Regisztráció Elfelejtett jelszó

Adózás jövedelem/veszteség bevallása

Re: nincs cím

#702425 Tucsok Előzmény: #702412

Így igaz,idén a 2011,2012,2013 évet veheted figyelemben.A kérdésben szerepelt a 2010-es év. A mostani adóbevaláshoz az én által leírtakhoz adj pluszba egy évet.

#702412 matgab Előzmény: #702408

nem néztem utána, de én úgy emlékszem, hogy csak az elmúlt 2 év veszteségeit veheted figyelembe és nem kumulálhatod a veszteségeket.

Tehát az idei 2013-as bevallásban csak a 2011-es és a 2012-es évben realizált veszteségeket veheted figyelembe, akkor is, ha 2010-ben mondjuk volt 10 veszteséged, 2011-2012-ben nem volt tranzakciód, akkor 2013-ban ha nyereséged volt, akkor bizony be kell fizetni a 16% SZJA-t...

#702408 Tucsok Előzmény: #702380

Görgetheted.2010-ben volt 10 veszteséged,2011 2 nyereséged,2011-ben nem fizetsz adót,2012 3 nyereség,ekkor a 2010-es rubrikában azt íród veszteségnek:8 ( 10-2)

#702380 Grizzly Géza Előzmény: #702348

De van valami 3 éves szabály nem? 3 éven belül műxik a kiegyenlítősdi. Tételezzük fel, hogy én 2010-13 között egyszer már kihoztam egy egyenleget. Ezt tovább göngyölíthetem? Pl 2011-14 között is kihozhatok egy egyenleget? Vagy csak 2013-16 között? Több hülyeséget nem kérdezek (remélem :))

#702348 Margaretta Előzmény: #702316

Nem szünt meg.

Akkor szünik meg, ha már nem tartalmazza az szja bevallás az "adókiegyenlítés" rovatokat:)

#702347 Margaretta Előzmény: #702315

Szja beszedési számla: 10032000-06055950

(Elég botor voltál, ha a vesztőket nem írtad be. Így nem lehet egyenlíteni, ezt jól tudod:)

#702324 Tucsok Előzmény: #702316

Nem,csak az otc (kamatadó helyet) szemben állítása szűnt meg tavaly augusztustól.

#702316 Turkoglu Előzmény: #702315

Én úgy tudom a veszteség szembe állítás megszűnt már nem? A mostani fiúk hoztak valami ilyen intézkedést szerintem.

#702315 Grizzly Géza Előzmény: #702314

Jó is lenne! Majd esetleg, ha nyerek a lottón. A valamikori tőkém 10%-ával nehéz lesz mindent visszanyerni... Már egyszer kevertem a visszaigényléssel, most ha kell, ha nem, fizetni akarok! A tavalyiban nem tüntettem fel a veszteséget, így vsz nem is lehet egyenlíteni tudtommal... De talán Margaretta benéz, ő nagyon penge adóügyekben :) Azért kösz!

#702314 Fornit Előzmény: #702312

Kérj csekket az apeh portáján oszt jó' van. Én azt csináltam, már amikor akadt befizetnivalóm :)

De tudod h szembe lehet állítani az utolsó pár év veszteségeivel nem? Vagy visszanyertél mindent?

Már régen utaltam a NAV-…

#702262 Grizzly Géza

Már régen utaltam a NAV-nak nyereség adót,milyen számlaszámra kell és mit írjak a közlemény rovatba?

Találtam egy régi átutalást,azt még könyvelő követte el,de ott egy érthetetlen számot találtam,nem az adóazonosítómat...

Előre is köszi

#631646 akpo7 Előzmény: #625049

Akkor ez most ugy nez ki, megszunik... A torveny szovegebol legalabb is ez kovetkezik...

Tudja esetleg vki, hogy a 2013. augusztus 1. elott bef-jegybe es kotvenybe rakott toke kamatara/nyeresegere is vonatkozik e mar a 6% EHO levonas vagy csak a 2013. augusztus 1. utan befektetett osszegekre?!

#625010 matgab Előzmény: #624616

Ezt az ETÜ kifejezést nem ismerem, de kaptam igazolást a randomtól, hogy az SZJA 65 (5) bekezdésnek megfelelően igazolják, hogy ennyi és ennyi kamatadót vontak le tőlem

Ez is a sz@rkeverés egy …

#624618 Margaretta

Ez is a sz@rkeverés egy tipikus esete, már ami az adótörvényeket illeti.

Vagy egy csomóféle jövedelem, ami pénzpiaci téren keletkezhet és nem úgy nevezi el ezeket, ahogy a szokásos banki elnevezések. Így képtelenség még több nekifutásra is eligazodni benne. Én már szinte végtelenszer megtettem ezt, de még vannak hiányosságaim e téren:)

Matgab, te is csak akkor…

#624616 Margaretta

Matgab, te is csak akkor vallhatsz be kamatjövedelmes tőzsdei ügyletet, ha rendelkezel 2012-ről az ETÜ nyilatkozatoddal és az ennek megfelelően a bef.szolgáltató által kiadott tőzsdei tranzakciókat/eredményeket/vesztőket tartalmazó kimutatással.

#624613 Margaretta Előzmény: #624561

"... a nyilvánosan forgalomba hozott és forgalmazott kötvények, befektetési jegyek beváltásából, visszaváltásából vagy átruházásából származó nyereségre, illetve veszteségre vonatkozik (kivéve a TBSZ és a NYESZ számlán elhelyezett értékpapírokat). A magánszemélynek akkor van lehetősége az érintett ügyletek ellenőrzött tőkepiaci ügyletként történő leadózására, ha erről befektetési szolgáltatója számára december 31-ig nyilatkozatot tesz. A december 31-i határidő „jogvesztő”, utána már nincs lehetőség a nyilatkozni. A nyilatkozat megtételére bármelyik bankfiókunkban lehetősége van."

Tehát a felsorolt ügyletek esetén az szja törvény szerint kamatjövedelem keletkezik, amit a bef.szolgáltató "hivatalból" egyből levon. De ha te úgy döntesz, hogy bevonod a tőkepiaci ügyletek árfolyamnyereségének szja tv. által nevezett körbe és így szeretnél adózni, akkor ha nyilatkozol erről még adott évben, megteheted.

A sima bankbetétek kamata nem tartozik ebbe a körbe, merthogy nem tőzsdei ügyletek eredménye, illetve nem a fent felsoroltak közé tartozik.

#624608 Fornit Előzmény: #624561

Én is úgy tudom, hogy a kifizetőtől kapott kamatot nem kell beírni, csak ha 3 fél fizeti neked, akinek lejárat előtt továbbadod a kv-t.

(különben a bankbetét kamatokat is be kellene vallani mindenkinek)