usa munkanélküli adatok elött még egy esést várok..holnap meg a szokásos pénteki esés..meglátjuk..
usa munkanélküli adatok elött még egy esést várok..holnap meg a szokásos pénteki esés..meglátjuk..
az 500as az szolíd minuszban..de ha már okoskodsz akkor olvashatod a dátumot mikor bövítettem..
azokon már 21-25% a nyerö..
9602 volt a teteje :)
Ezt azért tudom, mert volt egy csúszó stop-om, és ma 9 502,3-n csapott ki.
A még 500--ról indított shortot majd 9600-on sem stopoltad ki? Az ketyeg most jól? Miért jó, ha még mindig -15 pontban van?
jól ketyeg a shortom.. 9450 az fontos szint..350-250ig visszamehetne..a 9050i jó szint lehet..de ez már egy érdekes szint.
jó olvasni a sikerekről, és látni, hogy a fórum révén csak képesek meghaladni önmagukat is a tagok :)
Egy indi jelzésére szórom ki, addig marad, és az indi alatt short
:D
Pont ez a lényeg, az inflával mindenképpen nő az index értéke. És ha 5 000-ig számolsz, akkor tudsz csinálni 2*-es tőkeáttételt, így infla*2 értéket ki tudsz termelni úgy is, ha nem csinálsz semmit :)
300 még akkor volt, amikor DM-ben számolták, nem?
Nézd meg, most a francia index kb a fele a németnek. Így ha a dax 300 lenne, a francia 150 alatt. Annyiért már lenne vevő a papírokra, nem? :)
Csak és kizárólag a TA miatt várom lefele. Egyébként mehet felfele, bánom is én, csak mozogjon :)
OFF: Ezt a sávos vétel dolgot otival csináltam még 2011/12-ben utoljára, szépen kerestem vele. Tapasz stratégiájához képest én nem egyenlő pakkokkal hanem piramisban vettem lefele és 2200-ig számoltam a teljes tőke bevonásával. 36xx volt az első pakk, ha jól emlékszem 29xx körül volt az alja.
ON: Mivel 5%-ra vagyunk az ATH-tól ezért longba már nem nagyon szállnék be.
Most gondolom Te sem bővítesz már, hanem megvolt a nyerő és ahogy írtad tartod a maradékot.
Szabad kérdeznem mit csinálsz ha nem megy idén többet 9400 alá? Gondolom semmit, nyerő a zsebben és kivársz... aztán csúcs közelben majd kiszórod.
ez igaz, de bár matematikailag meg van az esélye felülről is korlátos az index változatlan részvény súlyok és értékelés esetén.. Persze lehet 20.000 és 30.000 is.
DE mint a történelmi háttér mutatja eddig a legalacsonyabb érték 300 körül volt. Igaz akkoriban egy Pannónia is 4500 Ft-volt... :)
Szia:)
Mindig a lefelé várakozások...
Hosszú évekig én is shortos voltam, és nem volt jó ötlet, alig tudtam nulla körül kiszállni. Amióta longos vagyok, elég jól keresek.
Most pl vannak vételeim 9 250 körülről, és elég jól elvagyok velük. Shortot a mai állapotok szerint 9 150 körül nyitnék. A longok egy részét zártam, és most a maradék vagy termel, vagy nem, innentől mindegy.
Tudod, itt egy fórumtárs világított rá a következőkre. Ha dax-ot shortolok, veszthetek max 10 000 pontot, ha longolok, a nyereség végtelen lehet.
A 10 000 pontos veszteség is fikció, én mindig az ATH/2 értéket számolom, mert ha minden német papír ára megfeleződik, akkor nem a tőzsde lesz a legnagyobb gondom :))
TA-val kapcsolatban igazat adok, de én nem tudok ettől elszakadni, mivel a híreket nem tudom előre megjósolni és imádok rajzolni :)
Szvsz hetesen sokkal csúnyább a kép és 9700-as letörés esetén, majd nyakvonal törésénél csúnya 8xxx-es és végül 8000-es célár van: http://tacos.uw.hu/dax_20140827_w.png
Várok 9670-ig a short nyitással, utána lehet elkezdem bővíteni 9720-ig, de a közöket és darabszámokat ki kell majd jól számolnom. A stoppot valahova 9810-9850 közé tenném, talán.
Én KBC-nél vagyok, szerinted ott is ezt fogják produkálni?
Én csak sima chartot használom..nem rajzolok rá semmit nem TA-zom..
Én úgy látom békeidöben használható achart..de a hírek mozgatnak nem a fundamentumok..
Ha nagy mozgás van akkor árjegyzö eltűnik..vagy lefagy a kereskedés.. nem köti össze a vevöt és eladót..miközben már az eladó olcsóbb mint a vevö..
Labancok csinálják..nem a magyar erstések..
szvsz jól látod, mert nagyon túlvett és az előző support szintnél vagyunk ami most resistance kellene, hogy legyen rövid távon.
Az esés 61.8%-ánál vagyunk egyébként 9600-nál.
Nálam így néz ki: http://tacos.uw.hu/dax_20140827.png
Valszeg nekem is dax short certit kellene vennem, csak a stoppon és a pozi méreten gondolkozom hol legyen...
Mostanában elég sokat panaszkodsz az erste árjegyzései miatt...
Elmondod pontosan mit értesz ügyeskedés alatt?