Egy nappal előtte bepácolva beirdalva nem rossz az a busa sem.
(Én a teszkóban "fogtam" filé formájában amikor akcijós volt)
Egy nappal előtte bepácolva beirdalva nem rossz az a busa sem.
(Én a teszkóban "fogtam" filé formájában amikor akcijós volt)
A másik amitől viszont majdnem ugrottam egy hátraszaltót, csónakkikötő mellett horgászik az ürge rendszeresen fenekező cucc mondja gilisztával megakasztott utóbbi 1 hónapban 4 akkora harcsát köze nem volt hozzájuk . 1xx m -re elmentek megtépték.
Elnéztem amivel horgászik nem csodálkoztam rajta megtépték horga is inkább süllőző cucc sem volt erős.
De kuttyogatok rendszeresen 5 kilós volt talán a legnagyobb amit idén fogtam. Erre behajít egy semmi extra helyen fenékre egy mezei gilisztacsokrot és akasztgatja a nagy harcsákat. :)
Haverom utóbbi időben fogott több busát szabályosan a szájában a horog. Ilyen 10-en kilósakat, nagyobb nem jött.
Kutyult etetőkkel tejpor csirketáp és a jó ég tudja mit rakott még bele, és feederrel lebegő csalival fogott többet ez már nem vszínű véletlen.
Nem ettem még busát de most megkóstoltam hát mit is mondjak szokni kellene olyan "idegen" íze van, nem lesz a kedvencem de meg lehet enni.
Inkább a fogása lehetett érdekes finom feederrel.
Lassan vége a kuttyogató szezonnak. De kár.
Múlt héten jól fogtam, erre bejött ez a lehűlés. Voltam ma de nagy nehezen 1 kapást sikerült kicsikarni.
Nagyon sokan járnak egyébként németek osztrákok Mo-ra horgászni. Németeknél régebben ipari szennyezések tönkre vágták a vizeket.
Azóta rendbe tették, de olyan mesterséges a környezet, nem tudom máshogy fogalmazni. Még a fűszálak is el vannak igazítva. Nem ilyen félázsiai horgásznak való.
Kint voltam legutóbb esti szürkületben autóztam haza láttam nyulat , őzet. Egy kis vadon még van itt de már ez is részben XXI. sz-i műanyag tesco gazdaságos életérzés. :) Nem egy aranyásók Alaszkában történet, de egy pici talán maradt ebből még. :)
:) nem , jó ez itt nekem közel van, bármikor ki tudok ugrani 15 perc alatt nem kell nagy előkészület , elmolyolok itt. 20 km-es körzetben annyi víz van ezeket sem tudnám rendesen horgászni ha állandóan csak pecáznék akkor sem. Duna, Sió, Holt Sió, Fadd-Dombori, Tolnai holtág, Szálkai víztározó. Csak nagyobbakat említsem.
Balatonon ideje teljesen horgászkezelésbe adják, régóta megy ez a horgász-halász vita ott.
A héten Münchenben az Isar folyóban akkora halakat láttam uszkálni, h nem is merek fotót betenni, mert fognád azonnal a botod.. gondolom ott tilos a peca. :-)
Senki nem pecázik? Szóljatok már valamit horgásztársak, volt kapás hal vmi ló****. :)
Hétfőn 3 kapás 3 harcsa, 2 apró, 1 olyan 3-4 körüli azt már elvittem nagy ínségben.
Tegnap voltam kuttyogattam megint 3 kapás. Első elvitte szépen bevágok kettőt rúgott lemarad, 2 . lerántja bevágok felállva két kézzel izomból, megakadt abban pillanatban el is ment. Ó b+. :)
3. olyan brutális kapás, hogy kb 6-os víz, 4-es ereszték kapásnál lerántotta úgy egyből fenékre, hogy még az ólomnak a rögzíti gumija is elmozdult vagy 10 centit, meg az ereszték, mire felkaptam a botot kb 5 méter lehúzott 2 másodperc alatt még jó szabadonfutón volt orsó, és abban a pillanatban ahogy fogtam a botot már nem húzta és jött fel az úszó, ott hagyta be sem tudtam vágni, akkora pezsgés az alján 2-3 méteres körben mint egy pezsgőfürdőben. :)
Fogtam a fejemet. Így is élmény volt de 3-ból semmi az nem jó arány.
http://videa.hu/videok/sport/kuttyogatott-harcsa-farasztasa-harcsafarasztas-3qXKqK8PSgJYi92G
Tegnap este volt 3 kapásom kuttyogatva. Jó móka volt. Van egy hely ott rendszeresen forog 20-30 kilós hari, ott tanyázik. Haverom már kb 10 alkalommal próbálta horogra csalni mindenféle csalival éjjel nappal, rá se bagózik. :)
Szóval óvatos lennék egy vendéglőben harcsa rendeléssel, Pó az egyik legszennyezettebb folyó EU-ban.
Nem tudom hány %-a lehet harcsának különböző éttermekben onnan, de elég sok.
Talán már nem annyi mint 2000-es évek elején szigorúbban ellenőrzik, akkor külön sátortáborok voltak magyaroknak. Talán most már szolidabb , hogy pár embert elkaptak pár tonna hallal és fogni sem lehet olyan könnyen mint 10 éve.
Mindez csak a képzelet szüleménye is lehet én saját szememmel nem láttam, csak amit itt ott horgászoktól hallottam.
Póból "telepítenek" a vendéglőkbe harcsát.
Jó ára van 2000-3000 Ft között filézve Mo-n veszik. Kint is vannak magyarok akik felvásárolják élő súlyban töredék áron, aztán ipari mennyiségben hozzák be.
Pár nap alatt megfelelő vízállásnál jó felkészültséggel pár mázsát megfog egy hozzáértő (átlagos horgászaton)
Igaz a költségek sem szerények , csónak ami használható fél milla, utánfutó 200 k, motor fél milla, megfelelő horgászfelszerelés legalább 1 milla de akkor nem mondtam sokat. Úgy mindent összeszámolva vsz olyan 3 milla a megfelelő felszerelés. Plusz alkalmanként az üzemanyag stb.
Az is igaz, hogy ezt az összeget egy horgásztúra alatt is megkeresik ha minden összejön. Persze olyan emberek akik már pár évet eltöltöttek a vízen. :)
Arról nem is beszélve, hogy elmúlt kb 10 évben ahol a csónakom van kb 25-30--40 csónakból amiről tudok nagyjából 4 -et elloptak. Egy víz, egy pontján, egy csónakkikötőből, és amiről konkrétan tudomásom van első kézből. :)
Ezek aztán nem milliós értékű cuccok voltak .
Odatennék egy komolyabb tűnő csónakot nem adnék neki fél évet de lehet 1 hónapot. Jó nem lehet minden csónak mellé rendőrt tenni, csak úgy mint állapotok mondom.
Nekem ez a Duna, Sió, Szálkai víztározó , Fadd és környéke holtágak ahol van sűrűbb tapasztalatom.
Mit mondjak? Pl Szálkán éjszaka halőrrel nem találkoztam évek óta. Lehet évtized óta. :) Dunán nem is tudom mikor ellenőriztek utoljára. Fadd, horgászboltban vásároltam meséli egy idős horgász , hogy rászólt vízen "jogkövető " polgártársakra, aztán hogy hogy nem pár nap múlva a csónakját elsüllyedve találta , valami kedves ember átütötte mind a négy sarkát. Biztos véletlen . :)
Szóval jó ez a bürokrácia csak ilyen állapotok mellett kissé komikus ez az x-elés vsz.