Regisztráció Elfelejtett jelszó
Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!

Politika totyik

Re: nincs cím

#703398 Boby. Előzmény: #703391

"sztem az kétségtelen h az adatok jók, van fordulat, van növekedés stb. nem ez a lényeg hanem az h ez meddig marad fenn."

8-10 év lejtmenet után, európai és jegybanki 1000mrd.-ok hátán ez a "fordulat", ez a "növekedés" ez olyan, mint amikor defibrillátor helyett, egyenesen a paksi reaktorra kötnek egy halottat, akinek az áram hatására rángatózni kezd a lába.Az orvos meg, aki kitalálta ezt a gyógymódot azt kiabálja, hogy "figyeljétek, mindjárt futni fog".

"Amúgy sztem ez a legjobb politikai elemzés még jobb lehetett volna ha fridi nem ugat állandóan bele. Érdemes akár többször is megnézni, meghallgatni."

Mindig meghallgatom a véleményét, így ezt a videót is láttam már többször, ennek ellenére nem szeretem. Igazi szdsz-es a pali, olyan se veled se nélküled vélemény, ha megkérdeznéd tőle, hogy mi az ő neme, fiú v. leány, arra sem mondana egyértelmű igent v. nemet.

#703397 rbbj11 Előzmény: #703080

prosika, lépj már be azon a kapun! Itt az ideje a prosperálásnak ;)

Én nem sejtem magamról, mivel nem is igaz. De ezt fórumosként aligha tudod megítélni, de barátaim, rokonaim és üzleti partnereim igen, és ez nekem épp elég. ;)

#703392 Láma Előzmény: #703385

Nézd a jó oldalái. Hiszen már ott áll a fejődési lehetőség kapujában. :DDDDD

#703391 Spade Előzmény: #703385

sztem az kétségtelen h az adatok jók, van fordulat, van növekedés stb. nem ez a lényeg hanem az h ez meddig marad fenn.

Amúgy sztem ez a legjobb politikai elemzés még jobb lehetett volna ha fridi nem ugat állandóan bele. Érdemes akár többször is megnézni, meghallgatni.

#703385 walex Előzmény: #703383

Hiába írsz érveket, viktoriánusoknak az állami statisztikagyártó számai a mérvadóak.

#703383 Boby. Előzmény: #703380

"Fogyasztás szépen növekszik, annak ellenére, hogy vannak kisbolt bezárások, "

Én egyszerű gyerek vagyok, a számokhoz sem igen értek, de ha én azt hallom, hogy zárnak be a kisboltok; ha azt hallom, hogy harmadával csökkent a legális dohány piac; ha elmegyek egy bevásrlóközpontba és ott a kilós, a kínai, meg a kiadó boltok kezdenek teret nyerni; ha a rezsicsökkentés hatására nem nőhettek, csak csökkenhettek a közműcégek bevételei; ha egy mtelekom szinte minden bevételi soron kisebb bevételt könyvel el; ha tavaly kb. 100.000. emberrel kevesebben vásároltak Mo.-on, mint előtte, az országot elhagyók miatt;stb.; stb.; no akkor azért egy kicsit elkezdek kételkedni a rohamosan bővülő fogyasztási adatokban....,de legalábbis elgondolkodom azon, hogy milyen más, az ország valódi gazdasági helyzetéhez szorosan nem kötődő tényező okozhatta a szembeötlő növekedést!

Ember! Szerinted melyik …

#703381 walex

Ember! Szerinted melyik adat valóságos?

- Csökkenő államadósság (19933 -> kb. 24500 milliárdra 3000 milliárd MNYP zsuga nélkül)

- Javuló bűnügyi statisztika (a 20-ról 50 ezerre emelt szabálysértésinek köszönhetően)

- Javuló munkaügyi adatok (200 ezer közmunkás és 600 ezer külföldön dolgozó magyart is beleszámolva)

- Javuló építőipari adatok (tavalyi évet részben a stadionok tolták meg, az idei robbanás a választási útfelújítások miatt volt)

- Átlagbér nettó 150 ezer felett (Hol? Mert nem Magyarországon, az egyszer biztos. A nagy átlag 100 ezer alatt keres, pedig dolgozik, mint egy állat.)

Számok, számok, számok...

Számokkal lehet játszani statisztikailag, de a valóság gyökeresen más. Néha nem árt kinyitni a szemeket is, én inkább annak hiszek, nem a butyuta statisztikáknak, amit a képembe tolnak, hogy látod, milyen f@sza itt minden...

#703380 prospero Előzmény: #703379

"Tankönyvszerűen a GDP felhasználási oldalról a következő képlettel számolható: GDP= Fogyasztás+Beruházás+Kormányzati kiadások+Külkereskedelmi mérleg egyenlege."

Fogyasztás szépen növekszik, annak ellenére, hogy vannak kisbolt bezárások, beruházás is kezd beindulni, kormányzati kiadások nagyjából rendben vannak, külker mérleg abszolut pozitív.

Még csak most kezdett növekedni a gazdaság, de csúcson vannak a hangulatindexek...egy negyedév nem csinál nyarat, de szerintem tényleg fordulat van a gazdaságban...

#703379 walex Előzmény: #703369

Látom, te sem a szemednek hiszel, hanem a szövegnek, amit eléd tolnak...

Rohadtul nincs itt semmilyen bővülés. Pesten lehet, de vidéken baromira beállt minden egy szinten, eszükben sincs bővíteni, munkaerőt felvenni. Sőt! Még most is rúgják kifelé az embereket nem is kicsit, de majd biztos erről is lesz egy szép statisztika a birkameneteseknek, hogy ez nem így van valójában.

#703378 walex Előzmény: #703375

Ismerős nemrég tett lakatot a vállalkozására. Lényegében havonta jött hozzá "vendégségbe" a nagynemzeti nagymagyar adóhatóság (amelyik valahogy a KISZ, MSZMP gittegyleteket sosem akarja vizsgálni) ellenőrizni és elege lett abból, hogy állandóan azt keresték, hogy hol is tudnák megbüntetni, beszedni egy kis lét.

Nemsokára ő is kimegy Németországba dolgozni a családjával együtt. A birkamenetesek pedig majd örülnek az újabb és újabb fele sem igaz statisztikáknak, mert ezek az biztos, hogy egy álomvilágban élnek és még arra is lusták, hogy a szemüknek higgyenek, ehelyett eszik a maszlagot, amit a képükbe tolnak és meg vannak győződve róla, hogy az az utolsó szóig igaz.

A csökkenő államadósság PR maszlag egyik harcosa.

http://bit.ly/1hXJfj2

#703377 Boby. Előzmény: #703375

Az is érdekes még, hogy ezeknek a kiskereskedőknek a kocsmáiban, még online felügyelet mellett sem hagyta üzemelni a játékgépeket a kormány, miközben az a hír járja, hogy az újonnan koncessziót nyerőknek, ilyen felügyeletre sem lesz szükségük.

Utolsóként még egy tapas…

#703375 Boby.

Utolsóként még egy tapasztalat a sikeres magyar vállalkozók háza tájáról.Az elmúlt napokban részt vehettem egy olyan eseményen, ahol több kiskereskedőnek egyszerre, oktatással egybekötve, átadják az új pénztárgépeket.Szomorú volt a látvány! Ilyen kopott, leharcolt embereket, más országokban nem kizsigerelni, hanem támogatni szoktak.Ha ezek az emberek az ország csalói, akkor a 100 leggazdagabb közé hipp-hopp bekerülők mik?!

A hiteles KSH adatokról …

#703374 Boby.

A hiteles KSH adatokról jut eszembe! A minap egy területi képviselővel beszélgettem, aki elmondta, hogy tavaly az általa látogatott boltoknak gyakorlatilag a 20%-a szűnt meg. Ezek mind hazai vállalkozások voltak.Idén még csak 5% körül tart ez a szám.

#703373 Boby. Előzmény: #703368

"A választási útfelújítások nyomán dübörög az építőipar."

Ez nagyon találó, de igaz!Némi rálátásom van az építőiparra is, és a cikkben írtakat csak megerősíteni tudom.Valódi beruházásokkal, továbbra is csak az autó gyártáshoz kötődő multiknál találkoztam, de ott is inkább csak kisebb-nagyobb bővítéssekkel.A választások után beszélgettem egy építőipari multi képviselőjével, aki viszont arról mesélt, hogy több kisebb, idénre tervezett hazai beruházást, az év elején azért nem indítottak el a vállalkozások, mert a választások eredményétől tették függővé, hogy építenek e vagy nem.Így, hogy maradt a fidesz ezek a beruházások valszeg kútba estek.

#703369 prospero Előzmény: #703368

Ha már szóba került a munkahelyek száma negatív kontextusban, szerencsére vannak olyanok, akik helyes megvilágításba helyezik a folyamatokat, mert utánanéznek az adatoknak.

"Tévhit, hogy csak a külföldön dolgozók és a közmunkások javítják a foglalkoztatási adatokat."

"Annyi magyarázat szükséges az adatokhoz, hogy 2010-ben a KSH még nem tartotta nyilván elkülönítve a külföldi telephelyen dolgozókat, ezért jobb híján 2010-es számukat nullának vettem. A valóságban valószínűleg 2010-ben is voltak néhány tízezren, akik külföldi telephelyen dolgoztak, de Magyarországon tartottak fenn háztartást.

Összességében látható, hogy a 2010-es 3 millió 719 ezres foglalkoztatotti létszám 2014-re 4 millió 78 ezerre, 359 ezer fővel bővült. Ebből a 359 ezres bővülésből a legtöbben a piaci szektorban helyezkedtek el, 184-ezren. A második legnagyobb növekedés a közmunkás létszámban volt, 114 ezer. Bővült a külföldi telephelyen elhelyezkedő, de Magyarországon háztartást fenntartók száma is, de a fenti bekezdésben írtak alapján valószínűleg az ábrán jelzett 95 ezernél kisebb mértékben.

Fontosnak nevezhető fejlemény, hogy eközben ha csak kismértékben is, de csökkent a nem közmunkás közszféra létszáma, és még pozitívabb adat, hogy 128 ezerrel csökkent a munkanélküliek létszáma is.

Szintén jelentős fegyvertény, hogy a magyarok munkaerő piaci aktivitása is sokat erősödött. Míg 2010-ben a foglalkoztatottak és a munkakeresők együttes létszáma 4 millió 217 ezer főt tett ki, addig 2014-ben 231 ezer fővel többet, 4 millió 448 ezret."

http://nivo.blog.hu/2014/04/26/bovul_a_munkahelyek_szama

A választási útfelújítás…

#703368 walex

A választási útfelújítások nyomán dübörög az építőipar.

http://www.napigazdasag.hu/cikk/12730/

Ez is hasonlóan reális adat lesz, mint a külföldön dolgozó magyarokkal és közmunkásokkal kozmetikázott munkaügyi statisztika vagy az 50 ezerre megemelt szabálysértési értékhatárral kozmetikázott bűnügyi statisztika.

Csak így tovább, elvégre siker van és jobban teljesítünk! Izgatottan várom a következő reális statisztikát. A szépen megnőtt államadósság lehetne a következő, elvégre mint azt tudjuk több fityiszes makitól a tavaszi választási kampányból, 2010 óta csökkent, bezzeg az elmúltnyócévben...

A devizahitelesek problémája ősszel lesz megoldva, mondta tegnap a focirajongó és stadionmániás. Gondolom, "véletlenül" pont az önkormányzati választási kampány vége előtt, hisz kell a show a népnek.

http://mandiner.hu/cik…

#703366 walex

http://mandiner.hu/cikk/20140516_a_fidesz_vona_meghallgatast_inditvanyozza_kovacs_ugyben

http://mandiner.hu/cikk/20140324_ket_helyrol_kaphatott_koltsegteritest_zsigo_robert

Úgy látom, tele a gatya, hogy tovább erősödik a Jobbik és egyre több embernek nyílik ki a szeme, hogy a fityisz is épp ugyanolyan senkiházi volt KISZ, MSZMP, ügynök komcsikkal van tele, mint a maszop.

Ismét kialakult a fityisz-maszop nagykoalíció. Gondolom, majd az ügynöklisták nyilvánosságra (NEM)hozataláért is együtt fognak gőzerővel harcolni, ahogy eddig. A birka(menetes) nép pedig tűr és issza a szavaikat...

#703363 Ibiza Előzmény: #703361

Én is lehetek populáris..Én is kiragadhatok részeket..most ez a trendi a ballib oldalon..

szorgos népünk győzni fog!

#703361 Boby. Előzmény: #703359

Nem sikerült értelmezned miről is van itt szó, de valamiért nem lepödök meg.Annyit elárulok, hogy nem a zsidókról.

#703359 Ibiza Előzmény: #703358

aha..vannak a szegény ártatlan és szorgalmas zsidók akit mindenki csak bánt..sok csúnya ember..és már sokezer év óta.