Regisztráció Elfelejtett jelszó

MNYP, avagy visszalépjek, minek?

Re: nincs cím

#714784 walex Előzmény: #714773

Tegnap is megmondták, ők nem kommunisták.

Persze,hogy nem.

Nem akarják kitölteni a 4 éves ciklust, ennyi ostobaságot egy rakáson.

Gondolj a jövődre! Spórolj!

Megvan ennek is az üzenete.

Megint kidobott a varga …

#714773 Grizzly Géza

Megint kidobott a varga vmi okosságot, csak nem találom. Gyakorlatilag halálra ítélték a mnyp rendszerét. Qrva anyjukat

!

#705175 walex Előzmény: #705172

Azért jók ezek az új, állami egyéni számlák is. Jó láthatatlan, de amikor harcban állunk a rezsivel, Európával, az államadóssággal, minden forintot láthatalanná kell tenni az ellenség elől. :)

Tökéletes lett az új egyéni, állami nyugdíjszámla, külön megköszönet illeti nyugdíjvédő Gabriella munkáját ezen a téren,hogy nem hagyta,hogy a gonosz nyugdíjtőzsde kifogjon rajtunk,így minden forint azóta is ott van a láthatatlan egyéni állami nyugdíjszámlákon és várja a rezsiháború végét.

#705172 Grizzly Géza Előzmény: #705165

Nekem megfelelt, mert így lényegesen nehezebb ellopni, mint a nagy közösből,de mint láthattuk ebben a mai orwelli világban minden megtörténhet: az emelkedés csökkenés, a csökkenés emelkedés és az eltulajdonítás megvédés... Én tartom,amíg tudom, úgysem elég még egy hétre sem lézer szállodai számlájára :)

#705164 Grizzly Géza Előzmény: #705152

Most járadékként sem jut hozzá a jóember,mert nincs rá jogszabály. Az egyértelmű, hogy egy összegben csak az örökös juthat hozzá,de az (ma még) legalább hozzájut...

#705152 prospero Előzmény: #705133

Az hogy egy összegben nem lehet felvenni a számláról mindig is így volt. Nem Fidesz találmány......

#705137 Grizzly Géza Előzmény: #705092

Én attól tartok, hogy ez a 200 Mrd nagyon fog hiányozni a zállamadósság további ún. "csökkentéséhez"

#705133 Grizzly Géza Előzmény: #705079

Eldobom a zagyam. Van is pénz és nincs is, ez az igazi tündérmese! :)

Én már csak azért se kérem a tb nyögdíjat, lebegjen az egyéni számlám a nagy semmiben :D

Re: Tolvaj banda

#694478 banyaiz Előzmény: #693925

Szerintem ebből a lényeg a következő Matolcsy, Selmeczi, ennyi tovább kár boncolni. :)

Egyébként továbbra is azt mondom, hogy minek ilyen úri huncutság egyéni számla a népnek? Mire lenne ez jó neki? Boltban nem adnak érte semmit, rezsit se csökkenti, kézzel sem tudja megfogni, akkor minek? Felesleges szellemi teher ilyesmivel fárasztani. :)

Meg van védve aztán csókolom, nem kell a bonyolultság, simplicity.

#694407 Papus_stock Előzmény: #693925

Hát be :)

De ugye klubbon belül vagyunk.

1999.08.nn hó óta vagyok tag azaz majdnem 15 éve de én az a korosztály vagyok akinek nem volt kötelező. Pár év múlva mentem volna nyögdíjba - 42 év meló után - de kaptam még 5 bónusz évet. A kilátások szépek. Megtartani a melómat multinál 60 felett és 47 dolgos év után elmenni nyugdíjba kb. 4 évre mert az én várható élettartamom 68,9 év.

Az egyenlegemet fedje sűrű homály :)

P.

#694102 Lebleuf Előzmény: #693925

Ígérte a szerdai sajttájon…

Sok kérdés közül kettő:

Hol van ez leírva?

(és milyen dátum szerepel az írásban) Mikorra?

E válaszok híján a felelősség azé, aki mindezt elhiszi.

E fogalmazás szépíthető, a felelősség átpasszírozása: lehetetlen.

Amúgy:

A képviseletnek - a képviselő és a választó egymáshoz való viszonya, a mandátum jellege szempontjából - történetileg két alapformája alakult ki: a kötött mandátum és a szabad mandátum. (…)

A szabad mandátum lényege, hogy

!!! a képviselő és a választók közötti jogi függőség a választás után megszűnik. !!!

! A képviselő tehát nem utasítható és a képviselő egyetlen kérdésben sem köteles a választók véleményét kikérni. !

A képviselő a parlamentben szabadon, meggyőződése és lelkiismerete alapján foglal állást, adja le szavazatát.

!!! Tevékenységéért és szavazatáért a választók a megbízatás ideje alatt felelősségre nem vonhatják, azaz mandátuma a parlament teljes idejére szól, a választók által meg nem rövidíthető. !!!

A képviselő és a választók kapcsolata politikai természetű, azaz a felelősség csak a választások során jelenhet meg abban a formában, hogy a választók bizalmát elvesztő képviselőt nem választják meg újból, illetőleg a mögötte álló pártot nem támogatják szavazataikkal.

(…)

Magyarország visszatért a szabad mandátumú képviseleti rendszerre, a képviselő négy évre kapja mandátumát, ez a megbízatás a négy éven belül csak az Alkotmány 21/A. § (1) bekezdésében meghatározott okokból szűnhet meg.

http://www.valasztas.hu/nep97/jo/vf/vf310209.htm

http://www.parlament.hu/fotitkar/nepszav/2_1993_ab_hat.htm

E keretek között élünk.

Hogy teljesítették ezt a manyup összeesküvést 90%* sikerrel ?!?!?

(*ki lehet javítani mennyi % pontosan)

Ehhez szám szerint mennyien asszisztáltak??

Rémálom világlik fel számomra.

Nekik pedig ezek mentén kinyílt a lehetőség tárháza: ezeknek minden belefér! nosza…! - mondták és serény munkába kezdtek, lehet látni az elfogadott tv. határozat stb számán.

#693925 Nyeretlen_Keteves Előzmény: #693795

Nicsak, Te beszóltál nekünk!? :-) Oszt Neked mennyi az egyenleged, és hány éve vagy MNYP tag?

Érdemes felidézni megent:

"Matolcsy György a szerdai sajtótájékoztatón ígéretet tett arra, hogy az állami rendszerbe visszalépők egyéni számlával fognak rendelkezni, amely örökölhető lesz. Selmeczi Gabriella nyugdíjvédelmi miniszterelnöki megbízott korábban ennek kapcsán úgy fogalmazott, hogy egyéni számlákon tartják majd nyilván az állami nyugdíjrendszerbe át-, illetve belépők pénzét."

:-))))))))

http://index.hu/gazdasag/magyar/2010/11/24/a_fidesz_tenyleg_elveszi_a_nyugdijakat/

Nagyon bájos történet... néhány narancsos megmagyarázhatná végre ezt a hazugság cunamit!!

Re: Tolvaj banda :)

#693855 Grizzly Géza Előzmény: #693833

Ha mindenki bedobna évi 10k forintot,nem lenne semmi gond, mondjuk egy pénztár marad 50k taggal, az 500 milla, abból el lehet kezelgetni a számlákat, még ha le is húzzák őket valamivel ez az összeg azért bőven fedezné a csekket.

Ezzel egy baj van,hogy ezt hivatalosan csak mint önkéntes támogatás lehet befizetni, arra pedig még nem érett meg a mi társadalmunk :)

Főnökömnek rengeteg pénz van benne,de nem utal 5 ezret évente,mert nem kötelező... Az okostojás :)