Regisztráció Elfelejtett jelszó
Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!

Nagyvilág

Re: trivialitások

#708368 banyaiz Előzmény: #708367

Viszont ha megadják neki amit kér akkor lehet még jobban megjön az étvágya, lásd annak idején Hitler Csehország , Ausztria ott is ez volt.

Ha pedig a NATO komolyra veszi a témát akkor annak pedig a III. Vh a veszélye.

Ezeknek a szankcionálgatásoknak pedig az a veszélye csak elmérgesedik a helyzet és azt látja a NATO komolytalankodik egyik éjszaka megszállja fél Ukrajnát. Akkor mit lép EU- NATO? Még komolyabb szankciók ? Ami még jobban elmérgesíti a helyzetet?

Szinte minden megoldás igen veszélyes jobban belegondolva a dologba.

#708367 banyaiz Előzmény: #708354

Ott látom a problémát, hogy ez az egész egy játékelméleti szitu, egy pókerjátszma elég nagy téttel.

De úgy nehéz játszani ha az ellenféllel nem sikerül elhitetni mindenre elszánt játékos vagy, megfelelő tőkével stb.

Röhejesnek tűnik , hogy Putyin fenyegetőzik katonailag, és közben az EU azon tanácskozik milyen szankciók legyenek.

Semmi értelme vsz. Putyin nem táncolhat vissza nevetségessé tenné magát ha keménykedik aztán néhány gazdasági szankciótól meghátrál.

Szerintem 2 válasz lehet egy ilyen szitura:

1. Leülni vele tárgyalni mit akarsz , mi kell ahhoz béke legyen? Aztán teljesíteni ezeket a feltételeket nagyjából odaadni az orosz lakta területeket és ennyi.

2. NATO-nak teljesen ki kell állni az ukránok mellett.

#708354 matgab Előzmény: #708347

igen, de ér-e annyit Ukrajna, hogy megkockáztassunk egy világégést? Mert ugye ha a Nato nekitámad a ruszkiknak, akkor bizony Nostradamusnak még igaza is lehet...

A 38-as példa valóban ül. én amúgy 2009-ben mondtam, hogy most tartunk ott, mint amikor 1930-ban, csak a történelem kicsit felgyorsult.

Az meg más kérdés, amin nem szoktak elgondolkodni a nagy politikusok, hogy vajon mi lett volna, ha a németek megkapták volna a korridort is Danzigban és a franciák és az angolok nem üzennek hadat Németországnak??

Vajon akkor megnyugodott volna - e Németország, miután kiköszörülték volna az 1. VH-s megalázó feltételeket?

Vagy ugyanúgy nekimentek volna a franciáknak?

Egyáltalán nem biztos sztem.

Érdemes volt-e egy lengyel (amúgy igazságtalan) korridorért felégetni a fél világot?

#708347 banyaiz Előzmény: #708345

Amit mond brit me 38-as példa, az teljesen ül. Ott is ugyanez volt, németek keménykedtek, az antant "szankcionált" minden következmény nélkül.

Nem láttam még azt kimondva , hogy ha Oroszország megtámadja Ukrajnát akkor a Nato beavatkozik Ukrajna oldalán a háborúba. Azt sem, hogy ha az oroszok fegyverrel és katonával támogatnak, akkor a Nato is fegyvereket és katonákat küld az ukránoknak.

Csak ilyen ködösítés megy. Putyin pedig gondolom arra játszik elhúzódik ez a konfliktus kényelmetlen mindenkinek aztán rábólintanak mint a Krímnél Oroszország része lesz .

Ukrán hadsereg önmagában olyan gyenge, hogy semmire nem megy, néhány népfelkelő , orosz fegyverszállítmányokkal , kiegészítve orosz "szabadságosokkal" leveri őket.

#708345 banyaiz Előzmény: #708335

http://www.portfolio.hu/gazdasag/putyin_ket_heten_belul_beveszem_kijevet_ha_ugy_akarom.5.203096.html

Putyin papában a tesztoszteron elég magas szinten mozog. Remélem csak "pávatánc" a részéről.

Ebben az ügyben egyetértek nagy vezetőnkkel, vagy tárgyalni, vagy készülni a háborúra, de ezek a szankciók semmire nem jók vsz.

Nem tudom ha az oroszok támadnának nyíltan lerohannák Ukrajnát arra mi a Nato-eu-usa forgatókönyv, vagy van e egyáltalán? Azt látom, hogy ilyen látszat szankció féleségek vannak, de ha keményre fordul a szitu akkor mit lépünk azt nem látom.

Ez az ukrán hadsereg kb a magyar szintjén lehet, hány fegyveres harcolhat orosz részről? Nem "sok" vsz.

Persze mihez képest. Nem tudják legyőzni őket, bekerítik az ukrán hadsereget, és nem tudják felszabadítani őket?

Lol. Putyin megindítaná a komoly erőket elsöpörné őket Nato nélkül. Nato pedig beavatkozna hát szerintem nem. De talán nem tesztelik élesben, de már nem vagyok annyira biztos benne.

#708335 tozsdenyul Előzmény: #708330

Jaj, de hát már novorosszijáról van szó egy jó ideje...

Persze az is összeköttetés lesz, csak pár megye szélességü.

#708330 matgab Előzmény: #708317

várd ki a végét. Mondjuk egy szárazföldi összeköttetés a Krímmel logikusan hangzik... Majd népszavaznak róla (utólag)! .-)

http://index.hu/kulfol…

#708314 walex

http://index.hu/kulfold/2014/08/31/merkel_az_ukrajnai_konfliktust_nem_lehet_katonai_uton_megoldani/

"Robert Fico most kijelentette azt is, hogy küzdeni fog az olyan szankciótervek ellen, amelyek ártanak országa gazdasági növekedésének."

"Ha lesznek javaslatok, akkor fenntartom magunknak a jogot, hogy megvétózzuk azokat, amelyek ártanak Szlovákia nemzeti érdekeinek"

Eközben nálunk...

Ha az idióta EU-s bürokraták a kútba ugranak, mi is ugrunk utánuk. A mezőgazdaságból élők nagyot szívnak az orosz piacok elvesztésével, de ez odafent a narancsos kommunistáknál senkit nem érdekel, mert ők nem ebből élnek.

"A BBC szerint a falubel…

#708313 walex

"A BBC szerint a falubeli öregek azzal vádolják a zsidó közösséget, hogy megpróbálják saját szokásaikat ráerőszakolni a nem zsidókra."

Re: nincs cím

#708210 matgab Előzmény: #708183

pedig milyen szép volt... Nekem a sheriff jelvény eszembe juttatta az üdözött indiánok millióit...:)

#708080 Ibiza Előzmény: #708078

ja és a hang tökéletes..semmi szabadtéri hangzás..semmi szélzaj...semmi környezeti zaj..mondjuk utólag megoldható..de nem szoktak ilyesmivel bajlódni.

http://www.liveleak.com…

#708078 Ibiza

http://www.liveleak.com/view?i=bc1_1408481278

gyanakodnak túl tökéletes a kivégzéses felvétel.. én is mondtam nagyon egyenletesen fújja a szél a piros ruhát a feketét alig..a füvet meg egyáltalán nem.. por meg egy szál sem..

mit a 911nél a tökéletes felvételek a véletlenül bekapcsolva maradt kamerákkal..

#708027 Ibiza Előzmény: #708002

annyira azért nem bonyolult..vannak rövid közép és hosszútávú érdekek.. a magyar érdek nem fontos a németeknek..az eunak.. viszont fontos a saját érdekük.és az mindjárt más..a szokásos kettös mérce.