digital (WDC +0.7%) over the theft of trade secrets by a former Seagate (STX +0.6%) employee. An appeals court ruled in Seagate's favor last year.

Since the S.C. verdict can't be appealed, Western expects to pay the amount in full to Seagate, as well as interested accrued since Jan. 2012 (the date of the original award ruling). Western had "recorded an accrual of $758 million" for the dispute as of June 27.

Western had $5.1B in cash and short-term investments as of June 27, and $2.4B in debt. Seagate had $2.7B in cash and short-term investments as of the same date, and $3.9B in debt. The award will be paid using offshore cash.

Seagate reports on Oct. 27, and Western on Oct. 28.

Re: WDC 100 dollár fölött

#709191 rbbj11 Előzmény: #707321

Attól függ, mihez képest túl drága... P/E alapon továbbra is inkább olcsó, ahogy könyv szerinti érték relációban is. Ahhoz képest, hogy majd harmadáron hívtam fel rá a figyelmet, valóban drága :)

Re: Seagate buying LSI/Avago's flash products unit for $450M

#709190 rbbj11 Előzmény: #707320

hihetetlenül időben vettem észre az egész szektor alulárazottságát és értékét :O

Ismét a Western Digitalé a legnagyobb merevlemez

#709188 Janicroft

http://www.hwsw.hu/hirek/52836/western-digital-merevlemez-hdd-hgst.html

A világ eddigi legnagyobb, 10 terabájt kapacitású merevlemezét mutatta be a Western Digital. A vállalat tulajdonában lévő HGST nevével fémjelzett meghajtónak köszönhetően a Seagate ugyancsak nemrég bejelentett 8 terabájtos modellje csupán néhány hetet tölthetett a trónon.

Nincs egy hónapja, hogy a Seagate bejelentette a világ első 8 terabájtos merevlemezét, a HGST, pontosabban annak tulajdonosa, a Western Digital máris letaszítja a trónról a riválist: a merevlemezgyártó nemcsak saját, 8 terabájt kapacitású meghajtóját mutatta be, de a világ első 10 terabájtos HDD-jéről is lerántotta a leplet.

Az új merevlemezek a gyártó HelioSeal termékcsaládjába tartoznak, azaz hermetikusan zártak és héliummal töltötték fel őket, hogy a forgó lemezek a levegőnél kisebb ellenállásba ütközzenek, ezáltal többet préselhessenek belőlük ugyanabba a 3,5 hüvelykes házba. A hélium a meghajtók fogyasztását és hűtési igényét is alacsonyan tartja: a gázzal feltöltött első modell, a vállalat tavaly bejelentett 6 terabájtos meghajtója amellett, hogy a megszokott 6 helyett 7 lemezzel dolgozott, 23 százalékkal volt képes csökkenteni tétlen fogyasztását, mindezt átlagosan 5 fokkal hidegebb működés mellett.

A vállalati felhasználásra szánt 10 terabájtos lemezek a héliumos technológiát az SMR (Shingled Magnetic Recording) gyártási eljárással ötvözik. Itt az egyes lemezek adatsávjai részben átfedésben vannak, nem egyszerűen egymás mellett helyezkednek el. Ezzel a módszerrel több sáv fér el ugyanakkora helyen, így jelentősen nagyobb adatsűrűség érhető el. Ezt a technológiát a Seagate korábbi rekorder modelljében is láthattuk, a Western Digital azonban a frissen bejelentett 10 terabájtos meghajtóban használja először - még az új 8 terabájtos lemezek is átlapolás nélküli, PMR (Perpendicular Magnetic Recording) technológiával készült héliumos darabok lesznek.

A vállalat ráadásul hamarosan búcsút is int a hagyományos merevlemezgyártásnak, 2017-től - legalábbis ami az üzleti felhasználásra szánt termékeket illeti - kizárólag héliummal töltött meghajtókat árul majd. A HGST emellett NVMe-kompatibilis PCIe SSD-ket is leleplezett: az Ultrastar SN100 széria HH-HL kártya, illetve hagyományos 2,5 hüvelykes meghajtó formában is elérhető lesz. A Toshiba MLC NAND Flash-t használó eszközök 800 gigabájt, illetve 1,6 és 3,2 terabájt tárolókapacitással kerülnek forgalomba és a cég szerint jelenleg kapható FlashMAX PCIe SSD-ikhez képest kétszeres teljesítménynövekedést biztosítanak.

A Western Digital, illetve a HGST új, 8 és 10 terabájtos merevlemezei a Seagate idei utolsó negyedévben startoló, hasonló 8 terabájt kapacitású modelljeivel szemben már a napokban elérhetők lesznek a vállalati ügyfelek számára, egyelőre ismeretlen áron.

WDC 100 dollár fölött

#707321 Janicroft

Nem hittem hogy ez elérhető, de mégis. A WDC ma 100 dollár fölött nyitott, javarészt a pozitív elemzői véleményeknek, a tegnap i Intel jelentés alapján úgy tűnik mégsem halott a PC piac.

Viszont ha itt is zárna 100 dollár fölött akkor ezzel a részvénnyel már én is megjátszanám ezt a 10%-os szabályt, bár nekem túl drágának tűnik már a WDC.

Re: Seagate buying LSI/Avago's flash products unit for $450M

#707320 Janicroft Előzmény: #704328

Nem tudom vettél-e, de a tegnapi Intel kommentár után most megint felfele ível ezeknek a papíroknak a pályája, gondolom a HP is követni fogja őket:

Western Digital gains on Baird upgrade; Seagate also up • 9:56 AM

Citing strong traction with cloud clients using hyperscale data center architectures (Google, Facebook, Amazon, etc.), Baird has upgraded Western Digital (WDC +2.7%) to Outperform, and hiked its PT by $25 to $120. Seagate (STX +1.6%) is following Western higher.

Also possibly helping: Intel beat Q2 estimates and issued strong Q3/full-year guidance. The chip giant reported 6% Y/Y sales growth for its PC CPU reporting segment, and 19% growth for its server CPU segment.

Gartner has forecast cloud demand will help drive a 25.1% CAGR for shipments for high-capacity business-critical drives from 2013-2018. On the other hand, soft enterprise storage sales and SSD cannibalization are expected to produce a -4.9% CAGR for performance-optimized business drives; Seagate has a stronger position here than Western.

Western is hoping its helium drives will help it maintain its Web/cloud momentum. Seagate reports tomorrow, and Western on July 30.