Regisztráció Elfelejtett jelszó

Euroman

Re: nincs cím

#710987 Euroman Előzmény: #710983

megbízható ismerős jól működő vállakozásába beszállnék dolgozni és tőkével is, de sajnos ilyen nincs....amelyik működik, nem keres társat, amelyik keres, az nem működik jól....kapcsolati tőkém tendál a nullához, mivel nem itt voltam fiatal, nem itt jártam iskolába, csak a volt munkahelyemről ismertem embereket...

#710983 Euroman Előzmény: #710973

nekem jó a rendszerező képességem, precíz vagyok, jó a kommunikációm és a fogalmazókészségem, elég jól tudok értékesíteni, átlagos informatikai ismeretek, elég jól vezetők szgk.-t és tudok németül...ehhez próbálnék valamit találni, ami nem közmunka, nem min. bér, nem saját vállalkozás.

#710973 Ibiza Előzmény: #710965

az ember élete olyan mint a trombita..kezdetben folyamatosan tágul..egy kor után folyamatosan szűkül..gyerekkorban lehetsz pilóta régész űrhajós..(ezért furcsa nekem ha egy gyerek esztergályos akar lenni..az ráér akkor is ha nem teljesülnek az álmai) később már hiányoznak iskolák..előjönnek egészségügyi gondok...lassulnak reflexek..

Vannak alapképességek, konfliktustűrő képesség..tolerancia..mérnöki agy..jó terhelhetőség..kreativitás..koncentráló képesség..dinamikus vagy monoton személyiség..stb stb ezek alapján el lehet dönteni ki mire alkalmas..

#710965 Euroman Előzmény: #710961

én igyekszem nyitott lenni, de vannak komoly korlátaim: 1. szellemi: nem lehetek pl. sebész, ügyvéd, főagronómus stb. mert nem ezt tanultam, végzettség nélkül nem lehet 2. nem lehetek szabó, szűcs, cipész, esztergályos stb., mert mind szakmunka, iskola, gyakorlat nélkül nem megy...3. nem lehetek térkövező, árokkaparó, hómunkás, mert fáj a térdem, derekam, műtött és létező sérvem van és világ életében irodában dolgozó 50-es ffi vagyok....ami kicsit is szóba jöhet, arra mindre rámozdulok, de az életrajzom sajnos csak tanulmányokból és 1 munkahelyből áll.

#710957 Euroman Előzmény: #710950

így már értem....csak sajnos az álláshirdetésekben profi, többéves gyakorlattal rendelkező CNC kezelőket keresnek, nem "gombnyomkodókat"...olyan helyem meg nincs, ahová csak úgy meghívnának gombot nyomkodni...ezért keresek értékesítői, irodai adminisztrátori helyet, mert azt legalább meg tudnám csinálni....

#710950 KawaBazsy Előzmény: #710944

Én az a diplomás vagyok, akinek van több kétkezi szakmája is.. :-)

A CNC kezelőnk beprogramozta a gépet, én csak nyomkodom a gombot, meg adom az anyagot.. de csak egy példát hoztam, h most tanulom meg a fémmegmunkálást, pedig eddig közöm nem volt hozzá. Az építőiparban az elmúlt 10 évben a válságig nagyon jól kerestem, de most halott.. ha ezen siránkoznék 2008 óta, akkor felkopna az állam..

#710944 Euroman Előzmény: #710930

azért azt nehezen hiszem, hogy egy CNC esztergához odamentél, és csak "úgy" legyártottál alkatrészeket...én úgy tudom, hogy annak a kezelését iskolában kb. 2 évig tanítják...én csak távolról láttam eddig, de szerintem laikusként fingom se lenne róla, hogyan kell használni....kereskedelemben kapható gépeket simán használom, de azért az más kategória....láncfűrésztől így is félek, de használom, de pl. körfűrésszel a világ minden kincséért se dolgoznék...már a hangjától páni félelmem van.

#710931 Euroman Előzmény: #710930

a cégnél ahol dolgoztam az építész mindig az építési osztályon volt, a jogász a jogi osztályon, az orovos üzemorvos volt....engem meg mérnök és közgazdászként lökdöstek mindig más helyre, de valahogy mindig megoldottam, de boldog nem voltam ettől a mentalitástól

#710930 Euroman Előzmény: #710913

olvasni olvastam én is sokmindent, csak a környezetemben nem ezt látom....a fogorvos szomszédom 30 éve fogorvos, az ügyvéd az ügyvéd...egyedül a focista váltott, mert kiöregedett...amilyen állásokra jelentkeztem, az már nekem így is nagy váltás lenne, de nem vettek fel....az a baj, hogy normálisan megfizetett átlagos irodai munkát ebben a városban kapcsolat nélkül nem nagyon lehet találni, csak segédmunka közeli fizikai munkás hirdetésekkel van tele minden portál

Re: take it easy, please!

#710916 Ibiza Előzmény: #710914

a kor az nem erény..én éltem 50évet a gyógyegér nem biztos fog..ráadásul én megéltem ezt az 50et..ha holnap elvisz az ördög akkor sem éltem hiába..vannak sokan akik már 20on évesen öregek..a füles sztem simán egy ötvenes.. a többit a dumcsiba..

#710913 KawaBazsy Előzmény: #710839

Figy, az élet egyik alapvető tulajdonsága a változás, ezt tudomásul kell venni. Vhol olvastam, h nyugat felé az átlag ember 7 évente szakmt/tevékenységet vált.. Én pl ma legyártottam egy csomó csatlakozó bizbaszt az egyik CNC gépünkkel, pedig a fémmegmunkáláshoz eddig semmi közöm nem volt, de hát ezt is meg kell tanulni.. (közte azért vittem az ügyeket, ami a feladatom :-) Sz'al nem tudok jobb tanácsot adni, mint hogy ne ragadj le a múltban, hanem ússz az árral, a világ nem fog hozzád idomulni, neked kell (vele) változnod..

#710905 rbbj11 Előzmény: #710899

folytassuk dumcsi topikban, bár euroman nem szólt, hogy off lenne...

#710899 Bendeguz Előzmény: #710888

kíváncsi vagyok ki van az erős nick mögött. lehet egy fiatal dögös pipi, vagy ursi néni? :)

#710888 rbbj11 Előzmény: #710885

én kultúrlény vagyok, ibiza pedig korosodik, így az elmaradna :)

off vége :)

#710887 rbbj11 Előzmény: #710869

Én jó példával szolgálok, nem kötök beléd állandóan, és nem kezdtem ezt az offolást sem ;)

Sajnálom, ha magyarazkodásnak vetted, h. próbáltam megnyitni az elmédet. :)