Regisztráció Elfelejtett jelszó

Nagyvilág

Re: nincs cím

#709719 Bendeguz Előzmény: #709713

Aki ezert duplat fizetett, annak ez akkora osszeg, mint nekunk egy hasznalt fogpiszkalo ara

#709045 Bendeguz Előzmény: #709028

Miért látsz mindenkiben ellenséget? Szívesen beszélgettem volna veled az usa külpolitikájáról, de te rögtön a személyemet támadtad (fényév távolságra lévő dolgokkal) és közenincs érveket puffogtattál. Olvastam én tőled sok okosságot, mostanában kurucinfo színvonalon kommunikálsz velünk. Térj vissza IBIZA! :)

#709028 Ibiza Előzmény: #709027

:)) hehe ez jó..mint a Mekkelek..cseréld le az avatarod..

nevem Murr..Mirr Murr..

#709027 Bendeguz Előzmény: #709006

Ervelesbol egyes. A szemelyeskedes es a hibas ervek, csusztatasok alkalmatlanna tesznek egy valos parbeszedre. Nincs idom arctalan emberekre.

#709006 Ibiza Előzmény: #709004

szokás szerint nem érted..nincs felhatalmazásuk ENSZ-töl..Iraq-ba is utólag fabrikáltak egyet..miután megzsarolták enszet nem fogják befizetni az aktuális tagdíjat.

Hatalmi vákumot csinált usa Líbiában, Iraqban, Szíriában...stb stb..

"terroristákat" lönek le bírósági itélet nélkül..sok a civil vagy vétlen áldozat..mindezt következmények nélkül..

Afrikában nincs semmi ezért nem igyekeznek oda akkor sem amikor egymillió embert lemészárolnak..

Lehet ezek nálad simán átmennek nálam nem.

Buta usai majmok obama m…

#708992 Ibiza

Buta usai majmok obama megint nem fér a börébe..(ha odabsznak nekik akkor lesz nyafogás megint) nem tudom mit képzelnek..mi az hogy majd ök bombázzák Szíriát? ki kérte tölük? milyen alapon? ENSZ felhatalmazás? És itt van amit írtam..oroszok be fognak tenni az amcsiknak..usai majmok ezért akarják majd oroszok ensz tagságának felfüggesztését..

#708881 matgab Előzmény: #708711

na , pont ezt írtam 1-2 hete, hogy ez lesz...

"Különleges státuszt" kaphatnak a kelet-ukrajnai területek 2014.09.10 09:40

Az ukrán államfő szerda reggel arról is beszélt, hogy nehéz fenntartani a tűzszünetet, mivel a “terroristák" folyamatosan provokálják a Kelet-Ukrajnában állomásozó kijevi erőket.

Hozzátette, a múlt héten Minszkben aláírt béketervezet megőrzi a szuverén, egységes Ukrajna koncepcióját, és hogy a kelet-ukrajnai haderők átcsoportosításának célja nem egy új offenzíva megindítása, hanem csak a terület védelmének biztosítása miatt történik.

Porosenko azt is elmondta, hogy jövő héten benyújtja az ukrán parlamentnek azt a törvénytervezetet, amely garantálná a kelet-ukrajnai Donyeck és Luhanszk régiók néhány területének "különleges státuszát". (Reuters)

#708711 Ibiza Előzmény: #708687

szaros kis amcsik nem férnek a börükben..

gyengitik európát, karanténba zárják oroszokat..elveszik oroszok vétójogát..fegyvereket adhatnak el..elpufogtathatják a lejárt szavatsságú vackaikat..és elmegy a figyelem israelröl...tetszik nekik a helyzet..nem az ö területükön van..hacsak orosz segitséggel nem lesz egy 911..csak úgy játszásiból.

kubával visszavághatnának oroszok

usa..a világdemokrácia …

#708636 Ibiza

usa..a világdemokrácia önjelölt örzöje.. nézem a híreket...épp bilincsbe verik és rabszállítókba tömködik a tüntetö mekdonaldszos dolgozókat.

Hol vannak a lbibsi emberjogvédök? hol vannak a szankciók..ki kiabál diktatúrát ilyenkor?

Re: trivialitások

#708556 matgab Előzmény: #708536

Afganisztán a világ egyik legnagyobb kábszer termelő országa.

Amellett geopolitikailag fontos helyen van egy átjáró Oroszo és az Indiai óceán között.

Én nem hiszek a spontán forradalmakban, se 91-es jugo, se az 56-os magyar, se a 17-es orosz, semelyik forradalom -főleg amelyik sikeres volt - nem alulról szervezett felkelés volt, de még a 48-as magyar sem.

Ezek a maiak meg aztán főleg nem azok...

#708536 banyaiz Előzmény: #708491

Vszínű, hogy ez így olcsóbb is. Takarékosabb megoldás. Ráadásul ha helyiek intézik akkor nincs az mint Irakban, és majd Afganisztánban is lesz , ha kivonulnak akkor borul az erőegyensúly.

Lásd Irak ahogy csökkentették a haderőket máris balhé.

Arra pedig még nem sikerült rájönnöm mi értelme van Afganisztánban ezeknek a hadműveleteknek, hegylakókat kergetik össze vissza. Miért? Egész nemzetközösség felvonul a "terroristák" ellen. Aztán előbb utóbb megunják mindenki hazamegy előjönnek a hegyekből és megy minden a régiben. Elég költséges mulatság. Irakban az olaj miatt értem, de Afganisztánban?

Vszínűnek tartom abban igazad lehet, hogy ukrán eseményekben is külső irányítás is volt mert túl nagy véletlen lenne éppen a ruszki téli olimpia alatt fokozódtak az események. Ez nem tűnik annyira spontán dolognak.

#708535 banyaiz Előzmény: #708481

Hidegháborús történetekre emlékeztet. Minden félnek igaza van a saját szemszögéből, saját érdekeit tekintve.

Agresszor, vagy terrorista és a többi az ellenfél szempontjából, a sajátjából jó gyerek.

Ukránok szerint terrorellenes hadművelet folyik, oroszok szerint népfelkelés. :)

Aztán a győztesek írják a történelmet. Ez így megy mióta világ a világ.

Pl az iszlám terroristák bevennék New Yorkot akkor szeptember 11 a dicsőség napja lenne a hitetlen Usa felett.

Szóval a lényegi kérdés ezekben az ügyekben ki az erősebb, mert annak van igaza.

A mi szempontunkból a lényegi kérdés pedig kis gyenge Mo , hogy tud helyezkedni . Mi aztán fenyegetni sok mindenkit nem tudunk , max verbálisan. :) XX. sz-ban eléggé szopóágra helyezkedtünk. A földrajzi helyzetünk nagyon "jó" ebből a szempontból ütköző terület. Ennél már csak az ukránoké, letteké , litvánoké jobb.