Regisztráció Elfelejtett jelszó
Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!

BUX1412

Re: nincs cím

#708494 Borska Előzmény: #708466

véleményem szerint a kontraktus méretnek legfőbb szabályzóközege a kereskedésre szánt összeg határa, fénykoromban se mentem soha 100kontraktus fölé, nálam a tőke védelme alapdolog, gondolom aki hozzám hasonlóan már nullázódott ( és ez totál padlót jelentett akkor!!! ) és visszaküzdötte magát érzi sejti hogy ez a legfontosabb szabály. Ahogy én számolok, (ez megint csak szubjektív ) kontraktusonként 200000ft , a teljes összeg így meghatározza nálam a méretet, mivel jóval kevesebb kell a letétre a fennmaradó összeg kp-s valutaváltások lekötéseiként eur és usd nyilt végű alapokban, illetve huf alapokban pihen és "kamatozik", illeteve certikben dolgozik.

100-300as mérethez nálam a 20-60millás tőke tartozna amivel sajna nem rendelkezem :) ...méééég :)

vagyis marad a 10es pakkos építkezés, a 20-30as méretek az átlagosak ,ha eljutok az 5dik pakk rányitásáig akkor általában akkorát ment a dolog hogy nagyon közel a foduló ( nagyon ritka ez nálam)

a cél mivel nem ebből élek, egy viszonylag jövedelmező másodállás formájában futtatni a dolgokat, illetve megverni a banki kamatokat, lekötéseket, az éves 10-20% engem kielégít, ha több az pedig maga a paradicsomi élmény

szerintem a mai bux piacon 100-300as pakkal beszállni a kellő háttértőke hiányában olyan mintha feltekerne az ember az M0-ás körgyűrűre a régi 28as szovjet bringával, van benne báj és szépség de ugyanakkor életveszélyes is, ekkora pakkokkal pedig olyan lassan fordul az ember mint a csuklós busz, és akkor még nem is beszéltem a fordulás kockázatáról :)

a lényeg hogy a komfortérzet és a tőke megmaradjon, minden stratégia kérdése

#708482 Aptiti Előzmény: #708480

Azért mert általában az a stratégiám, hogy ha ellenem megy a piac akkor folyamatosan hígitok.

Így egy tisztességes poziméret kb több hét is lehet.

Óvatos duhaj vagyok-nagy pufferrel. :) Engem ezért 100 kontinál nem fognak likvidálni . Ez a módszer az elmúlt évek BUX range-ben eddig tökéletesen bevált.

#708480 Waszeitung Előzmény: #708467

1 kontinként kötsz úgy hogy lesz belőle 100,200,300 ???

No ez felesleges energia befektetés,nem az ha vki tízesével köt.....percenként egyet kötve is másfél óra,miért nem kötsz Te is tizesével vagy negyedszázanként?

Viszont több száz kontival elég necces mozgolódni a magyar piacon...

#708467 Aptiti Előzmény: #708466

- 1 kontinként kötök mindig, de folyamatosan menedzselem és építgetem a piramisomat . Volt már 300konti is. Mondjuk 100 körül komfortos, de 30 alatt szerintem nem kifizetödő a belefektetett energia.

Szvsz.

#708466 Aptiti Előzmény: #708462

ezek kis bébi adagok ...már megbocsáss, de ilyen felkészülséggel és ennyi energia belefektetésével nagyobb volumenben kellene nyomnod, nem?

homokszem került a gépez…

#708462 Borska

homokszem került a gépezetbe.....

bux short zárva 17800 - 18268 -468pip

...ilyen is van , apró szerencse az ürömbe hogy a pár nappal ezelőtti beöntésnél nem adtam rá további adagokat így csak 1 pakk vagyis 10konti vitt

#708426 Ibiza Előzmény: #708422

önkori választások elött? ha országosan akkor muszáj lesz nekik mert nekik sajna jók az adatok.,,márciusban sp minösitgetett felfelé óvatosan..

meg ott vannak a banki perek. ha otp-re gondolsz..bár otp-t is ajánlották vételre..

#708422 Racional Előzmény: #708369

sanyííí sanyikáááám..még feléledhet, mikor jön a felminősítés

(vagy nem...)

#708035 tozsdenyul Előzmény: #708034

Szerintem az is el fog jönni :)

Háború esetén hamarosan, ha a háború elmarad, akkor Európa recessziója miatt kicsit később a tőke Európából Usába menekül majd.

Ha még az eur/usd-t is hozzáveszem (Dax eur-ban, Dow usd-ban elszámolt),

Dax bőven mehet usd-ban mínuszba akkor is, ha egyébként az index (ami euro alap) nem esik túl sokat.

Ha mindkettő stagnál, és eur/usd paritásig esik, máris rávert a Dow 30%-ot a Daxra, mert usd-ben a Dax 30%-ot gyengült, azaz esett...

a Dax majd örülhet ha stagnál, a Dow meg nagyot fog menni, ha felgyorsul a tőke menekülése.

11k azért még meglesz szerintem.

De teljesen felesleges lenne a lassú, sebfertőzött lóra tenni, szóval tétet nem teszek majd rá :)

Persze elnézést a topiktól, ha ez off volt, de szerintem buxra is releváns. A HUF még az Euróval szemben is gyengülni tud...

Ha a Daxli sebfertőzött lovacska, hát nem tudom mit mondjak a Buxra :)

#708034 rbbj11 Előzmény: #708030

nekem többségben amcsi rv-em van, de amcsi emelkedéssel szemben nem lesz No. esésben, ebben biztos vagyok

#708031 Fornit Előzmény: #708026

En sem értem ezeket a mai fiatalokat. Akkor állnak neki shortolni s&p-t, amikor épp frissült a bull.

#708030 tozsdenyul Előzmény: #708026

Ha már trade, európát egyértelműen kerülni kell, longolni USÁ-t kell.

Lehet a dax 11k, csak akkor a dow már 18-20k lesz.

Európa alulteljesít, és/vagy bear market lesz a közeljövőben.

Hosszú deflációs agónia, mint Japánban, az euro meg megy a levesbe.