...úgy hiányzott ez az orosz-ukrán kardcsörte mint mókusnak az erdőtűz....
Hogy nem bírnak az oroszok végre elülni a valagukon
...úgy hiányzott ez az orosz-ukrán kardcsörte mint mókusnak az erdőtűz....
Hogy nem bírnak az oroszok végre elülni a valagukon
jó fogást Mester!...én 17.05-ig kitartok, aztán megyek bringázni, ha addig nem kezd szadni az eső....itt nagyon beborult....ha esik, akkor marad a szobabringa:)
" itt és most eltekintek"
Nagyon tetszett ez az elegancia, "eltekintek" ez egy jó szó, alkalmazom majd. Szóval eltekintek én is most a további offolástól és elhúzok horgászni. :)
megkövesedtek az álláspontok, a beírásokból már vakon lehet tudni, ki írta....az enyém is persze, pontosan ugyanazt gondolom, amit eddig....némelyl beírás alapján néha azt gondolom, nem is egy országban élünk...a helyzet és a qrmány szaftos minősítésétől és más off-októl itt és most eltekintek, majd saját topicomban megteszem...
Azért az imf pávatáncban , és a kamatvágási sorozat időzítésében volt kockázat nem kicsi. Jól sült a dolog mert a piacokat a különösebb parák elkerülték ebben az időszakban.
De azért megnéztem volna mit lépünk ha miközben nyomjuk az érdekes műsorunkat az imf-el , vagy elkezdjük imf nélkül a vágásokat jön egy 2011-es görög para hullámhoz hasonló vagy keményebb szitu. Lett volna fogaknak csikorgatása.
Bejött a dolog, vagy inkább úgy mondom megúsztuk bár ez sem pontos mert ne kiabáljuk el. :) Azért hajmeresztő volt az a pávatáncos műsor vsz. "kockázat nélkül nincs kudarc" ez is igaz.
Ne higgy mindent el a magas forintról..csak emlékezz a libsibal erök és nemzetközi támogatóik 400-450 FT-os EUR-t és államcsődot emlegettek mató elképzelési kapcsán.
minden mindennel összefügg.. mostanában németek annak örülnek ha usa munkanélküliség magasabb a vártnál..mert akkor nem lassítják usában az eszközvásárlást..és nem sejlik fel a kamatemelés..amit a tartós munkanélküliség csökkentése utánra terveznek..csak mellesleg DAX-ot a kínai adatok is mozgatják...hisz usa és kína a legfübb partnere.
DAX mozgatja európát daxot meg az usai kis pajeszos..Németek ostobák mert jelentös tényezök lehettek volna..és rajtuk keresztül az eur is jelentösebb poziban lenne..volt rá tendencia csak rá kellett volna erösíteni..olajelszámolásban meg tán a kíai kereskedelemben is már kezdték eurt fele-felében használni dollárral szemben.
egy pénz értékét alapból az érte kapható javak és szolgáltatások adják, ebben a forint nem áll rosszul.
Matóék ügyesek voltak gyorsan levitték a kamatot..és így is jegyezték a papírokat..valóban de ha usai majmok megemelik a kamatot sok pénz azonnal usd-be megy..de akkor tudnak matóék emelni 1-2%ot ami már megint kedvezö lehet.
Szerintem a legnagyobb kérdés amcsi kamatemelések megkezdésének időpontja, és mikor parázik rá erre a piac ezt a mi jegybankunk hogyan fogja lereagálni meddig fér bele a Ft gyengülés, kamattartás . Ez dev hiteles témánál sem mellékes ha addig nem történt meg a Ft-ra váltás, illetve egész Bét szempontjából nem mellékes téma. Oké Tolcsy mester kijelentette, hogy 2015 végéig kamattartás, csak nem mi fújjuk a Passzátszelet .
Azt sanszosnak tartom, hogy ez a kamatemelés para amcsikat néhány emelettel lejjebb fogja hozni Bux teljesen más dimenziókban mozgott, vagy inkább kínlódott a világon a 0 kamat időszakában ami hamarosan azért Usa szintjén lejár.
Meg úgy az egész EU egy gyengébb pályát jár be mint Usa. FED-ECB időzítések. Lehet EU-nak még kellene az alacsony kamat, de amcsik elkezdik emelni erre mit lép a piac.
Nagyon furfangos helyzet vsz, különleges helyzet.
gyakorlatilag mindennel egyet értek, amiket írtál :) egy aprócska kivétellel, a HUF árfolyamát illetően én nem vagyok ennyire optimista
folyamatosan nyomás alatt lesz ha jó eurós adatok jönnek azért, ha jó usa adatokra eurusd elkezd esni akkor a számszaki dolgok miatt, de szinte nincs is olyan szitu amiből az eurhuf pár győztesen kerülhetne ki (egyenlőre)
ami érdekes számomra az a szint ahol a jegybank beavatkozik, ahol elkezd kamatot emelni, az lesz az a pont ahol a kamatemelésre adott válasz alapján fogok dönteni eurhuf usdhuf long poziciók zárásáról, leépítéséről illetőleg a kp hufra váltásáról
de mint a világban az már bebizonyosodott igen gyenge valuta mellett is tud röpülni a tőzsde, lehetne itthon is csak hát az a fránya állami szabályozó közeg, az ne vóna......
nagyon hisz az elméleteiben ezt becsülüm benne, és le is kereskedi..nem csak papírhuszár..soxor van igaza csak a piac akkor még nem ott tart...esetleg csak késöbb igazolja...meg kell tanulni eldobni a pakkokat.
Szerintem nincs és nem is lesz baj..meg van oldva a gazdaság finanszírozása..alacsonyak a h.kamatok, olcsük és jó minöségüek a szolgáltatások.. ennek elöbb-utóbb hatnia kell...nől a GDP.. a nagy esések is általában külföldi hírekre történtek...nem a hazai gazdasági gondok miatt...320fölé nem várom tartósan az eurt..még ha shortosgyurka és bandája rájátszik is...sztem beálla 290-300 közé.
a Béreket kell növelni és azok járulékait csökkenteni..a belsö fogyasztásban nagy erö van a kkv-kat is olyan mértékben kell támogatni mint a nagy idetelepülö cégeket ..a mezögazdaságot és az élelmiszerfeldolgozást támogatni kell..a mezg.ben megtermelt javakat minél magasabb szinten kell feldolgozni.
16150 nálam az alja..
szerintem tartja, belecsúszott egy elég kemény bukóba , de ahogy ismerem a makacsságát kitart, igazán komoly baj a kinti korrekció beindulása után, a bux 17000k törésekor lehet, nálam valahol akörül van a vonal
aztán az is lehet hogy mostantól 4 évig emelkedünk és csak rányitogatni kell majd :) ezt speciel nehezen hiszem , de úgyis a piac diktál
félve merem leírni, csupa kisbetűvel
17400ról hati LONG
...pusztán TA indíttatás, spekulatív jelleg, a bluek mintha napi fordulós jeleket mutatnának
kiderül
köszi :) de az őszintét bevallva ez inkább szerencsés volt, hisz szinte sehol se volt remegő léc,oda vissza 300-400 pontos rángások, gyakorlatilag le kellett kísérni, épp ez a szerencsés mivolt az ami most óvatosságra int, mert nem csak adni tud a sors....
ha elkapna az ember éves szinten 2-3 ilyen menetet, kellemes %-ot lehetne összetrédelni, csak hááát az a fránya volna :)
kíváncsi leszek a folytatásra, kitart-e a shortosfuttatás, vagy csak egy longbeültetés, shortkirázás volt
Te még létezel, kolléga? Ritkán a topikodban manapság.. :-)
Most nézem a bét-et, mi volt ez a menés ma?
nohát, ez a meghúzás kicsapta a shortjaimat 17300on zárva mind a három 10es adag
... sose legyen rosszabb kör
Shortok zárva I. 18945-17300
II. 18485-17300
III. 17900-17300
én mint longos, ezekre az árakra csak azt szeretném, amit Gyurcsány híres beszédében az édesanyjának mondott a magyar egészségügy állítólagos javulásáról: "Lóphaszt mama, lóphaszt.." remélem ilyen mélységekbe nem esünk
Teljesen reális elvárás, akár nagyon gyorsan meg is lehet a dolgok jelenlegi állása alapján. Én most kivárok egyelőre. Sok sikert!
követendő magatartás, fegyelem és erő :)
első körből én is ide vártam, most tingli tangli , majd lendületes leütés lokális minimun környékére olyan 16350ig , és ott kiderül hogy dupla alj , avagy további csúszás
most is tartom MOL 10500-600 , OTP 3500 környékét
...kiderül
Hello
Feljebbről shortolnám természetesen, csak nálam itt most támasz van, és nem vagyok benne biztos, hogy első lendületből átesik rajta. Amennyiben igen, akkor rövid idő alatt nagy esés lehet még belőle. Ezt a szintet lőttem be magamnak zárásra, ehhez tartottam is magamat. Régóta ültem már benne (nagy bukóval is), kell egy kis mentális feltöltődés. ;-)